De mooiste kransen voor aan de voordeur

Het staat vaak ontzettend mooi en sfeervol, een prachtige krans aan de voordeur. We zien ze dan ook in allerlei soorten en maten, van riet, met bloemen met tule het kan allemaal niet op. Vaak is de krans bijpassend bij de sfeer in de tuin en maakt het echt het plaatje compleet.

Het ziet er dan ook altijd heel gezellig uit als je op een voordeur een prachtige krans ziet hangen. Het geeft meteen de boodschap dat de bewoners moeite hebben gedaan om een fijne sfeer neer te zetten en dat zorgt vervolgens weer voor een warm en welkom gevoel wanneer er gasten komen. Een vrij belangrijk detail dus een krans aan de deur die veel kan betekenen ook al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen!

Als je ook graag een krans aan je voordeur wil hebben dan kun je dit op verschillende manieren realiseren, zo kun je ervoor kiezen om een kant en klare krans te kopen maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan en om een krans helemaal naar je eigen wens te maken. Uiteraard zijn er ook voldoende verkooppunten waar je ook een krans naar je eigen wensen kunt laten samenstellen maar het zelf doen kan soms net zo leuk zijn.

Daarnaast zijn er zelfs ook nog bepaalde workshops te volgen waarbij je zelf dus helemaal de kans krijgt om te leren een prachtige krans in elkaar te zetten waar je later veel plezier van zal hebben! Deze workshops hebben vaak een thema en zo kun je kijken of dit thema bij je wensen aansluit en wellicht deelnemen en dus ook een prachtige krans maken voor aan je eigen voordeur.

In deze blog vertellen wij je meer over de verschillende soorten kransen die er bestaan en hoe je ze kunt maken. Ook geven we je nog een aantal fijne tips om zelf mee aan de slag te gaan zodat jij straks ook thuis een prachtige krans hebt hangen waar je hopelijk veel plezier van zal hebben.

De keuze voor een krans aan de voordeur

Veel mensen vinden het leuk om de ingang van hun woning zo gezellig mogelijk te maken. En dat is natuurlijk heel begrijpelijk want het is het eerste wat je ziet als je een woning binnenkomt. Het is dan vaak ook het eerste beeld wat je krijgt en dit zorgt dan ook voor een bepaald gevoel. Het mooiste is natuurlijk als dat een positief gevoel is en je jezelf meteen heel warm en welkom voelt.

Dit is dan ook voor veel mensen het gevoel wat zij graag willen bereiken met het mooi maken van de ingang van hun woning. En dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen, vaak zien we bijvoorbeeld dat mensen gezellig wat potten met planten en bloemen naast de voordeur zetten, dit ziet er natuurlijk meteen al heel erg gezellig uit! Of ze kopen een mooie deurmat en leggen deze neer. Maar ook een mooi naambordje en een deurbel kunnen al een hoop voor het beeld doen!

Maar we zien dus ook vaak dat mensen wat verder gaan in het gezellig maken en ook echt kiezen voor versiering van de deur en alles eromheen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een leuke krans aan de voordeur! En dat is dan ook meteen waar we het in deze blog over gaan hebben! We laten je zien hoe leuk het is om een mooie krans aan je voordeur te hangen en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze ook nog eens bij alle seizoenen en natuurlijk bij je woning past!

Een basis krans

We gaven net al een beetje aan dat kransen er in heel veel verschillende vormen en maten zijn. En ook nog eens in veel verschillende stijlen. Zo heb je kransen die perfect passen bij een landelijke woning maar er zijn ook kransen die meer geschikt zijn voor een moderne stijl. Op zich is dit natuurlijk heel erg fijn want zo is er altijd voor eenieder wat wils! Welk soort krans je ook kiest het is vooral heel belangrijk dat je er zelf blij van wordt zodat iedere keer als je de ingang van je woning betreed je een blij gevoel krijgt!

Kransen zijn er dus in enorm veel verschillende uitvoeringen en wat we vooral vaak zien is dat kransen aangepast worden aan het seizoen of aan een speciale gelegenheid. En wij begrijpen dat wel want op deze manier kun je met een krans als basis dus perfect mee gaan in alle trends met je woning ingang! Juist door het gebruiken van een goede basiskrans kun je vervolgens heel veel kanten op en zijn de mogelijkheden eindeloos!

Maar wat is dan een goede basiskrans en hoe weet je hoe je daarvoor moet kiezen? Het is eigenlijk heel simpel, een goede basiskrans is meestal een stevige krans van riet. Je hebt hier wel allerlei soorten in, zo kun je vooral qua kleur maar ook qua manier van het verwerken van riet veel verschillende opties kiezen. Maak dus een keuze voor een basis krans die jou het meeste aanspreekt. Wat daarbij vooral ook heel erg belangrijk is, kies het formaat dat het beste bij je voordeur past. Je kunt natuurlijk wel voor een enorme krans kiezen maar als dit vervolgens niet goed past bij je voordeur heb je natuurlijk wel een probleem. Kijk dus van tevoren goed naar je deur en meet hem ook even op, als je dan een krans gaat kiezen kun je ook deze even nameten en kijken of dit formaat geschikt is voor jouw voordeur!

Maar uiteindelijk als je de juiste maten hebt kun je dus een goede keuze maken voor een krans die perfect bij jouw voordeur past! Het is natuurlijk nog wel een basis krans maar daarna zijn de mogelijkheden eindeloos.

De bevestiging van de krans aan je deur

Als je dus hebt gekozen voor een basis krans die bij je past dan is het vervolgens zaak om deze goed te bevestigen aan je voordeur. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een gaatje in je deur te maken en hier de krans aan te bevestigen. Maar veel mensen vinden dit zonde en dit kunnen wij natuurlijk ook wel begrijpen.

Een andere optie is om een speciale haak aan je voordeur te hangen waar je vervolgens weer de krans aan kunt hangen. Dit is een optie die vaak wel heel erg populair is en die veel mensen graag gebruiken. Het voordeel van deze optie is namelijk dat je geen schade hoeft aan te brengen aan de deur en dat is natuurlijk wel zo fijn!

En tot slot zien we ook nog wel eens dat er met een touwtje gewerkt wordt wat aan de ene kant om de krans gebonden wordt en aan de andere kant van de deur aan de deurklink. Op deze manier blijf de krans dan ook heel goed hangen en hoef je wederom geen schade aan de deur te maken!

Verschillende soorten versiering

Vaak is het erg leuk om je krans op veel verschillende manieren te versieren. Dit kun je natuurlijk zonder reden en thema doen, gewoon om ervoor te zorgen dat de krans er gezellig uit ziet. Maar je kunt er ook voor zorgen om dit te doen voor een speciaal thema of moment in het jaar. Zo zie je bijvoorbeeld met de winter hele leuke winterkransen verschijnen. Deze winter kransen zijn dan helemaal in winters thema versierd en dit ziet er enorm gezellig uit! Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van wit tule, dennenappels, neppe ijskristallen of winterbesjes. Eigenlijk alles wat met de winter te maken heeft kun je kwijt in de krans. En dat is dan ook meteen het leuke eraan je kunt jezelf met je fantasie helemaal uitleven en de krans naar je eigen wensen versieren.

Naast de winter krans hebben we dan ook de herfst krans, deze is vaak juist versierd met mooi gekleurde herfstbladeren en eikeltjes en kastanjes. Alles wat doet denken aan de herfst kun je in deze krans verwerken. En het leuke is dat als je de tuin instapt op weg naar de voordeur en je ziet de krans hangen dan krijg je meteen een vrolijk en welkom gevoel!

Maar er zijn natuurlijk nog meer seizoenen dus zo hebben we ook nog de lentekrans, dit is vaak een krans vol met allerlei bloemen in verschillende kleuren, maar denk vooral aan narcissen en tulpen! Ook zien we hier vaak veertjes in verschijnen als een verwijzing naar vogeltjes of kleine neppe eitjes als een verwijzing naar Pasen, het feest van dit seizoen. Kortom ook met een lente krans kun je jezelf helemaal uitleven!

En als laatste seizoen hebben we natuurlijk de zomer, en ook met de zomer krans kun je allerlei kanten op. Zo kun je kiezen voor mooie gele zonnebloemen, deze bloemen doen altijd enorm aan de zomer denken en het ziet er dan altijd al meteen heel zomers uit, maar ook allerlei andere bloemen passen prima bij een krans in de zomer sfeer!

Een krans voor de feestdagen

Je kunt dus wel zien dat je jezelf met de seizoenen helemaal kunt uitleven en dat er voor ieder seizoen wel een bijpassende krans te vinden is. Maar niet alleen met de seizoenen is het leuk om de krans te versieren ook met de verschillende feestdagen is het erg leuk om de krans aan te passen aan het thema! Wat denk je bijvoorbeeld van de kerstdagen, dan kun je de krans natuurlijk helemaal mooi in kerstsferen brengen! Wat dacht je van leuke lichtjes erin, kerstballen en glitter slingers. Ook dit keer kun je het weer zo bont maken als je zelf zou willen en kun je de krans helemaal aanpassen aan het kerstfeest! En hoe leuk is het wel niet als je vervolgens naar je ingang loopt en de lichtjes van de krans je al tegemoet schitteren!

Maar vergeet ook vooral sinterklaas niet, want ook dan kun je zeker wel wat leuks van je krans maken! Denk er bijvoorbeeld eens aan om de krans met snoepgoed te versieren of met andere kleine symbolen die met het sinterklaasfeest te maken hebben. Op deze manier kun je er echt een feestje van maken en dat is natuurlijk wel ontzettend leuk!

En ook verjaardagen lenen zich er prima voor om de krans extra feestelijk te versieren! Op deze manier maak je ook meteen duidelijk dat er iemand jarig is op jullie adres en dat is natuurlijk ook nog eens superhandig!

Kortom met een krans kun je dus alle kanten op en er zijn voldoende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat een krans helemaal bij het thema past wat je in gedachten had!

Altijd gezellig thuiskomen

Zoals je dus kunt zien kun je met een krans aan de deur heel veel kanten op. Je kunt de krans dan ook steeds aanpassen aan verschillende gelegenheden en dit zorgt ervoor dat het er bij jou thuis altijd gezellig uitziet!

Het belangrijkste is om te kiezen voor een goede basis krans die ook goed bij je deur past, ook qua formaat. Als je eenmaal een goede basis krans hebt kun je hier vervolgens eindeloos mee variƫren en dat is natuurlijk wel zo mooi! Op deze manier zorg je ervoor dat het altijd gezellig thuiskomen is en dat jouw krans past bij de gelegenheid!

Maar daarnaast is het ook nog eens een hele leuke en vooral ook creatieve bezigheid om er steeds voor te zorgen dat jouw krans goed bij een gelegenheid past. Hierdoor heb je de mogelijkheid en de ruimte om lekker creatief aan de slag te gaan en om daarbij ook je fantasie te gebruiken! Kortom een krans aan de deur biedt zeker heel veel mogelijkheden en kan een onwijs leuke toevoeging zijn! Naast dat het er mooi en gezellig uitziet zorgt het er ook nog eens voor dat je al je creativiteit kwijt kunt! Wat wil je eigenlijk nog meer!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin