Alles wat je wil weten over een echte kerstboom in huis

Het is weer zover de tijd van het jaar is aangebroken, de tijd van sfeer en gezelligheid en de feestdagen die voor de deur staan, maar dus ook de tijd van het jaar waarin we gezellig samen willen zijn en graag tijd met elkaar doorbrengen. In meerdere opzichten dus ook een hele bijzondere en fijne periode waarvan je niets anders kan dan optimaal genieten!

En hoe leuk is het dan wel niet om een echte kerstboom in huis te hebben staan waar je ook daadwerkelijk zo van genieten kunt. Veel mensen kiezen na al die jaren nog steeds voor een echte kerstboom in huis omdat dit natuurlijk wel heel veel extra charme en gezelligheid biedt.

En ook al zijn er de laatste jaren ook kunst bomen op de markt toch blijven de kerstbomen favoriet en zorgt het ervoor dat je kunt genieten van heel veel gezelligheid. maar hoe zit dat nu eigenlijk allemaal precies met de echte kerstboom? Wat moet je over deze boom weten en hoe verzorg je hem eigenlijk? Maar eerst natuurlijk, hoe kies je nu een mooie echte kerstboom voor in huis en waar moet je dan eigenlijk allemaal op letten?

In deze blog gaan wij je dat allemaal vertellen en vertellen we je dan ook alles wat je maar wil weten over de echte kerstboom zodat ook jij straks een goede keuze kunt maken en kunt kiezen voor een echte boom in huis en daarmee voor heerlijke, sfeervolle en gezellige feestdagen! Lees je met ons mee?

Een echte kerstboom

Voor veel mensen is het natuurlijk het ultieme beeld met de feestdagen. Een prachtige kerstboom in de woonkamer waaronder alvast allerlei prachtige pakjes liggen. Het ziet er sfeervol en gezellig uit en het is dan ook echt genieten! De boom vormt het middelpunt van de ruimte en er is ongelofelijk veel sfeer en gezelligheid te vinden.

Een echte kerstboom kan dan ook zeker een aanrader zijn, het is dan ook absoluut leuk en fijn om een echte kerstboom in huis te hebben en om hier heerlijk van te genieten! Maar een echte kerstboom staat natuurlijk niet zomaar dit kan soms even wat tijd en moeite kosten om de perfecte boom te vinden en dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk. Er is dan ook zoveel keuze!

De charme van een echte kerstboom in huis

De reden waarom veel mensen toch vaak voor een echte kerstboom in huis kiezen is in de eerste plaats omdat een echte kerstboom toch wel heel erg veel charme heeft! Zo ziet het er natuurlijk al snel heel erg gezellig uit en kun je er dus ook echt enorm van genieten! Maar ook is het zo dat een echt kerstboom vaak terug doet denken aan tijden van vroeger. Toen waren er natuurlijk enkel maar echte kerstbomen en veel mensen hebben dit onthouden en denken hier dan ook met plezier aan terug!

Daarnaast is het proces van de aanschaf van een echte kerstboom natuurlijk ook een groot deel van de charme ervan! Zo is het namelijk zo dat het enorm leuk is om op zoek te gaan naar een echte boom en om dan vervolgens de mooiste uit te zoeken. Dit kan een ontzettend fijne familie traditie zijn waar je met heel de familie enorm van kunt genieten! Dat alleen al is natuurlijk heel wat waard!

Maar vergeet ook vooral de heerlijke geur niet van een echte boom, de uitvallende naalden en zelfs de soms slaphangende takken. Allemaal is het even leuk en heeft het wel wat charme en draagt het ook zeker bij aan de charme van de kerstdagen! Optimaal genieten en oude tradities in ere houden voor veel mensen de hoofdreden.

De traditie

Eigenlijk is de traditie van een kerstboom in huis vroeger al begonnen. Als het kerstfeest naderde wilden de mensen het graag gezellig hebben in huis en deden dit door groene takken met lichtjes in huis op te hangen. Eigenlijk gaat dit al heel ver terug want zelfs de romeinen deden dit al. Deze takken stonden dan symbool voor goddelijkheid en vruchtbaarheid.

Later werd er beweerd dat de kerstboom in de vorm van een sterk eer zou doen aan de drie heilige eenheid en vandaar dat de kerstboom toen aan kerst verbonden werd. Mensen hakten buiten bomen om en zetten deze in de kerstperiode in huis. Uiteraard werden ze in het begin nog niet versierd. Wel werden er als eer betoon lichtjes in gezet. Dit gebeurde dus vroeger nog met echte kaarsjes. Je kunt jezelf misschien wel voorstellen wat voor situaties dit soms kon opleveren.

Uiteraard was dit lang niet altijd veilig maar was toch de manier waarop men dit deed. Pas jaren later veranderde de traditie wat en werden de kaarsjes vervangen door lichtsnoeren ook kwam er toen versiering bij kijken in de boom. in eerste instantie was dit eetbaar, er werden zelfs stukjes fruit in de boom gelegd. Later kwam hier de wat klassiekere versiering bij kijken zoals glazen kerstballen en engelenhaar. Wie kan zich dat nog herinneren, al die kleine sliertjes in zilver of goud of de witte. Die dan vervolgens als laatste heel voorzichtig over de takjes van de boom gehangen werden! Ontzettend leuk om te doen natuurlijk en ook fijn om te zien dat veel gezinnen deze traditie vandaag de dag nog steeds in ere houden!

Want wat is er nu leuker dan al deze oude tradities nog steeds in leven houden en zo terug denken aan mooie herinneringen uit je eigen jeugd!

Het echte kerstgevoel

Daarnaast brengt een echte kerstboom in huis eigenlijk ook direct een echt kerstgevoel mee. ten eerste is het natuurlijk zo dat een echte kerstboom een heerlijke geur zal verspreiden door je huis. Deze heerlijke geur doet je dan ook echt meteen in de kerststemming komen en dat is natuurlijk precies de bedoeling, het is dan ook zeker een feestje om deze geur te ruiken en om je huis ermee te vullen.

En wist je dat veel mensen met een kunstboom juist allerlei trucjes uit de kast halen om deze geur alsnog toe te voegen. Zo wordt er gebruik gemaakt van geurkaarsen, geurstokjes en zelfs een speciale spray die een dennenlucht verspreidt. Ontzettend leuk allemaal maar een echte kerstboom brengt dit gratis en voor niets met zich mee. en daarnaast is de geur van een echte boom ook niet na te bootsen dus komen al deze hulpmiddelen eigenlijk vaak niet eens in de buurt helaas.

Maar naast de geur is er natuurlijk ook het uitvallen van de naalden, de scheve takken, de te dikke takken waar dan net het kerstkransje weer niet omheen past imperfect en daardoor beter dan ooit. Juist deze leuke kleine ongemakken geven zoveel charme aan een echte kerstboom. En dat is dan ook zeker optimaal genieten!

Het echte kerstgevoel bereik je dus zeer zeker op een hele makkelijke manier door een echte kerstboom in huis te plaatsen en hier de voordelen van te ervaren op deze manier maak je het een kerst om nooit te vergeten.

Het uitzoeken van de boom

We gaven het net natuurlijk al een beetje aan maar een groot deel van de charme van een kerstfeest begint al met het uitzoeken van de kerstboom. Dit is natuurlijk zeker bij een echte boom heel erg leuk om te doen! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je een boom kiest die helemaal aan je wensen voldoet! Daarnaast is het meteen ook een heel erg leuk uitstapje en kun je er echt wat gezelligs van maken!

Zo kun je bijvoorbeeld gezellig aan de slag gaan met het uitzoeken van een boom in een bos waar je ze ook nog eens zelf om kunt hakken. In Nederland zijn er meerdere van deze plekken waar je dus gezellig een dagje naartoe kunt gaan en waar je vervolgens zelf een boom uit kunt kiezen en deze om kunt hakken.

Dit is natuurlijk ontzettend leuk om te doen en zorgt op zich al voor heel veel gezelligheid en een echte kerstsfeer! Als je dan vervolgens ook nog eens die boom op de auto moet sjorren en mee naar huis kunt nemen op die manier is het feestje natuurlijk compleet! Daarna vind je waarschijnlijk tot aan volgend jaar kerst nog dennennaalden in je auto maar dat is het natuurlijk allemaal waard!

Je kunt het ook wat anders aanpakken en ervoor kiezen om niet helemaal zelf de boom om te hakken en al en dan kun je dus prima naar het tuincentrum gaan of naar een andere plek waar ze kerstbomen verkopen. Hier zoek je dan het mooiste exemplaar uit en klaar ben! En tegenwoordig is er zelfs een echte kerstbomen drive-thru, hier hoef je enkel maar met je auto doorheen te rijden en een boom uit te kiezen en klaar ben je. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk en zorgt voor heel veel gemak en plezier! Het is natuurlijk ook wel erg leuk om op die manier een boom uit te kiezen en zo kun je er ook zeker erg van genieten!

En tot slot zijn er natuurlijk ook nog mensen die zelf een boom in de tuin planten met kluit en hier dan vervolgens jaar na jaar plezier van hebben en dat is natuurlijk helemaal leuk! Op deze manier kun je dus ieder jaar van dezelfde boom genieten en heb je er dus eigenlijk ook nog eens het hele jaar door plezier van! Zowel in de winter als in de zomer want als de boom in de tuin staat te prijken kun je er ook nog eens extra van genieten. Wel heeft het altijd wat voeten in de aarde en is het vaak even spannend of de boom het wel redt als hij zo lang buiten heeft gestaan of juist binnen uit de aarde.

Ook heb je dan wel echt een boom met kluit nodig zonder kluit gaat het hele feest natuurlijk sowieso niet door. Laat je anders ook even goed informeren door de verkoper zij kunnen je prima vertellen of de boom die je op het oog hebt het ook goed buiten zou doen nadat hij met de kerst binnen heeft gestaan. Zo weet je dus ook meteen goed waar je aan toe bent en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Water is van levensbelang

Als je besluit om binnen een echte kerstboom neer te zetten dan is er een ding dat je absoluut niet mag vergeten maar wat helaas wel vaak vergeten wordt en dat is namelijk water bij de boom. zowel een boom met kluit als een boom zonder kluit hebben toch allebei wel wat water nodig om zo lang mogelijk mooi te blijven met takken die niet gaan hangen.

Als je dus graag wat langer dan een week plezier van je boom wil hebben dan raden wij je zeker aan om ervoor te zorgen dat je de boom in een bakje water zet of dat er een schoteltje met water onder staat op deze manier gaat de boom dus echt zo lang mogelijk mee!

Een echte kerstboom in huis

We kunnen dus wel stellen dat het heel erg fijn en mooi is om een echte kerstboom in huis te hebben en dat je hier ook echt heel erg van kunt genieten! Het ziet er dan ook enorm sfeervol uit en het kan echt een groot hoogtepunt van je kerstviering worden!

Een echte boom heeft dan ook vele voordelen al is het alleen al maar om de traditie in stand te houden en om op deze manier optimaal van een kerstboom te kunnen genieten!

Uiteraard is een kunstboom voor sommige mensen ook een hele fijne en handige keuze maar laten we eerlijk zijn er kan toch niets op tegen de geur van verse dennennaalden en de heerlijke mooie groene takken in je huis! Daarnaast is het uitzoeken alleen al van de boom een ware traditie en kun je hier al zoveel plezier en voorpret aan beleven! En helemaal als je naar een plek gaat waar je zelf een boom om kunt kappen. Leuker kun je het eigenlijk bijna niet verzinnen! We raden je dan ook zeker aan om te genieten van een echte boom dit kerstfeest.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin