Creatieve tips voor je oude tuinmeubelen

We kunnen tuinmeubelen natuurlijk in allerlei soorten en maten vinden. Het aanbod is enorm en er valt dan ook zeker weten heel wat te kiezen. Wel is het zo dat er echter ook een flink prijskaartje aan nieuwe tuinmeubelen hangt. Deze kunnen dan ook flink in de papieren lopen en niet iedereen zit hierop te wachten. Maar wat nu als wij je vertellen dat je met enkele simpele tips en trucs je huidige tuinmeubelen zo op kunt leuken dat ze er weer als nieuw uitzien en een totaal andere uitstraling krijgen? Veel resultaat voor lage kosten, dat klinkt wel heel goed natuurlijk.

Met enkele creatieve tips kun je dan ook echt heel veel bereiken. Je kan er op die manier voor zorgen dat je jouw oude tuinmeubelen nieuw leven inblaast en ze een totaal ander uiterlijk geeft. Sommige tips kosten wat meer tijd dan andere maar over het algemeen zijn ze allemaal vrij makkelijk uit te voeren. In deze blog gaan wij je dan ook wat meer vertellen over deze handige en creatieve tips zodat jij er vervolgens ook zelf mee aan de slag kunt. Lees je met ons mee?

Houten tuinmeubelen nieuw leven inblazen

Het is waarschijnlijk de meest voorkomende soort tuinmeubelen, tuinmeubelen van hout. En dat is natuurlijk ook niet verwonderlijk aangezien hout een aantal hele fijne eigenschappen heeft. Zo is het ten eerste een natuurlijk materiaal wat ook al meteen een bepaalde sfeer en warmte uitstraalt maar daarnaast is het ook nog eens een sterk materiaal. En een materiaal wat je makkelijk kunt bewerken en repareren mocht het stuk gaan. Dit maakt het ook nog eens een uitermate geschikt materiaal om te vernieuwen en om een andere look mee te geven.

Als je bijvoorbeeld een houten tuinbank hebt die je een andere uitstraling zou willen geven dan kun je daar heel veel kanten mee op. Ten eerste kun je bijvoorbeeld het hout schuren en licht beitsen. Op die manier krijgt het een naturel uitstraling en dat oogt natuurlijk heel warm. Ook kun je er voor kiezen om een andere kleur beits te nemen en dan krijg je natuurlijk ook meteen een totaal andere uitstraling. En heb je er weleens aan gedacht om je tuinmeubelen te verven? Ook dan krijg je een totaal andere uitstraling waar je veel aan kan hebben. Je kunt ze eigenlijk in iedere gewenste kleur verven voor een mooi resultaat.

Ook kun je er aan denken om het hout wat aan te passen. Zo kun je er bijvoorbeeld bredere leuningen aan maken of je zou eraan kunnen denken om een ander figuur van hout aan de bank te bevestigen. Kortom je kunt hier dus echt alle kanten mee op en dat maakt het heel handig om je houten tuinmeubelen nieuw leven in te blazen!

Kunststof tuinmeubelen een tweede kans geven

Naast houten tuinmeubelen zien we natuurlijk ook vaak kunststof tuinmeubelen tevoorschijn komen in de tuinen om ons heen. Deze meubelen worden dan ook veel verkocht. Wel is het bij deze meubelen iets lastiger dan bij andere meubelen om voor een verandering te zorgen omdat je in de basis weinig aan deze meubelen veranderen kunt. Zo kun je natuurlijk de vorm niet aanpassen en dit maakt het allemaal toch wat beperkter. Gelukkig is er ook voldoende wat je wel kan veranderen en aanpassen.

Zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je de meubelen opleukt met een fris kussentje erop. Als je deze in een totaal andere stijl dan hiervoor doet heb je meteen een hele andere uitstraling te pakken. Ook kan het soms mogelijk zijn om de kunststof meubelen over te spuiten in een andere kleur. Wel heb je daarna altijd een beschermlaag nodig omdat de laag anders buiten weer snel kan vervagen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten en om ervoor te zorgen dat je een goede primer en een goede buitenste laag gebruikt. Uiteindelijk kun je dus op die manier het beste profiteren van een verandering van je kunststof tuinmeubelen. Ook zou je nog kunnen overwegen om enkel een deel van de meubelen in een andere kleur te spuiten zodat er een leuk contrast ontstaat.

Tot slot is het ook nog een optie om bijvoorbeeld een leuke slinger aan de meubelen vast te maken, als decoratie, zo kun je de rugleuning van een bank heel leuk versieren door er een mooie zelfgemaakte slinger aan te bevestigen op deze wijze krijgt de bank meteen een hele andere look. Ontzettend simpel en leuk om te doen met een groots resultaat.

Gebruik stoffen om de sfeer te veranderen

Een hele handige manier om de sfeer van je tuinmeubelen te veranderen is door stoffen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kussens en plaids. Hier kun je heel veel kanten mee op en dit zorgt er dan ook voor dat je op deze manier meteen het hele uiterlijk van je tuinmeubelen aan kunt passen.

Als je bijvoorbeeld tuinstoelen hebt dan kun je hier heel handig nieuwe kussens voor kopen. Ze komen er dan meteen totaal anders uit te zien en dat zorgt dan voor een sfeervol en leuk beeld en meteen een totaal andere uitstraling. Ook kan het leuk zijn om bijvoorbeeld een plaid of een doek over de meubelen te draperen, zo heb je en iets bij de hand als het koud is buiten maar ook staat het meteen heel sfeer vol en gezellig. Kortom met stoffen kun je dus heel erg veel kanten op en het is zeker weten een fijne manier om het uiterlijk van je tuinmeubelen aan te passen.

Geef je meubelen een totaal andere bestemming

Wat ook nog een hele leuke tip is, geef je meubelen een totaal andere bestemming. We hebben nu natuurlijk vooral de focus gelegd op het aanpassen van de meubelen en ervoor zorgen dat ze een andere look krijgen en zo dus ook een hele andere uitstraling. Maar wist je dat je het ook heel anders aan kunt pakken en dat je dus ook je meubelen een totaal andere bestemming kunt geven. Dit is ook heel erg leuk om te doen en op deze manier zorg je ervoor dat je meubelen er bij blijven horen. Maar hoe pak je dat dan precies aan? Ook dat kunnen we je heel handig laten zien.

Zo kun je bijvoorbeeld het hout van houten tuinmeubelen gebruiken om een bloembak te maken. Zo krijgen ze een totaal ander doel en herken je ze ook niet meer maar het is wel leuk dat ze op deze wijze nog verwerkt zijn. Of gebruik bijvoorbeeld een houten tuinbank als planten etagère. Zet er een rij planten voor, en een rij planten op de zitting en plaats erboven ook nog wat groen en klaar ben je. Zo blijft de bank toch in je tuin staan alleen met een totaal andere bestemming. Dit kan ook heel leuk en slim zijn en voor een totaal andere sfeer in je tuin zorgen en dat is natuurlijk wel heel erg gezellig.

Sjabloneren en mozaïek

En dan zijn er nog twee hele leuke manieren om je tuinmeubelen een beetje op te frissen en een totaal andere look te geven. Zo kun je er voor kiezen om met sjablonen te werken. Het kan namelijk heel erg leuk zijn om je tuinmeubelen te sjabloneren en zo voor een hele andere uitstraling te zorgen. Dit zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en ziet er ook al snel heel gezellig uit.

Het leuke is dat je de sjablonen natuurlijk in allerlei kleuren en uitvoeringen hebt en dat je op deze manier ook echt iets persoonlijks ervan kunt maken. Ook maakt dit het heel makkelijk om de tuinmeubelen echt op de stijl van je tuin aan te passen. Al met al heb je zo dus alles in huis om er een heel gezellig en sfeervol geheel van te maken. Het kan ook heel leuk zijn om met een bepaald thema te werken en om dit thema ook op andere vlakken in je tuin terug te laten komen. Of om met een bepaalde kleur te werken die dan uiteraard ook op meerdere plekken in je tuin naar voren komt. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos en het is heel erg leuk om er zo iets gezelligs van te maken.

Maar ook met mozaïek kun je natuurlijk heel veel leuks doen. Ook hiermee kun jij prima je tuinmeubelen een totaal andere uitstraling geven. Op deze manier voeg je echt iets speciaals toe en dat is natuurlijk ook wel heel erg bijzonder. De steentjes zijn er natuurlijk ook in verschillende kleuren en afmetingen en dat maakt ze zeker weten heel speciaal en bijzonder, het leuke is dat je de steentjes daarna in ieder gewenst patroon kunt bevestigen en dat dit er echt heel bijzonder uit ziet.

Het is dan ook zeker weten heel erg leuk om op deze manier aan de slag te gaan en om er zo dus voor te zorgen dat je echt iets speciaals maakt van je tuinmeubelen. Het leuke is dat je hiermee ook zelf heel creatief aan de slag kunt gaan en er dus echt een persoonlijk tintje aan kunt geven. Daarnaast is het ook een vrij goedkope manier om je tuinmeubelen te voorzien van een nieuwe look.

Mixen mag gerust

Wat ook nog een hele leuk tip is om de boel toch even een hele andere uitstraling te geven. Meng alles eens goed door elkaar heen en maak een leuke en speelse mix van je tuinmeubelen. Vaak zien we dat mensen vooral dezelfde tuinmeubelen hebben uit een serie die allemaal bij elkaar passen. Als je nu voor een totaal andere look wil gaan in je tuin kan het heel erg leuk zijn om deze meubelen eens een beetje met elkaar te mengen en dus totaal anders neer te zetten. Op deze manier krijg je dus een heel ander beeld in je tuin en juist dat is dus zo sfeervol en gezellig.

Het is dan ook zeker weten een leuk en goed idee om het eens totaal anders aan te pakken en om de boel eens even goed in de mix te gooien. Dit zorgt dan ook voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin. daarnaast lijkt het dan net of je een hele nieuwe tuin hebt terwijl dit natuurlijk niet het geval is.

Mixen mag dan ook gerust en kan voor een heel verrassend beeld in je tuin zorgen het is dan ook nodig om dit met veel zorg en aandacht te doen en om er zo dus een leuk plaatje van te maken.

Creatieve tips voor je oude tuinmeubelen

Zoals je dus wel kunt zien zijn er aardig wat creatieve tips voor je oude tuinmeubelen te bedenken en dat is natuurlijk heel erg gezellig en fijn, je hoeft dan ook zeker weten echt niet altijd maar nieuwe meubelen te kopen als je op zoek bent naar een andere sfeer en uitstraling in je tuin. juist door zelf aan de slag te gaan kun je er echt iets moois en persoonlijks van maken en dat is dan ook precies de bedoeling.

Het is dan ook zeker weten een aanrader om creatief aan de slag te gaan en om op die wijze je tuinmeubelen nieuw leven in te blazen. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren aanpassen en er dus ook helemaal anders uit laten zien en dat is dan ook wel zo prettig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je hiervoor dus zeker niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Je kunt denken aan het verven van de meubelen maar ook het aanpassen ervan doormiddel van bijvoorbeeld een plaid of nieuwe kussens. En ook kun je echt creatief te werk gaan en de meubelen totaal veranderen of voorzien van mooie sjablonen. Kortom er is zo ongelofelijk veel mogelijk en je kunt ook nog eens heel erg veel kanten op. Daarnaast zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de meubelen een totaal andere bestemming te geven met een heel ander eindresultaat.

Of gooi alles eens in de mix en kijk wat er dan gebeurt. Je zou dan nog best eens voor leuke verrassingen kunnen komen te staan en dat is natuurlijk wel heel erg leuk en sfeervol. Kortom meer dan genoeg mogelijkheden om er echt een feestje van te maken en om dus wat aanpassingen aan te brengen in je tuin op het gebied van tuinmeubelen. Maak alles persoonlijk en naar wens en zorg ervoor dat je meubelen de uitstraling hebben waar jij blij van wordt. Op deze manier pas je alles dus aan naar je eigen wensen en dat is natuurlijk wel zo prettig!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin