De bohemian tuin

Zo nu en dan verschijnt er een nieuwe trend op tuingebied waar wij eigenlijk meteen enthousiast van worden. En recent is er weer een trend verschenen die wij aan dit rijtje toe kunnen voegen. Namelijk de bohemian trend. Een prachtige trend die zich echt niet meer enkel en alleen tot het eiland Ibiza beperkt maar die we ook steeds vaker in onze eigen tuinen tevoorschijn zien komen en die hier ook nog eens prima past.

Veel mensen zijn helaas nog niet zo bekend met deze stijl en dat is eigenlijk ontzettend jammer want het is een heerlijke stijl waar je zeker weten erg veel aan kan hebben in je tuin. De hoogste tijd dus om in deze blog eens wat meer aandacht aan deze fijne stijl te besteden zodat wij je precies kunnen vertellen wat nu eigenlijk de voordelen aan deze stijl zijn en waarom het echt een aanrader is deze stijl in je tuin toe te passen.

Het is dan ook vooral een hele relaxte stijl waarbij je dus ook zelf meteen een hele relaxte sfeer in je tuin kunt realiseren. En juist dat is zo prettig, op deze manier kun je dan ook heerlijk genieten in je tuin en ook nog eens even helemaal tot rust komen! De perfecte manier dus om een prachtige stijl te combineren met heel erg veel voordeel!

Lees dus snel met ons mee hoe jij de bohemian stijl ook in je eigen achtertuin door kunt voeren en zelf dus ook kunt genieten van de rust en ontspanning die deze stijl meebrengt!

Leer de bohemian stijl kennen

Ten eerste gaan we je kennis laten maken met deze heerlijke stijl. Want dat is echt wel met recht wat we het kunnen noemen een heerlijke stijl. De bohemian stijl is een stijl die vooral heel ontspannen oogt en die dus ook vooral gaat over rust, ontspanning en warmte en plezier. Het is dan ook niet voor niets dat deze stijl op het eiland Ibiza de boventoon voert. Daar waar je juist heel veel van deze mooie stijl ziet en het eiland waar rust en ontspanning echt bovenaan staan!

Het is dan ook een feestje om deze stijl beter te leren kennen. De bohemian stijl is een hele ruimdenkende en vooral ook verrassende stijl en eigenlijk zelfs een beetje een mix van verschillende stijlen door elkaar. Zo zien we er wat Franse invloeden, maar ook Spaanse invloeden, net als een vleugje folklore en botanisch, het komt allemaal voorbij en met elkaar vormt het de basis voor deze heerlijke stijl.

Er zijn echter wel een aantal kenmerken waaraan je deze stijl dus heel erg goed leert kennen en waarbij je dus ook heel goed kunt zien dat je met deze stijl te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan de mooie tinten die gebruikt worden, maar ook de heerlijke stoffen, de planten, het hout, bamboe en riet, en natuurlijk niet te vergeten de kiezels, keien en leemachtige structuren die we ook op verschillende plekken in de tuinen in deze stijl voorbij zien komen. Alles bij elkaar dus ene heerlijke stijl waar je echt heel erg blij van wordt.

Wat is er onmisbaar in een bohemian tuin

Een bohemian tuin is een tuin waarin je een prachtige mix kunt vinden van kleuren, patronen, materialen en groen. Denk bijvoorbeeld aan schitterende kussens uitgevoerd in prachtige diepe tinten en versierd met mooie patronen. Maar ook tuinmeubelen van riet en bamboe zijn werkelijk waar onmisbaar om deze stijl goed tot leven te laten komen.

Ook is het zo dat planten echt een vast onderdeel van deze stijl vormen. En dan ook echt planten in allerlei vormen en maten. Denk aan mooie struiken vol bloemen en bessen maar ook aan mooie palmen, cactussen en allerlei andere planten met mooie bladeren en een speelse uitstraling.

En dan hebben we het nog niet gehad over de basis van de tuin. Want ook hierbij is het natuurlijk van belang dat die echte bohemian stijl al snel naar voren komt en ook in de basis van je tuin kun je dit gelukkig vrij makkelijk doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een pad aan te leggen van keien in verschillende maten en kleuren en deze zo door je tuin te laten lopen. Maar ook je terras kun je dus voorzien van deze mooie keien of je kunt kiezen voor andere stenen. Let hierbij wel op dat je niet voor moderne grote tegels kiest want juist de moderne sfeer staat heel erg ver af van de bohemian stijl en wil je dus ook eigenlijk niet met elkaar mengen.

Al met al zijn de materialen, kleuren en beplanting dus echt onmisbaar in een tuin in bohemian stijl en moeten deze dus ook goed vertegenwoordigd zijn!

Comfort staat bovenaan bij een bohemian tuin

Wat een erg belangrijk element van een bohemian tuin vormt is het comfort in de tuin. In een tuin in bohemian stijl wil je met name even helemaal tot rust komen en vandaar dat het dan ook belangrijk is dat er voldoende mogelijkheden in de tuin zijn om eens even helemaal te ontspannen. En gelukkig kan dat ook op een aantal verschillende manieren. Zo kun je ten eerste ervoor zorgen dat er voldoende plekken in de tuin zijn waar je zitjes maakt zodat je hier lekker kan relaxen en tot rust kan komen.

Het leuke aan een tuin in bohemian sfeer is dat je veel van deze plekjes kunt realiseren in je tuin. Het is dan ook erg sfeervol om veel verschillende hoekjes in je tuin te maken waar je helemaal tot rust kan komen en lekker kunt ontspannen. Op die manier heb je meteen ook een hele levendige tuin te pakken en dit past weer perfect bij die echte bohemian stijl!

Deze hoekjes moeten natuurlijk wel zo comfortabel mogelijk worden ingericht maar ook daar zijn weer heel veel handige tips voor. Ten eerste is het slim om te kijken of je zoveel mogelijk lekkere zachte kussens toe kunt voegen. Dit zorgt er namelijk voor dat je lekker comfortabel kunt zitten of liggen in deze hoekjes. Maar ook tuinmeubelen van goede kwaliteit en een heerlijke plaid dragen hier zeker aan bij. En tot slot is het ook nog een heel erg goed idee om te zorgen voor goede verlichting en wat beschutting. Op deze manier zit je heerlijk relaxed en kun je bijvoorbeeld ook prima een boek lezen of zelfs een dutje doen!

Kleden op de grond

Een ander specifiek onderdeel van een bohemian tuin is dat we vaak zien dat er allerlei fijne kleden op de grond liggen. Dit geeft een hele specifieke sfeer aan een ruimte en dit is dan ook bij uitstek een kenmerk van de bohemian stijl! Deze prachtige kleden liggen vaak op verschillende plekken in de tuin en brengen een heerlijke sfeer naar je tuin toe! Het is dan ook absoluut enorm genieten om lekker op deze kleden te zitten of te relaxen.

Daarnaast kleden ze je tuin letterlijk en figuurlijk ook meteen helemaal aan. Met een paar van deze kleden op de grond heb je dan ook meteen die echte bohemian sfeer te pakken. Het leukste is om gebruik te maken van Perzische kleden al kunnen deze wel vaak een flink prijskaartje hebben. Wat ook helemaal past bij de bohemian stijl is om gerust eens bij de kringloopwinkel te gaan kijken wat je daar allemaal voor schatten vinden kunt en om deze dan vervolgens mee naar huis te nemen en een mooi plekje te geven! Zo maak je het plaatje dus helemaal compleet en heb je heel erg veel plezier van deze mooie kleden op de grond!

Gebruik veel mooie accessoires

Ook allerlei verschillende soorten accessoires mogen uiteindelijk niet in een tuin in bohemian stijl ontbreken het is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze accessoires er in veel verschillende uitvoeringen zijn en dat ze een mooi plekje in je tuin krijgen!

Denk bijvoorbeeld aan windlichten, kaarsenstandaards maar ook mooie vazen en bloempotten vinden prima hun plek in een bohemian inrichting van je tuin. Ook hierbij spelen kleuren, prints en patronen weer een grote rol. En ook hierbij is het weer erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van mooie kleuren zodat de accessoires extra goed tot hun recht komen en opvallen!

Ook goud en zilver zijn twee kleuren die we meer dan eens zien terugkomen in een tuin met een bohemian inrichting. Het is dan ook echt een fijne aanvulling voor deze stijl! Goud en zilver ogen naast heel luxe ook heel warm en dat is precies de toevoeging die ze dan ook op deze stijl maken. Je kunt het goud en zilver terug laten komen in de accessoires, maar bijvoorbeeld ook in de kleuren van de kussens en de plaids. Kortom meer dan voldoende mogelijkheden om met goud en zilver in je tuin te werken en er zo een mooi geheel van te maken!

Bloempotten en bakken vol planten en verse kruiden

Zie je het al voor je, prachtige bloempotten en bloembakken in allerlei verschillende uitvoeringen met mooie warme kleuren en prints gevuld met prachtige planten en heerlijke ruikende verse kruiden. Dit is een beeld wat meer dan prima past bij een tuin in bohemian stijl en wat we dan ook erg vaak voorbij zien komen. Het is dan ook echt een feestje om te genieten van de prachtige kleuren maar zeker ook de heerlijke geuren van de verse kruiden en hoe fijn is het natuurlijk wel niet als je deze vervolgens prima in je gerechten gebruiken kunt!

Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om verschillende bloempotten bij elkaar te plaatsen met allemaal verschillende bloemen en planten erin om er zo een mooi totaal plaatje van te maken! Dit zorgt ook meteen voor aardig wat sfeer en gezelligheid in de tuin en de bohemian stijl komt zo nog beter tot zijn recht.

Zoek dus je mooiste bloempotten en bloembakken uit en plaats ze in een groepje bij elkaar, zorg er vervolgens voor dat je ze vult met de meest prachtige bloemen en planten en je maakt er een mooi totaal plaatje van! Ook de verse kruiden mag je hierbij zeker niet vergeten want zij zijn onmisbaar en tillen de bohemian stijl in je tuin echt naar een volgend niveau!

De bohemian tuin

We moeten toegeven het is echt een speciale stijl waar je wel even aan moet wennen maar het is daadwerkelijk een geweldige stijl voor je tuin met onwijs veel fijne voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat je allerlei verschillende elementen kwijt kan in deze leuke stijl en het toch altijd een mooi geheel vormt. Het is dan ook heel erg leuk om hier een beetje mee te spelen en om er zo dus voor te zorgen dat je een mooi geheel krijgt.

Een prachtige stijl waarbij planten, bamboe, hout, kleuren, patronen, prints, goud en zilver allemaal aan bod komen en ook allemaal hun plek vinden. Alles bij elkaar krijg je op die manier een heerlijke mix van kleuren en materialen en komt de bohemian stijl goed naar voren. Ook is het heel prettig om voor veel verschillende hoekjes te zorgen in de tuin. Dat is dan ook echt weer een bijzonder kenmerk van de bohemian stijl. We zien namelijk dat er bij deze stijl overal in de tuin verschillende plekjes en hoekjes te vinden zijn waar je lekker kunt relaxen en ontspannen! Het fijne hieraan is dat je vooral ook ziet dat deze hoekjes voorzien zijn van lekker veel comfort waardoor je er ook graag tijd doorbrengt.

Sowieso speelt comfort een belangrijke rol bij deze stijl omdat je op die manier dus extra goed kunt ontspannen en relaxen. Zo zien we heerlijke chill hoekjes met lekker veel kussens en plaids waar je even op kunt laden en echt even helemaal tot rust kunt komen! Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van een bohemian tuin!

Maar ook de beplanting speelt een grote rol. Groen is een element van een bohemian tuin dat zeker niet vergeten mag worden. En dan groen in allerlei verschillende soorten dus niet enkel en alleen wat planten en bomen maar ook schitterende struiken en bloemen en eigenlijk alle soorten groen die je maar kunt bedenken.

Wel zijn er een aantal planten die de boventoon voeren en die we extra veel voorbij zien komen bij deze stijl en dat zijn de palmen en cactussen. Dus als je zeker wil weten dat de bohemian stijl tot in de puntjes terug komt in je tuin is het wel zo leuk om juist deze planten en bomen een plekje te geven!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin