De heide staat weer in bloei

Het is een ontzettend mooie periode in ons land waar je ook enorm van kunt genieten. Deze periode van de nazomer waarbij de heide in ons land weer in bloei komt te staan. In ons land hebben we heel veel plekken met heide en het is altijd al heel erg leuk en fijn om hier een bezoekje aan te brengen. Eigenlijk is de heide op ieder moment een heel goed idee en kun je er ook echt altijd wel heerlijk genieten van een mooie wandeling of een fiets tocht maar nu de heide in bloei staat is het er helemaal prachtig en eigenlijk moet je dat gewoon een keer gezien hebben! Je kunt er echt van jong tot oud optimaal genieten van de prachtig bloeiende heide dit vormt een onwijs mooi gezicht en zorgt voor een heerlijke dag of uitstapje!

Ook is er nog eens van alles te beleven op de heide! Zo kun je er heel veel leuke uitstapjes maken maar dus ook leuke activiteiten ondernemen. En om de heide heen liggen ook nog eens de meest leuke dorpjes en stadjes die ook zeker de moeite van een bezoekje waard zijn! in deze blog gaan wij je dan ook alles vertellen over een bezoek aan de heide. Waarom is de heide zo mooi om juist nu te bezoeken? En welke leuke activiteiten zijn er dan eigenlijk allemaal te beleven? En wat moet je allemaal meenemen als je naar de heide toe gaat? Na het lezen van deze blog weet jij het allemaal en kun ook jij heerlijk gaan genieten van een bezoekje aan de heide!’

De heide altijd de moeite van een bezoekje waard

We hebben heel veel gebieden met heide in ons land en al deze gebieden zijn zeker de moeite van een bezoekje waard. Het is dan ook het gehele jaar door altijd een aanrader om naar de heide toe te gaan en gelukkig kan dit dus ook op heel veel plekken in ons land. Veel van deze plekken hebben ook ruimte parkeerplaatsen in de buurt en zijn altijd goed bereikbaar.

Daarnaast kun je er vaak ook fietsen huren waardoor je ook op de fiets de heide kunt gaan verkennen, wij vinden dit persoonlijk ook echt een aanrader! De heide is eigenlijk altijd prachtig maar zeker als hij in bloei staat dan kun je namelijk genieten van de meest mooie tinten paars door elkaar heen en lijkt het soms wel alsof de heide helemaal straalt. De kleuren zijn zo ongelofelijk helder en intens dat maak je eigenlijk nergens anders mee en zorgt dus voor een schitterend plaatje waar je heerlijk van kunt genieten!

In deze blog gaan we je dan ook vooral laten zien waarom het zo fijn is om de heide te bezoeken als deze in bloei staat maar het is dus altijd een heel erg goed idee om naar de heide toe te gaan ook als deze niet in bloei staat!

De heide in bloei

We schreven het natuurlijk net al even maar op dit moment staat de heide dus in bloei en dat is echt een ware belevenis! Het is werkelijk waar schitterend om te zien dat de heide nu helemaal bloeit en de meest heldere en intense kleuren laat zien. Het moment dat je de heide betreedt word je al geraakt door de schoonheid van de natuur en kun je niet wachten om verder te lopen en meer te ontdekken.

Hoe verder je over de heide wandelt hoe meer je kunt zien hoe schitterend alles er nu uitziet en hoe goed je hiervan kunt genieten! De heide bloeit en laat de meest mooie kleuren zien een feestje voor het oog! Daarnaast veranderen de kleuren ook, je kunt eerst een prachtig stuk diep paarse heide zien en terwijl je verder loopt ineens een stuk lila heide. En zo kun je dus alle kanten op en zie je overal de meest mooie natuur verschijnen!

Maar het is dus zeker waar dat de heide in bloei werkelijk een lust voor het oog is. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de heide juist in deze periode de meeste bezoekers trekt! Juist dan is het prachtig en dat is een belevenis op zich.

Lekker fietsen op de heide

Als je vervolgens op de heide bent kun je hier heel veel doen en ondernemen, veel ,mensen kiezen ervoor om lekker te gaan wandelen maar het kan ook heel erg leuk zijn om te fietsen over de heide. Er zijn dan ook meer dan voldoende fiets paden te bekennen dus dit is zeker een aanrader.

Vaak zien we dat mensen zelf hun fietsen meenemen en dat is natuurlijk ook heel erg leuk maar wist je dat je bij de heide ook vaak fietsen kunt huren? Vooral veel plekken op de Veluwe staan hierom bekend en het is natuurlijk heel erg leuk om een fiets te huren. Niet alleen eenpersoons fietsen kunnen er gehuurd worden maar ook tandems en het is natuurlijk heel erg leuk om op een tandem de heide te verkennen! Op deze manier maak je er ook nog eens een hele leuke en vooral actieve activiteit van!

Dus of je nu zelf je eigen fietsen meeneemt of ervoor kiest om fietsen te huren op de heide het is altijd een heel erg goed idee!

Wandelen op de heide over de paden

Maar naast fietsen kun je natuurlijk ook heerlijk wandelen over de heide. En we zien eigenlijk dat dit dan ook is wat mensen het meeste doen. Niet zo verwonderlijk ook want er zijn werkelijk waar prachtige wandelroutes te bekennen waarbij je heerlijk kunt genieten van de schoonheid van de natuur om je heen.

Het is dan ook heerlijk om lekker lang over de heide te wandelen en op deze manier te genieten van de natuur om je heen! Overal om je heen waar je ook kijkt zie je de meest prachtige kleuren en dat maakt het tot een ware belevenis! Uiteraard is het ook nog eens zo dat je zelf kunt kijken hoe ver je precies wil wandelen en welke route het beste bij je past. dat is natuurlijk voor iedereen weer verschillend. Op de heide kun je in ieder geval uren wandelen dus als je zin hebt kun je jezelf hier zeker goed uitleven!

Veel mensen vinden wandelen over de heide ook enorm rustgevend en dat begrijpen wij wel. Het is dan ook erg ontspannend om deze prachtige kleuren om je heen te zien en om lekker te wandelen maar de geur van de heide werkt hier zeker ook aan mee. dit is namelijk een geur die enorm ontspannend werkt. We gebruiken niet voor niets lavendel om tot rust te komen. Vandaar dat een wandeling over de prachtige heide dus ook echt extra ontspannend is. En laat je deze geur nu net extra ruiken als de heide in bloei staat! Dus nog een reden om juist in deze periode de heide te gaan bezoeken!

Gezellig uit eten op de heide

Maar na al dat wandelen en fietsen heb je natuurlijk grote kans dat je best hongerig bent geworden en wij snappen dat ook wel! Vandaar dat het heel erg fijn kan zijn om lekker uit eten te gaan of even lekker wat fris te drinken! Gelukkig kan ook dit bij de heide heel erg goed. Aan de rand van de heide gebieden zijn vaak meer dan voldoende leuke restaurantjes te vinden. Hier kun je vooraf aan je bezoek of juist achteraf heerlijk wat eten en drinken en waarom zou je het eigenlijk niet allebei doen!

Vaak zijn er bij deze restaurants ook parkeerplaatsen te vinden en een fietsenverhuur. Ze vormen dan ook vaak een centraal punt voordat je de heide gaat betreden en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Zo heb je alles bij elkaar en kun je optimaal genieten van een bezoekje aan de heide met alles erop en eraan!

Een plek voor kinderen om te spelen

En zelfs aan de kinderen is op de heide gedacht. Ook zij kunnen hier namelijk heerlijk spelen! Uiteraard kunnen ze ook op de heide zelf hun gang gaan en zijn er overal wel bomen of boomstammen om op of overheen te klimmen maar er zijn ook een aantal speeltuinen bij de heide te vinden en dat is natuurlijk toch wel heel erg leuk!

Op deze manier kunnen de kinderen lekker hun gang gaan en genieten van het spelen op de heide. Zo zijn er een aantal speeltuinen verspreidt over de heide gebieden te vinden. Kinderen vinden dit super leuk en het is meteen ook een fijne stimulans voor ze om een stukje extra te lopen. Door ze voor te houden dat ze daarna lekker kunnen spelen zijn ze al snel geneigd een stukje verder en harder te lopen en dat is natuurlijk wel zo prettig!

De heide vormt dus zeker ook voor kinderen een ontzettend leuk uitje waar ze veel kunnen beleven! Van lekker spelen en ravotten tot wandelen en fietsen en dan als afsluiter nog een lekkere pannenkoek eten, wat wil je nu nog meer! Je kunt je kinderen dan ook zeker met een gerust gevoel meenemen als je een bezoekje aan de heide brengt!

Mooie dorpjes en steden

En dan heb je om de heide heen ook nog eens de meest leuke dorpjes en steden waar je heerlijk kunt genieten van de heide en de natuur maar waar je dus ook lekker wat kunt winkelen en een terrasje kunt pakken! Op deze manier geniet je optimaal van het dagje uit en kun je dus echt alle kanten op!

Hoe leuk is het om vanaf de heide nog even gezellig een dorpje of stadje mee te pakken en hier op ontdekking te gaan. Lekker een terrasje pakken en wat winkeltjes kijken en wie weet zijn er wel leuke bezienswaardigheden. Ook zien we vaak in deze dorpen en steden dat er leuke markten of streekmarkten zijn en dat is natuurlijk ontzettend leuk! Op deze manier kun je ook nog eens allerlei lokale producten of lekkernijen kopen en dat is natuurlijk helemaal een feestje!

Wij raden je dan ook zeker aan om van een bezoekje aan de heide een compleet dagje weg te maken met alles erop en eraan. Begin met een heerlijke wandeling of fietstocht over de heide en maak daarna even tijd voor een heerlijk bezoek aan een terrasje in het nabij gelegen dorpje of stadje. Vervolgens vervolg je jouw reis en ga je nog even heerlijk nagenieten bij een restaurant bij de heide in de buurt. Zo heb je toch zeker wel een zeer compleet dagje uit waar je heerlijk kunt genieten met het hele gezin. Er is zo ook echt voor jong en oud voor eenieder wat wils!

Een bezoekje aan de heide

Zoals je wel kunt lezen is een bezoekje aan de heide dus ook zeker de moeite waard en eigenlijk ook wel in ieder jaar getijde maar in het bijzonder toch echt wel in de nazomer als alles in bloei staat! Het is er dan werkelijk waar schitterend en echt een feestje voor het oog om al deze prachtige kleuren te mogen aanschouwen! Het is echt genieten om al deze mooie kleuren te zien en hier helemaal blij van te worden.

Daarnaast is er op en om de heide heen ook nog eens genoeg te beleven waardoor je er ook echt een heel dagje weg van kan maken! Van uit eten gaan tot een speeltuin opzoeken en alles er tussen in het kan op de heide allemaal. En vergeet ook vooral geen bezoekje te brengen aan de dorpen en steden om de heide heen, deze zijn vaak echt de moeite van een bezoekje waard en het is dan ook heel erg leuk om hier een kijkje te nemen! Voor jong en oud is het dus een groot feest op de heide en wij zouden dan ook zeggen trek de schoenen aan of stap op de fiets en kom gezellig de heide ontdekken! Het hele jaar door een goed idee!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin