Bijzondere tuin trends op een rijtje

Ieder seizoen zien we altijd weer allemaal mooie nieuwe tuin trends verschijnen. Sommigen zijn al bekend en maken een opleving terwijl andere trends totaal vernieuwend zijn. Het op de voet volgen van deze trends kan een onwijs leuke bezigheid zijn en veel mensen kiezen er dan ook voor om deze trends op een bepaalde wijze in hun eigen tuin te verwerken. Dit kan dan ook op veel verschillende manieren en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en handig.

Maar naast de standaard trends die we eigenlijk allemaal wel kennen zijn er ook vaak hele bijzondere trends te ontdekken. Trends die eigenlijk helemaal niet zo vaak voorkomen en die ook echt heel speciaal zijn. Deze trends zijn soms net wat gedurfder en vormen dan ook meteen een echte blikvanger in je tuin.

Maar wat zijn dan die bijzondere trends waar we het over hebben? En in welke vorm zien we deze trends dan in tuinen terug? In deze blog gaan wij de bijzondere tuin trends voor je op een rijtje zetten zodat je precies weet welke trends nu eigenlijk zo bijzonder en speciaal zijn. Lees je met ons mee?

Echte blikvangers in je tuin

Als je ervoor kiest om een bijzondere tuin trend door te voeren in je eigen tuin dan kies je eigenlijk ook direct voor een echte blikvanger in je tuin. Deze trends zijn totaal niet standaard en vallen dus ook al meteen een stuk sneller op.

Als je dit leuk vindt en als je er juist wel van houdt om iets anders dan normaal in je tuin te hebben kan dit dus heel leuk zijn om deze trends te volgen. Houd je het liever bij normaal dan is het wellicht een beter idee om de bijzondere tuin trends over te slaan of om ze in mindere mate aan je tuin toe te voegen.

Op deze manier kun je toch genieten van deze bijzondere trends zonder dat je tuin wel heel erg opvallend gaat worden. Want dat is eigenlijk wat deze trends vooral zijn, bijzonder en opvallend.

De gouden look in je achtertuin

Een van die bijzondere en ook zeker wel opvallende trends voor in de achtertuin is de gouden trend. Hierbij zien we grote opvallende tuin accessoires allemaal uitgevoerd in goud kleur. Je kunt je natuurlijk vast wel voorstellen dat deze accessoires enorm opvallen en dat is dan ook zeker weten precies de bedoeling.

Zo kun je denken aan gouden beelden voor in de tuin, maar ook gouden ornamenten, gouden vazen, bloempotten, kandelaren. Het komt allemaal voorbij en het springt natuurlijk enorm in het oog. Als je deze items dan ook ziet staan vallen ze enorm op en vormen ze dus een ware blikvanger in je tuin.

Dit is dan ook zeker weten een trend waar je van moet houden en ook absoluut een trend die lang niet voor iedereen weggelegd is. En dat is natuurlijk ook helemaal prima. Mocht je wel fan zijn dan is het een onwijs fijne en leuke manier om je tuin in de kijker te zetten.

Felle kleuren in de tuin

We kennen allemaal wel de felle neon kleuren uit de jaren 80. Onwijs opvallende kleuren die je overal bovenuit zag steken en waar je eigenlijk niet omheen kon. Kleuren die je ook als het ware echt niet kon missen. Het leuke aan deze kleuren is dat je er wel ontzettend vrolijk van wordt! Het is dan ook onwijs leuk om deze opvallende kleuren in je tuin te verwerken en om zo je tuin een hele vrolijke en speciale sfeer mee te geven!

Wel kan het soms even zoeken zijn hoe je deze neon kleuren dan precies vorm geeft in je tuin. Wat we bijvoorbeeld vaak zien is dat je bij deze trends kussens en plaids ziet verschijnen die je vervolgens een plekje kunt geven in de tuin. Op bijvoorbeeld je tuinbank of je tuinstoel. Maar ook zien we veel fel gekleurde tuinposters voorbij komen. Dit is natuurlijk ook een hele handige manier om een trend weer te geven in je tuin.

Het fijne hieraan is ook meteen dat je ook heel gemakkelijk kunt wisselen als je weer iets anders wil zien. Dan hang je simpelweg een hele andere tuinposter op en heb je meteen ook weer een totaal andere sfeer in je tuin. In dat opzicht zouden wij dan ook zeker weten iedereen een tuinposter aanraden!

Het marmer look in je tuin

De volgende trend zou je wellicht eerder binnenshuis verwachten maar toch is niets minder waar en komen we deze trend ook meer dan eens buitenshuis tegen! Wat we buiten de deur vooral vaak zien is dat het marmer look een prachtig plekje in de tuin kan krijgen en dan voor een hele fijne sfeer kan zorgen!

De marmer look zorgt voor een hele luxe en chique sfeer in je tuin. Heel veel mensen vinden dit enorm prettig en vinden het dan ook erg fijn om deze trend aan hun tuin toe te voegen. Het feit dat je dit dan ook nog eens op verschillende manieren kan doen maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

De marmer look zien we dan ook voornamelijk terug in tuinmeubelen in de tuin. Denk dan bijvoorbeeld aan het tafelblad van een tuintafel. Of aan de armleuningen van een tuinstoel. Maar ook zien we het marmer look bijvoorbeeld veel voorbij komen in een buitenkeuken. Zo zie je daarbij bijvoorbeeld vooral dat het aanrechtblad van marmer is gemaakt of de marmerlook heeft en dat is natuurlijk meteen een onwijze blikvanger voor in de tuin!

Wist je overigens dat deze trend ook nog eens een prima match vormt met bijvoorbeeld de gouden trend. Marmer en goud samen versterken elkaar natuurlijk enorm en vormen zo samen voor een hele luxe tuin waar je dan ook optimaal van genieten kunt!

Ondanks dat het marmer look soms wat opzichtig wordt gevonden zouden wij hem absoluut iedereen aanraden. Het voegt zeker weten wat toe aan je tuin en zorgt dan ook voor een hele bijzondere stijl en sfeer.

En wist je trouwens dat er ook nog eens heel erg veel fijne accessoires te vinden zijn in de marmer look die deze stijl dan ook perfect weergeven? Ook hier kun je zeker weten heel veel sfeer en warmte mee aanbrengen in je tuin!

Terug naar de jaren 70

Zowel binnenst- als buitenshuis zien we de sfeer en stijl van de jaren 70 weer helemaal opleven. En het blijft niet enkel tot onze woningen en tuinen beperkt. Ook onze kledingstijl moet er de laatste tijd steeds vaker aan geloven en ook hierbij zien we de stijl van de jaren 70 dus opvallend vaak voorbij komen en dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

Wat echt kenmerkend is voor deze stijl zijn bijvoorbeeld de aardewerken beeldjes en potten en vazen. In je tuin kun je deze dan ook prima verwerken door bijvoorbeeld enkel aardewerken bloempotten en plantenpotten te gebruiken en zo je tuin extra veel sfeer en gezelligheid mee te geven.

Maar ook met je tuinkussens kun je natuurlijk heel erg veel doen. We kennen allemaal wel die typische jaren 70 prints op stoffen en behang, het leuke is dat je ook deze prima in je tuin kunt verwerken. Dit kun je dus onder andere doen door kussens in deze prints aan te schaffen of te laten maken en een plekje in je tuin te geven.

Ook als je bijvoorbeeld een tuinhuis hebt kun je er eens aan denken om gordijnen met deze print aan je tuin toe te voegen en ze voor de ramen van je tuinhuis te hangen. Zo ziet je tuinhuis er meteen onwijs sfeer vol en gezellig uit en ook vrij uniek want dit kom je dan ook zeker niet in iedere tuin tegen!

De jaren 70 kenmerken zich verder door het gebruik van bepaalde kleuren, zo vieren paars, oranje en roze hoogtij en kun je deze kleuren natuurlijk ook prima op allerlei manieren in je tuin verwerken en dat is dan ook onwijs leuk om te doen! Zo kun je deze kleuren verwerken in accessoires maar ook in de beplanting in je tuin. Kortom ook hiermee kun je heel veel kanten op en dit is dan ook de perfecte manier om de jaren 70 sfeer in je tuin weer te geven.

Deze trend is dus ook onwijs leuk om in je tuin te verwerken en gelukkig kan dit ook op heel erg veel manieren. Doormiddel van accessoires of juist in de basis van je tuin het kan allemaal en het zorgt voor een heel fijn en sfeervol resultaat in je tuin!

De tropische trend

En dan hebben we nog een hele fijne trend klaarstaan die ook zeker wel voor een hele fijne sfeer in je tuin zorgt maar die ook net weer wat anders is en die we dus ook scharen onder de bijzondere trends. Namelijk de tropische trend. Deze trend wint de laatste tijd steeds meer terrein en zien we dan ook in meerdere tuinen voorbij komen. Naast dat deze trend onwijs speels en sfeervol is kun je er ook nog eens allerlei kanten mee op. Het is dan ook absoluut een trend die vrij gemakkelijk door te voeren is in je eigen tuin!

Dit kun je dan ook op de volgende manieren doen. Ten eerste zien we veel dierenprints bij deze trend voorbij komen. Dit is dan ook zeker iets dat deze trend zo kenmerkt. De dierenprints worden op veel verschillende manieren verwerkt in de tuin en dat zorgt dan ook voor een sfeervol beeld.

Zo zien we dat de prints verwerkt worden in verschillende accessoires meer ook in kussentjes of in plaids. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heel sfeervol geheel waar je onwijs van kunt genieten! Ook zien we bij deze trend veel tropische planten voorbij komen en ook dat geeft natuurlijk heel erg veel sfeer aan een tuin. Het is dan ook juist een hele leuke manier om doormiddel van beplanting deze sfeer in je tuin door te voeren!

Maar ook kun je denken aan bamboe tuinmeubelen, dit materiaal doet vaak meteen denken aan tropische sferen en het is dan ook zeker weten heel erg leuk om met bamboe tuinmeubelen in je tuin te werken en zo het plaatje helemaal compleet te maken. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een stralend zonnetje en dan is de tropische trend helemaal compleet!

Bijzondere tuin trends op een rijtje

Zoals je kunt lezen zijn er ontzettend veel bijzondere tuin trends te bekennen. En dit zijn er nog maar enkele. Er zijn natuurlijk nog ontzettend veel meer trends te vinden die allemaal een hele bijzondere uitstraling hebben en die dus ook zeker hun waarde hebben voor een tuin. Voor veel mensen is het enorm leuk om juist met meer bijzondere trends in hun tuin te werken.

Ze vinden het fijn om net even wat anders te doen dan de rest en vinden het daarnaast gewoon erg leuk om hier ook een beetje mee te experimenteren. En het is natuurlijk ook onwijs leuk om op deze manier een tuin te realiseren die helemaal aan je wensen voldoet en die dus ook de nodige blikvangers heeft!

Het leuke van het toevoegen van deze trends aan je tuin is dat je dit geheel op eigen wijze kunt doen. Zo zorg je ervoor dat je eruit pikt wat je zelf fijn vindt en dat jij je tuin toch ook een hele persoonlijke uitstraling geeft!

Durf ook gerust meerdere bijzondere trends met elkaar te mixen zodat er helemaal een heel persoonlijk beeld ontstaat en er echt een unieke stijl in je tuin vormt! Op deze wijze kun je dus zorgen voor echte blikvangers in je tuin volgens de laatste trends!

Je kunt deze bijzondere trends doormiddel van accessoires een plekje geven in je tuin, dit geeft je dan ook meteen de mogelijkheid om van stijl te veranderen wanneer je dat zou willen. Maar ook kun je dit doen door vaste elementen in je tuin toe te voegen die deze sfeer en stijl weergeven. Ook hier zijn heel veel mogelijkheden in en kun je dus onwijs veel kanten mee op! Zo kun je werken met kleuren, tegels in je tuin, vaste beplanting, bloembakken maar ook met materialen die je tuin een bepaalde uitstraling en sfeer geven. Dit alles bij elkaar zorgt voor een sfeervol geheel en geeft de gewenste trends dus nog beter weer!

Let er wel op dat je niet volledig over de top gaat. Dit kan je tuin juist tot een heel rommelig geheel maken en dat wil je natuurlijk juist voorkomen. Je wil het liefste dat alles een eenheid vormt en dat je tuin nog steeds ruimtelijk en sfeervol zal zijn.

Welke bijzondere stijl je ook kiest het is in ieder geval een feestje om deze stijl aan je eigen tuin toe te voegen en om er op deze wijze ook een bijzonder geheel van te maken!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin