De voordelen van de natuur dichtbij

In ons land kun je natuurlijk op veel verschillende plekken wonen. We hebben grote steden waar je midden in de drukte kunt wonen met veel beton om je heen, we hebben dorpjes met veel groen en rivieren, we hebben zee, strand, duinen, heide, polders, akkers, bossen en ga zo maar door. Kortom ons land is enorm divers en de plekken waar we allemaal kunnen wonen zijn dat dus ook.

Dit kan ervoor zorgen dat het soms best lastig kan zijn om een plek te vinden om te wonen die helemaal bij je past. Want wil je veel natuur om je heen of juist weinig en hoe sta je zelf tegenover wonen dicht bij de natuur? Welke voordelen heeft het en zijn er soms ook nadelen? En is wonen dicht bij de natuur niet enkel voor types met groene vingers of voor geiten wollen sokken types?

In deze blog halen we ten eerste al deze vooroordelen onderuit want daar is namelijk niks van waar. Het wonen dicht bij de natuur is namelijk voor iedereen een waar cadeautje en een heel erg goed idee, jong, oud met of zonder groene vingers het kan allemaal en iedereen vaart er wel bij om een mooi plekje midden in de natuur te hebben.

Maar waar komt dan die enorme aantrekkingskracht vandaan? Wat maakt dan dat mensen zo ontzettend graag dicht bij de natuur wonen en hier ook zo van genieten. Er zijn zelfs mensen die echt beweren dat je gelukkiger bent als je woont in een plek met natuur om je heen en wij geloven zomaar dat dit weleens heel erg waar kan zijn!

Wij gingen dus voor je op onderzoek uit en zochten de voordelen voor je op van wonen dicht bij de natuur. En wij kwamen er al heel snel achter dat dit er ook een heleboel waren! Lees je met ons mee?

De rust van de natuur om je heen

Een enorm groot voordeel van wonen in de natuur, en wellicht wel meteen het grootste voordeel is de rust die je om je heen kunt ervaren. Door het wonen in de natuur heb je namelijk enorm veel rust om je heen en hier kun je natuurlijk heerlijk van genieten! Dat de natuur ons rust brengt is natuurlijk al langer bekend maar steeds meer mensen ontdekken dit en zien er dus ook het voordeel van in.

Het heeft dan ook iets enorm rustgevends om de natuur om je heen te voelen en ervaren. De ruisende bladeren van de bomen in de wind. De takjes die je hoort kraken, prachtige bloemen en planten, rivieren en vijvers. Allemaal even mooi en rustgevend vooral.

Vandaag de dag zijn onze levens vaak enorm druk. Dat hoort een beetje bij de tijd van vandaag de dag maar zorgt ook zeker wel voor een bepaalde druk. We zijn daarom vaak altijd bezig en staan ook altijd aan. Dit zorgt ervoor dat we ons niet altijd even prettig voelen en dat het soms best even zoeken kan zijn naar hoe we kunnen ontsnappen aan al die drukte om ons heen en hoe we dus ook even helemaal tot rust kunnen komen.

Dit kan dus prima in de natuur en als je dus dicht bij de natuur woont ervaar je deze rust ook veel meer. Op deze manier kun je thuis dus ook echt ontspannen en tot rust komen en dat kan dan weer een hele fijne tegenhanger zijn voor de hectiek van alledag! Een grote en begrijpelijke reden dus die veel mensen naar de natuur toe trekt!

De gezondheidsvoordelen van natuur om je heen

Daarnaast biedt het wonen in de natuur ook nog eens een aantal fijne gezondheidsvoordelen. Zo is het ten eerste zo dat je van wonen in de natuur helemaal tot rust kunt komen en dat je daarvan ook effecten voor je gezondheid ervaart. Zo kun je bijvoorbeeld veel beter ademen en adem je dus ook echt zuurstof in als je heerlijk in de natuur bent. De lucht is daar veel schoner en dus veel rijker aan zuurstof en dat heeft zo ontzettend veel voordelen voor je lichaam! Een echte aanrader dus die we zeker niet willen ontnemen.

Daarnaast zorgt de natuur ook voor minder prikkels en ook dat is veel beter voor ons lijf en hoofd. In de drukke stad en op drukke plekken krijgen we vaak de hele dag door enorm veel prikkels. Dit lijkt wellicht fijn maar is het dus totaal niet. Al deze prikkels kunnen ons namelijk onwijs onrustig maken maar er ook voor zorgen dat we veel druk ervaren. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit allerlei gezondheidsproblemen met zich mee brengt zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en duizeligheid. Klachten die we natuurlijk kunnen missen als kiespijn en die we op plekken in de natuur dus veel minder ervaren doordat er veel meer rust om ons heen is!

Je gezondheid is natuurlijk enorm kostbaar en belangrijk dus vandaar dat het heel erg begrijpelijk is dat veel mensen er dus voor kiezen om in de natuur te gaan wonen zodat dit hun gezondheid ten goede komt. Wij kunnen dat helemaal begrijpen en de voordelen spreken dan ook enorm voor zich!

Ruimte om je heen

Naast rust heeft het wonen in de natuur nog een heel groot en vooral ook heel fijn voordeel. Je hebt er namelijk veel meer ruimte om je heen! Het is namelijk zo dat in de natuur er nog veel minder huizen staan om ook zoveel mogelijk natuur te behouden dit zorgt ervoor dat de huizen die er staan veel meer ruimte om zich heen hebben en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

In de stad zien we vaak veel huizen en appartementen dicht op elkaar staan en woont iedereen hutje mutje. Dit is natuurlijk ook een keuze maar vaak zien we dat veel mensen toch wel echt verlangen naar meer ruimte om zich heen en gelukkig is dit ook vaak heel goed mogelijk door te gaan wonen op een plek in de natuur. En die zijn er gelukkig meer dan genoeg!

Zo kun je dus echt optimaal genieten van het wonen in de natuur op een schitterende plek omgeven door groen en met flink wat ruimte om je woning heen. Dit biedt rust maar ook mogelijkheden. Zo kunnen je kinderen er lekker ongestoord spelen en is er ook ruimte voor bijvoorbeeld een moestuin of allerlei andere mooie planten en bloemen. Dat maakt een huis echt tot een thuis, deze sfeer en gezelligheid kun je dus vooral in een woning in de natuur goed toevoegen en is dus echt een enorm groot voordeel.

Ook ervaar je op deze manier dus minder prikkels doordat je niet midden in de drukte woont en vaak minder dichtbij buren hebt wonen. Dit geeft natuurlijk nog meer rust en ruimte.

Veel dieren om je heen

Maar ook voor dierenliefhebbers is het wonen in de natuur onwijs fijn. Zij kunnen hier op en top genieten van het samenleven met dieren om hen heen en dat is natuurlijk ontzettend leuk! Het is dan ook heel logisch dat dieren graag op plekken verblijven waar nog veel natuur is. Op deze plekken vind je dan ook dieren die je verder niet veel tegenkomt in ons land en dat is natuurlijk ook onwijs leuk en bijzonder.

Voor de echte dieren liefhebbers is het wonen in de natuur dan ook een waar feestje want nergens kom je dus zoveel dieren tegen als daar en dat is natuurlijk enorm genieten! Het is natuurlijk ook onwijs leuk om al deze dieren om je heen te zien en om te genieten van de natuur. Het geeft echt net dat beetje extra aan het wonen in de natuur. En is dus voor heel veel mensen een echte must!

Uiteraard kunnen er ook wat nadelen kleven aan het wonen met veel dieren om je heen. Zo kunnen dieren soms ook voor wat overlast en beschadigingen zorgen en dat is natuurlijk wat minder leuk. Vaak kun je hier dan weer wel het een en ander tegen doen en dat maakt het dan weer wat makkelijker.

Ook vinden heel erg veel mensen dit niet opwegen tegen alle voordelen die het wonen in de natuur biedt en dat is natuurlijk ook helemaal waar. Wij vinden de voordelen in ieder geval vele malen zwaarder wegen!

De nadelen van wonen in de natuur

Zoals je dus wel kunt lezen biedt het wonen in de natuur echt heel erg veel voordelen en dit is natuurlijk onwijs fijn maar toch kleven er ook zeker wel een aantal nadelen aan het wonen in de natuur. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je vaak ziet dat alles wat verder weg is en dan bedoelen we de voorzieningen. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn maar kan soms toch wel wat lastiger zijn en dat is niet altijd even prettig en kan dus als een nadeel worden ervaren.

Daarnaast zijn de omstandigheden vaak wat primitiever en daar moet je wel mee om kunnen gaan. Als je natuurlijk van onwijs veel luxe en comfort houdt dan is het wonen in de natuur wellicht niet het meest beste idee en dat is dan ook geen aanrader.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat het weer in de natuur vaak veel harder tekeer kan gaan. Bij een flinke storm kunnen bomen natuurlijk omwaaien en al met al loop je dus meer risico. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen vandaar dat het dus ook echt wel wat nadelen kan hebben om te wonen in de natuur.

Ook is het zo dat in de natuur het een stuk stiller is. Dit ervaren heel veel mensen juist als een groot voordeel en als enorm prettig maar het kan zijn dat je hier soms wat minder goed tegen kan en dan is het dus ook minder prettig om echt midden in de natuur te wonen. Maar wederom verschilt dit dus enorm per persoon en ligt het er dus maar net aan waar je eigen voorkeur ligt.

Altijd een avontuur te beleven

We sluiten natuurlijk toch af met nog een heel fijn voordeel. Ondanks de rust is er natuurlijk in de natuur altijd wel wat te beleven en zien dat maakt dan ook dat het wonen in de natuur er altijd voor zorgt dat er wel een avontuur te beleven valt. Op deze manier kun je namelijk altijd op ontdekking gaan. Je kunt lekker wandelen, of een mooi plekje opzoeken om een goed boek te lezen en even helemaal tot rust te komen.

Ook kun je kruiden zoeken of bessen plukken en op deze manier heb je dus altijd wel wat te doen met natuur om je heen en is het dus ook nooit saai en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Ondanks dat veel mensen dus denken dat wonen in de natuur heel erg saai is vinden wij dus dat het tegengestelde waar is. Juist het wonen in de natuur brengt veel voordelen met zich mee en zorgt ervoor dat er veel avontuur op je pad komt. Er blijft altijd wel iets nieuws over om te ontdekken en daarnaast is de natuur ook altijd in verandering waardoor je dus ook steeds weer iets nieuws ontdekt en dat is natuurlijk ook ontzettend fijn en leuk!

Voor de echte avonturiers is wonen in de natuur dus ook echt een cadeautje waar ze ieder moment weer wat nieuws kunnen ontdekken. Kinderen vinden het om die reden ook altijd onwijs fijn om lekker in de natuur te wonen ze genieten op deze manier dan ook intens van alles om hen heen!

Wonen dicht bij de natuur

Zoals je dus wel kunt lezen kleven er aardig wat fijne voordelen aan het wonen dicht bij de natuur. Hier kun je dan ook onwijs van genieten. Het is dan ook een feestje om dicht bij de natuur te wonen en om te kunnen profiteren van alle fijne voordelen die de natuur te bieden heeft. Dit maakt het dan ook zeker de moeite waard en zorgt er ook voor dat er altijd wel wat te beleven en doen valt.

Zo kun je in de natuur natuurlijk ten eerste tot rust komen door alles rust en ruimte om je heen. Het lukt je hier vaak beter dan waar dan ook om echt helemaal te ontspannen en tot rust te komen en echt optimaal te genieten en te leven in het moment. Die fijne uitwerking heeft de natuur dan ook op ons mensen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat wonen dicht bij de natuur veel meer ruimte met zich meebrengt en ook dat is natuurlijk onwijs fijn! Het is nu eenmaal heel erg prettig om dicht bij de natuur te wonen en om op deze manier te genieten van rust en ruimte om je heen!

En wat dacht je van de dieren die in de natuur leven. Ook deze zoeken vaak de mensen op en het is natuurlijk als echte dierenliefhebber een feestje om met zoveel dieren om je heen samen te leven! En wat dacht je van de seizoenen die je nergens zo intens beleefd als in de natuur. Een waar feestje dus!

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen te vinden maar voor de meeste mensen wegen deze absoluut niet op tegen de voordelen die het wonen in de natuur te bieden heeft! De voordelen zijn dan ook zeker weten vele malen groter dan de nadelen en dat maakt het wonen in de natuur voor zowel jong als oud een ontzettend goed idee. Een fijne manier om even te ontsnappen aan de hectiek van alle dag en om heerlijk te genieten van de natuur om je heen. Een waar feestje waar wij enorm blij van worden!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin