De beste tips om ook in de herfst van jouw tuin te genieten

In de afgelopen jaren hebben we regelmatig lekkere zomers gehad. Tijdens deze zomers hebben we veel zonuren gehad én zelfs meerdere hittegolven. In de jaren dat het in de zomer vrij warm was, was het in de herfst ook vaak nog lekker weer. Om ook tijdens de herfst van de tuin te kunnen genieten, is het aan te raden om je tuin hier goed op voor te bereiden.

Hoe je dat het beste kunt doen? Dat bespreken we graag uitgebreid in dit artikel. Aan de hand van de informatie uit dit artikel kun je jouw tuin volledig herfstproof maken. Je bereidt jouw tuin hiermee voor op de winter, terwijl je in de herfst ook nog veel aangename uurtjes in jouw tuin door kunt brengen. Klinkt dat bij jou nou als muziek in de oren? Dan raden wij je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen.

In dit artikel laten wij je kennis maken met meerdere belangrijke tips. Tips waarmee je ook in de herfst van jouw tuin kunt genieten. Dankzij deze tips geniet je eigenlijk niet alleen in de zomer van jouw tuin, maar ook in de herfst. Bovendien kun je deze tips ook in het voorjaar opvolgen; dat betekent dat je eigenlijk vanaf de lente tot aan de herfst optimaal van jouw tuin kunt genieten.

In dit artikel verwijzen wij ook met enige regelmaat naar meubelen en accessoires. Als je deze meubelen of accessoires direct aan wilt schaffen, is het advies om direct ons aanbod te bekijken. De meeste tuinmeubelen en accessoires die we in dit artikel bespreken, vind je namelijk in ons aanbod terug. Daarbij ben je verzekerd van een prima kwaliteit én van zeer scherpe prijzen. Dat is uiteindelijk alles wat je wilt, niet waar?

Waarom zou je jouw tuin herfstproof maken?

Vraag je je nu af of je jouw tuin echt herfstproof moet gaan maken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Enkele jaren geleden vroegen wij ons dit ook af. Totdat wij in gesprek met een leuke klant kwamen. Deze klant vertelde ons wat hij allemaal doet om zijn tuin herfstproof te maken. Hij vertelde hierbij niet alleen hoe hij dit deed, maar ook waarom hij dit deed. Al snel was het voor ons duidelijk; hier moesten wij ook onze jaarlijkse traditie van gaan maken. En zo geschiedde. Elk jaar maken wij aan het einde van zomer – rond augustus – onze tuin herfstproof.

Waarom wij dit doen? Omdat wij het zonde vinden om alléén in de zomer van onze tuin te genieten. Juist door jouw tuin herfstproof te maken, kun je nog enkele maanden langer in het jaar van jouw tuin genieten. Wel zo wenselijk indien je veel tijd, geld en aandacht aan jouw tuin besteed hebt.

Daarnaast hebben we ook nog met het klimaat in ons land te maken. Lange tijd is dit klimaat vrij dramatisch geweest, maar in de afgelopen jaren is het klimaat toch aan het veranderen. Dit merken we aan het extreme weer, maar ook aan de relatief hoge temperaturen. Met dank aan de relatief hoge temperaturen is het óók in de herfst nog mogelijk om veel tijd in de tuin door te brengen.

Dat klinkt heerlijk, niet waar? Nou, wij hebben er zelf dus ook alles aan gedaan om onze tuin herfstproof te maken. Tijdens de eerste herfst dat wij dit hadden gedaan, waren wij al direct blij. Het is namelijk echt ultiem om ook in de herfst nog van de tuin te kunnen genieten. Wij hebben zelfs opgemerkt dat dit in sommige gevallen nog aangenamer is dan in de zomer. Waarom?

Nou, dit heeft onder meer met de temperaturen in de zomer te maken. Als er bijvoorbeeld sprake van een hittegolf is, is het niet al te aangenaam om veel tijd in de tuin door te brengen. Nee, dit is eigenlijk té warm, terwijl jouw huid ook teveel risico loopt op bijvoorbeeld een verbranding. Aangezien het in de herfst over het algemeen een stukje koeler is, is het juist heerlijk om in de herfst veel tijd in de tuin door te brengen. Met name in september kan kwik tot ver boven de 20 graden stijgen. Heerlijk! Bovendien hebben we – mondjesmaat – in oktober ook nog een heerlijke zonnige dag. Een heerlijke zonnige dag waarop je wederom optimaal van jouw tuin kunt genieten.

En wat te doen na de herfst? Dan is het vooral van belang om jouw tuin goed te beschermen voor de komende winter. We hadden het hierboven immers al over extremer weer; dit extremere weer kan zich ook in de winterperiode afspelen. Mede daarom is het advies om je tuin in de herfst alvast heel goed te beschermen tegen de winterperiode. Hoe je dat het beste kunt doen? Nou, aan het einde van dit artikel vind je daar ook nog enkele handige tips voor.

Al met al staat het voor ons als een paal boven water: in de herfst kun je écht heerlijk genieten van jouw tuin. Om dat mogelijk te maken, raden wij je aan om onderstaande tips op te volgen!

Tip 1: laat de parasol nog even in de tuin staan

Als de zomer eenmaal over is, wil je mogelijk direct de parasol op gaan bergen. Wij raden je aan om daar toch nog even mee te wachten. Waarom wij dit aan kunnen raden? Dit heeft met name te maken met het feit dat het in de herfst alsnog behoorlijk zonnig kan zijn/worden. Als je op dat moment nog een parasol in jouw tuin hebt staan, kun je jezelf goed beschermen tegen de herfst-zonnestralen.

Heb je op dit moment overigens nog geen goede parasol? Dan is de herfst ook de ideale periode om een nieuwe parasol aan te schaffen. Met name in het najaar komen wij namelijk regelmatig met flinke aanbiedingen op de proppen. Dankzij deze aanbiedingen kun je voor een nóg gunstiger bedrag een parasol uit ons aanbod aanschaffen.

Daarbij moet je wel een goede vergelijking maken. Gaat je vergelijking uit naar een zweefparasol? Of heb je liever een stokparasol? Dit is aan jou om te bepalen. Bij ons heb je in ieder geval de keus uit behoorlijk veel verschillende varianten. Als je de parasol eenmaal in jouw tuin hebt staan, is het advies om de parasol dus nog eventjes in de herfst te laten staan. Juist in de herfst kan de parasol ook nog prima van pas komen.

Tip 2: schaf een terrasverwarmer aan

Vind je het heerlijk om lange avonden in de tuin door te brengen? Met name in de zomer is dat in de tuin mogelijk. In de zomer blijft het immers lang licht, terwijl het in de zomer ook vaak tot s’avonds laat lekker weer blijft. In de herfst is dit een stuk minder. Het wordt al een stuk eerder donker, waardoor de temperaturen ook sneller dalen.

Wil je ook in de herfst veel tijd in jouw tuin door kunnen brengen? Dan is het advies om een terrasverwarmer aan te schaffen. Met deze terrasverwarmer weet je het zowel figuurlijk als letterlijk warm te maken op jouw terras. Aan de ene kant geniet je echt van de hitte die van de terrasverwarmer afkomt, terwijl je aan de andere kant ook van de gezelligheid geniet. De terrasverwarmer brengt gewoonweg veel voordelen met zich mee.

Spreekt deze tips jou nú al aan? Dan raden wij je aan om direct even ons aanbod te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk meerdere soorten terrasverwarmers terug. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om terrasverwarmers die je op kunt hangen. Handig als je bijvoorbeeld een overkapping in de tuin hebt of als je een muur hebt waar je de verwarmer aan op kunt hangen. Mocht dat niet het geval zijn, kun je gelukkig ook voor een staande terrasverwarmer kiezen. Met dank aan de staande terrasverwarmer kun je ook de gewenste warmte in jouw tuin creëren.

Is een terrasverwarmer nou echt aan te raden? Ja, dat is volgens ons zéker het geval. Als je voor een terrasverwarmer kiest, kun je het in de zomerperiode namelijk ook nog íets aangenamer voor jezelf maken. Eigenlijk komt een terrasverwarmer in het voorjaar, in de zomer en in de herfst prima van pas. Als de winterperiode aanbreekt, is het advies om de terrasverwarmer wel goed op te bergen.

Tip 3: kijk eens naar een vuurtafel

Spreekt het principe van een terrasverwarmer jou op zich wel aan? Vind je het design van een terrasverwarmer alleen helemaal niks? Dan is ons advies om eens naar een vuurtafel te kijken. Met een vuurtafel geniet je namelijk van een prachtig design, van praktisch gemak én van heerlijke warmte.

Wat het praktische gemak is? Nou, op de meeste vuurtafels kun je bijvoorbeeld gewoon jouw glas drinken neerzetten. De vuurtafel biedt al met al ruimte om iets op neer te zetten. Zodra je het koud in de tuin begint te krijgen, kun je het verwarmingselementen van de vuurtafel aan het werk zetten. Vanaf dat moment wordt het direct een stukje warmer én aangenamer in jouw tuin. Heerlijk!

Daarbij is ook de fraaie uitstraling van een vuurtafel een belangrijk voordeel. Je kunt uit veel soorten vuurtafels kiezen, waardoor je altijd wel een geschikte stijl kunt vinden. In het verlengde daarvan is het ook ideaal dat je een vuurtafel prima kunt combineren met meerdere meubelstukken. Zo kun je een vuurtafel bijvoorbeeld prachtig combineren met een fraaie loungeset. Je creëert daar echt een geweldige combinatie mee.

Uiteindelijk geniet je ook nog van de warmteafgifte van de vuurtafel. Met dank aan deze warmteafgifte is het echt nog aangenamer vertoeven in jouw tuin. Voldoende reden dus om direct op zoek te gaan naar een geschikte vuurtafel. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden meerdere soorten vuurtafels aan, waardoor je een prima vergelijking voor jezelf kunt maken!

Tip 4: ga heerlijk tuinieren

In de herfst hebben we regelmatig met aangename dagen te maken. De temperatuur ligt hierbij niet zozeer super hoog, maar het zijn wel zeer zachte dagen. Dagen waarop het eigenlijk te koud is om languit op jouw loungeset te liggen. Tegelijkertijd zijn deze dagen wel uiterst geschikt voor het in orde maken van jouw tuin.

Wat we hiermee bedoelen? Nou, tijdens de herfst kun je heerlijk tuinieren. Met name als je groene vingers hebt, is de herfst een ideale periode. Je kunt namelijk – voor de laatste keer in het jaar – jouw grasmat netjes maaien. Knip de randjes netjes bij en bereid jouw grasmat daarmee goed voor op de komende winter.

Ook als je planten of struiken in de tuin hebt, is de herfst een belangrijke periode. Er bestaan namelijk meerdere planten en struiken die je in het najaar bij moet snoeien. Door dát te doen, weet je hen eigenlijk sterk te maken voor de komende winter. In het volgende voorjaar groeien de planten en struiken bovendien als kool.

Verder is het ook nog een ideale periode om het onkruid uit de tuin te halen. In de meeste gevallen groeit het onkruid met name in de zomerperiode hard. Door in de herfst het onkruid te verwijderen, blijft het onkruid eigenlijk de gehele winter uit jouw tuin. Hierdoor geniet je ook in de winter van een fraaie en verzorgde tuin.

Tip 5: schaf nieuwe tuinmeubelen aan

Weet je wat echt ideaal in de herfst is? Dat je van flinke kortingen op tuinmeubelen kunt genieten. Het aanbod van tuinmeubelen is gedurende het gehele jaar bijzonder uitgebreid, maar de prijzen liggen ook relatief hoog. In de herfst willen merken echter van hun ‘huidige collectie’ af, waardoor ze flinke kortingen geven. Juist in de herfst is het daardoor ideaal om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen.

Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden de meubelen eigenlijk het gehele jaar door voordelig aan, maar in de herfst is dit al helemaal extreem. Tijdens de herfstperiode krijgen wij namelijk meerdere berichten van onze leveranciers. Berichten dat zij hun tuinmeubelen in de aanbieding doen en dat wij dus kunnen volgen. Juist dáárdoor geniet je bij ons in de herfst van nog lagere prijzen.

Over de kwaliteit hoef je intussen niet in te zitten. Wij werken immers uitsluitend met de beste merken samen. Juist doordat wij met uitsluitend de beste merken samenwerken, zijn wij in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Je geniet hierdoor in de herfstperiode echt van een ideale prijs-kwaliteitsverhouding!

Geldt dit nou alleen voor de tuinmeubelen? Nee, zeker niet. Ook op onze accessoires stunten wij met gigantische aanbiedingen. Zo kun je in de herfst meerdere accessoires met flinke kortingen aanschaffen. Het opnieuw inrichten van jouw tuin wordt hierdoor alleen maar leuker. Check daarom ook direct ons aanbod van accessoires!

Tip 6: maak een nieuw tuinontwerp

Ben je op dit moment niet meer helemaal tevreden met jouw tuin? Vind je de uitstraling van de tuin niet meer geweldig? Of spreekt de indeling van de tuin jou niet meer helemaal aan? Dan doe je er verstandig aan om in de herfst een nieuw tuinontwerp te maken.

Waarom je dit het beste in de herfst kunt doen? Nou, daarmee komen we weer uit op de hierboven besproken tip: de flinke kortingen in de herfstperiode. Als je in de herfst een nieuw tuinontwerp maakt, weet je precies welke tuinmeubelen je wel in jouw tuin kunt gebruiken. Vervolgens kun je in onze webshop op zoek gaan naar de voordelig geprijsde tuinmeubelen.

Heb je voor jouw nieuwe tuinontwerp een hovenier nodig? Ook dan is de herfst een ideale periode. Veel hoveniers hebben in die periode vaak nog wel een plekje over, aangezien met name het voorjaar en de zomer bijzonder druk voor de hoveniers zijn. Ook als je last minute besluit om jouw tuin opnieuw in te richten, kan een hovenier jou mogelijk hier een handje bij helpen.

Tip 7: plant herfstplanten in jouw tuin

Vind je het leuk om in de herfst ook nog van fraaie kleuren in jouw tuin te genieten? Dan is het aan te raden om voor speciale herfstplanten te kiezen. Zoals de benaming van deze planten al doet vermoeden, groeien deze planten met name in de herfst. Juist daardoor kun je ook in de herfstperiode nog van een fraaie kleuren zee in jouw tuin genieten.

Overigens kun je hierbij zelfs uitgaan van fel gekleurde planten. Als je bijvoorbeeld voor de herfstanemoon plant kiest, kun je kiezen uit drie kleuren; roze, wit en paars. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je in de herfst alsnog van leuke kleurtjes in jouw tuin. Dat is ook het geval als je voor een speciale geranium kiest, als je voor de herfstaster kiest of als je voor de gele zonnehoed kiest.

Dit zijn stuk voor stuk planten die in de herfst prima tot hun recht komen. Door juist dergelijke planten in jouw tuin neer te zetten, geniet je in optima forma tijdens de herfst van jouw tuin. Je geniet hierbij van de fraaie planten, maar ook van de tuinmeubelen en het netjes gemaaide gras. Als je alle tips uit dit artikel op weet te volgen, geniet je gewoonweg optimaal van jouw tuin. In de herfst welteverstaan.

Tip 8: maak jouw tuinmeubelen netjes schoon

Heb je tijdens de herfstperiode heerlijk in en van jouw tuin kunnen genieten? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat de tijd van bladeren op de grond aangebroken is. Er liggen binnen no time veel bladeren op de grond, maar ook op bijvoorbeeld jouw tuinmeubelen. Voordat de winter daadwerkelijk aan gaat breken, is het advies om jouw tuinmeubelen daarom even netjes goed schoon te maken.

Waarom dit aan te raden is? Nou, dit heeft met name met het voorjaar te maken. Wat doe jij het liefste als je in het voorjaar op een zonnige dag van jouw tuin wilt genieten? Je pakt dan waarschijnlijk het liefste jouw loungeset erbij, waarbij je direct van de loungeset gebruik wilt maken. Dat is eigenlijk alleen mogelijk als je de loungeset in de herfst netjes schoongemaakt hebt. Als je besloten hebt om dat niet te doen, moet je eerst in het voorjaar een flinke schoonmaak uitvoeren. Om deze reden is het dus zéker aan te raden om de tuinmeubelen in het najaar alvast netjes schoon te maken.

Hoe je dit het beste kunt doen? Dat hangt enigszins van het materiaal van de tuinmeubelen af. Bij sommige materialen is het mogelijk om een vochtig doekje te gebruiken, terwijl je voor andere materialen beter een zachte borstel kunt gebruiken. Wij raden je aan om je hier even goed in te verdiepen, zodat je het betreffende materiaal op de juiste manier kunt onderhouden.

Verder is het advies om de juiste onderhoudsmiddelen aan te schaffen. Als je nog op zoek naar de juiste onderhoudsmiddelen bent, raden wij je aan om even ons aanbod te checken. Bij ons vind je niet alleen meubelen en accessoires, maar ook alle juiste onderhoudsmiddelen. Met dank aan deze onderhoudsmiddelen weet je jouw geliefde tuinmeubelen ook perfect voor te bereiden op de komende winter.

Tip 9: berg jouw tuinmeubelen goed op

Wil jij graag in het voorjaar op een ideale manier van jouw tuinmeubelen gebruik willen maken? En wil je ook van de maximale levensduur van jouw tuinmeubelen gebruik maken? Dan is het advies om jouw tuinmeubelen in de winter goed op te bergen. Daar heb je verschillende mogelijkheden voor.

Je kunt er voor kiezen om jouw meubelen bijvoorbeeld in de schuur of in het tuinhuisje op te bergen. Op die plek staan de meubelen droog, terwijl ze ook niet al te veel vies kunnen worden. Wel heb je hier de nodige ruimte voor nodig. Dat is zéker het geval als je bijvoorbeeld een tuinset en een loungeset in jouw tuin hebt staan. Als dat het geval is, merk je waarschijnlijk al snel dat jouw tuinhuisje of schuur daar eigenlijk té klein voor is.

Een prima alternatief is daarom om gebruik van beschermhoezen te maken. Met de juiste beschermhoezen kun je echt alle tuinmeubelen en accessoires perfect afdekken. Hiermee weet je jouw meubelen netjes te houden, maar ook volledig schoon. Zodra je de beschermhoes in het voorjaar weer van de tuinmeubelen afhaalt, kun je dírect van de meubelen gebruik maken. Ideaal!

Overigens is het ook een groot voordeel dat je veel soorten beschermhoezen aan kunt schaffen. Zo bestaan er speciale beschermhoezen voor de meest populaire tuinmeubelen. Wil je daarnaast ook nog jouw accessoires in de tuin naar wens kunnen beschermen? Ook dat is mogelijk dankzij het uitgebreide aanbod van de beschermhoezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een beschermhoes voor een parasol kiezen, maar ook voor een beschermhoes voor een buitenkeuken of barbecue. Ook dit is ideaal wat ons betreft.

Slotwoord

De herfst in Nederland bestaat niet alleen maar uit regen en kou. Nee, in de afgelopen jaren hebben we ook meerdere zachte dagen in de herfst gehad. Als je ook van die zachte dagen wilt genieten, is het advies om bovenstaande tips op te volgen. Met dank aan deze tips weet je óók in de herfstperiode op een ideale manier tijd in jouw tuin door te brengen. Tevens weet je hiermee jouw tuin op de juiste manier op de winter voor te bereiden. Daar pluk je in het voorjaar weer de vruchten van!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin