Een dagje naar buiten, de leukste uitstapjes

We gaan allemaal graag op stap. We vinden het over het algemeen leuk om nieuwe dingen te ontdekken en om gezellige uitstapjes te maken. Uitstapjes zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten maar uitstapjes in de natuur zijn toch wel het aller leukste. Lekker buiten bezig zijn terwijl je er even helemaal uit bent is voor heel veel mensen heel erg fijn!

In deze blog willen we je dan ook graag een paar leuke buiten uitstapjes laten zien die je alleen of met het gezin kunt ondernemen. Op deze manier kun je er lekker op uit terwijl je tegelijkertijd en tijd met elkaar door brengt maar dus ook profiteert van het heerlijke gezonde buiten zijn.

Want dat buiten zijn heel veel gezondheidsvoordelen heeft dat weten we natuurlijk allemaal wel. Het is dan ook zeker een goed idee om lekker veel tijd buiten door te brengen en hier heerlijk van te genieten! Vandaar dat het ook zeker een heel erg goed idee is om lekker buiten bezig te zijn en een leuk uitstapjes te ondernemen.

Ga er dus vooral lekker buiten op uit en kies een van deze heerlijke uitstapjes uit om lekker buiten te genieten en meteen wat leuks te beleven alleen of het met gezin! Lees je met ons mee?

Duik de kassen in

Een groot deel van onze voeding vandaag de dag komt uit de kassen vandaan. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het tegenwoordig ook mogelijk is om hier een kijkje te nemen. En dat is natuurlijk een heel erg goed idee! Op deze manier heb je namelijk ook meteen een fijn uitstapje!

Je kunt dus tegenwoordig heerlijk door de kassen banjeren en het land eromheen verkennen. Op deze manier leer je niet alleen alles over kassen en het verbouwen van voedsel erin maar heb je ook meteen een heerlijk uitje waarbij je lekker in beweging bent. Daarnaast zie je vaak ook dat er bij deze plekken gelegenheid tot het nuttigen van eten en drinken wordt gegeven waardoor je vaak de heerlijkste en meest gezonde verse producten kunt proeven terwijl je uitkijkt over het land. Wat wil je nog meer zou je denken!

Een rondje door de kasteeltuin

Ons land heeft heel veel verschillende kasteeltuinen en ze zijn werkelijk waar allemaal een bezoekje waard! Het is ten eerste enorm bijzonder dat er nog zoveel kasteeltuinen in ons land zo goed bewaard zijn gebleven en het is erg leuk om er rond te kijken.

Oude tijden herleven met een bezoekje aan de kasteeltuin en als je rondloopt is het natuurlijk heel bijzonder om jezelf te bedenken dat hier dan jaren geleden ook mensen liepen in een totaal andere tijd! Daarnaast is er vaak ontzettend veel zorg tijd en aandacht aan de kasteeltuinen besteed en dat zie je werkelijk waar overal terug! Dit zorgt ervoor dat de kasteeltuinen er prachtig uitzien en echt heel goed onderhouden zijn.

Je kunt er dan ook de meest mooie bloemen en planten terug zien. Denk bijvoorbeeld aan schitterende rozen struiken, of prachtige heggen die helemaal mooi in vorm gesnoeid zijn. dit alles bij elkaar vormt een prachtig plaatje en zorgt er daarnaast voor dat je dus ook heerlijk rond kunt lopen in de kasteel tuinen terwijl je dus echt werkelijk waar je ogen uitkijkt.

Waan jezelf ook weer even een prinses in de vroegere tijd en bedenk hoe alles er toen aan toe ging. Totaal anders dan nu maar dat maakt het juist zo bijzonder! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om lekker te wandelen en dus in beweging te zijn terwijl je naar de pracht en praal van de schitterende tuinen kunt kijken!

Daarnaast is er bij de kasteel tuinen vaak ook de gelegenheid om lekker iets te eten en te drinken en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn! Op deze manier kun je dus heerlijk genieten van een fijne versnapering terwijl je de sfeer van de kasteel tuinen tot je neemt!

Sommige kasteeltuinen vragen entree maar er zijn er ook die vrij toegankelijk zijn. als er entree wordt gevraagd is dit overigens wel heel begrijpelijk. Dit geld wordt namelijk vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat er in het onderhoud van de tuinen wordt voorzien en dat ze er dus ook echt zo mooi bij blijven liggen als waar jij nu van kunt genieten en dat is natuurlijk wel de moeite waard om voor te betalen!

Ook zijn er vaak ruim voldoende parkeergelegenheden in de buurt en zijn de kasteeltuinen vaak goed bereikbaar en begaanbaar! Alles bij elkaar vormt het een heel leuk uitstapje en kun je er ook zeker wel even zoet zijn! ook voor geschiedenis lief hebbers is dit een heel erg fijn uitje zij kunnen er namelijk echt hun hart ophalen!

Een kijkje in de moestuin

Ons land heeft heel veel moestuinen. Dat komt doordat veel mensen het heel erg leuk vinden om zelf voor een groot deel hun eigen voedsel te verbouwen en dit doen ze dan ook graag in een moestuin! Het is dan ook zeker een leuke hobby en daarnaast kan het ook nog eens aardig wat lekkers opleveren.

Het kan onwijs leuk zijn om eens een kijkje in een moestuin te nemen. Veel moestuinen zitten in ons land vaak in groepjes bij elkaar gesitueerd. Op deze manier ontstaat er een soort moestuincomplex vaak aan de rand van een dorp waar verschillende inwoners dan allemaal hun eigen stukje moestuin huren. Ontzettend leuk, handig en gezellig natuurlijk.

Een keer in de zoveel tijd zijn er soms complexen die een soort open dag houden, deels om eventueel nieuwe leden aan te trekken maar ook deels om mensen kennis te laten maken met de moestuinen en dat is natuurlijk ontzettend leuk om te bezoeken!

Op deze manier kun je dus heel makkelijk een kijkje nemen op het complex en zien hoe daar alles in zijn werk gaat! De eigenaren laten je vaak graag zien wat ze allemaal aan het kweken zijn en hoe ze dat aanpakken. Daarnaast is het vaak ook erg leuk om er lekker rond te wandelen en te spieken hoe de tuintjes zijn ingericht. Mensen besteden er vaak veel zorg en aandacht aan en maken er ook echt wat moois van en dat is natuurlijk heel erg leuk om te zien!

Daarnaast zie je ook vaak op verschillende plekken kraampjes staan waar je verse groenten en fruit kunt kopen die in de moestuinen verbouwd zijn. dit is natuurlijk ontzettend leuk en lekker en ook nog eens heel erg gezond. Deze groente en fruit soorten komen namelijk vers van het land en er is ook nog eens erg veel liefde in gestopt wij weten bijna zeker dat je dat vast kunt proeven!

Het is dus zeker de moeite waard om goed in de gaten te houden wanneer deze open dagen bij jou in de buurt georganiseerd worden want het kan dus ontzettend leuk en leerzaam zijn om een bezoekje te brengen!

Samen mosselen zoeken

In Zeeland zijn ze er dol op en in de rest van het land eigenlijk stiekem ook. We hebben het dan over mosselen. Heel veel mensen genieten enorm van deze zeedieren en eten ze dan ook graag. En wat is er dan leuker dan ze helemaal zelf uit het water te rapen en klaar te maken. Op deze manier maak je er meteen een leuke activiteit van en staat er aan het einde van de dag dus ook nog eens iets heel erg lekkers op tafel!

In Zeeland zijn er speciale plekken te vinden waar mosselen met grote netten uit de zee worden gevist. Op sommige van deze plekken kun je vervolgens zelf ook een kijkje nemen bij dit gehele proces en zelfs stiekem een beetje meewerken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je daarna je eigen mossel vangst heerlijk zelf mag houden en dus heb je meteen een heerlijke maaltijd voor thuis.

Wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dit een heel erg fijn uitje is waarbij je heerlijk lekker buiten bezig bent! Zie je het al voor je de heerlijke frisse zeelucht om je heen terwijl je lekker actief bezig bent om mosselen te vangen! Een heerlijk gevoel en een erg leuke activiteit. Daarna neem je de mosselen lekker mee naar huis en geniet je nog diezelfde avond van een heerlijke maaltijd met verse mosselen! Wat een traktatie en wat een mooie afsluiter van een heerlijke dag!

Voor ons staat dit uitstapje dan ook zeker hoog in het favorieten lijstje. Het is dan ook zeker een aanrader en helemaal leuk als je eens iets speciaals wil doen wat je eigenlijk nog nooit eerder gedaan hebt!

Een bezoekje aan de appelgaard

Ons land kent heel veel boomgaarden waar naar hartenlust peren en appels geteeld worden waar wij vervolgens weer heerlijk van genieten. We kennen ze allemaal wel de mooie boomgaarden met rijen vol met appel en peren bomen waar de meest heerlijke appels en peren aanhangen! Het kan werkelijk waar een feestje zijn om er doorheen te lopen en dat doen we dan ook graag!

Want wist je dat het tegenwoordig ook een heel leuk uitje is om een bezoekje aan de appel of peren boomgaard te brengen? Je kunt er vaak met een mandje heerlijk tussen de appel en peren bomen door lopen waarbij je ook nog eens naar hartenlust appels en peren kunt plukken! Een enorm leuke bezigheid waar je natuurlijk vol op van genieten kunt!

Je bent lekker buiten en daarnaast ben je ook nog eens actief bezig, want onderschat het appels en peren plukken ook vooral niet. Dit kan zelfs tot flink wat spierpijn lijden! Daarnaast kun je vervolgens vaak de appels en peren die je geplukt hebt tegen betaling mee naar huis nemen en daar vervolgens thuis weer heerlijk van genieten en dat is natuurlijk extra leuk! Verwerk het fruit vervolgens heerlijk in een appeltaart of maak er een lekker sapje van. Succes gegarandeerd!

De leukste uitstapjes in de buitenlucht

Zoals je dus wel kunt zien zijn er in ons land heel veel leuke uitstapjes in de buiten lucht te bedenken. Van en heerlijke dag naar het strand aan zee waar je dus verse mosselen kunt vangen tot en met een dagje naar de appelgaard of de moestuin waar je de meest heerlijke soorten verse groenten en fruit vandaan kunt halen.

Het is in ieder geval wel duidelijk dat er in ons kleine kikkerlandje heel wat te beleven valt en dan hebben we nog slechts maar een greep genomen uit het grote aanbod! Wat vooral bovenaan staat is dat we heel veel diversiteit in ons land hebben en dat er ook onwijs veel mooie initiatieven bestaan waarbij je nog meer over de natuur te weten kunt komen. Daarnaast kun je dus ook nog eens heel erg veel leren en ontdekken terwijl je lekker buiten bent en dat is natuurlijk wel echt een cadeautje.

Zorg er dan ook vooral voor dat je regelmatig tijd maakt voor dit soort leuke uitjes je kunt er dan ook zeker van genieten! En hoe fijn is het om heerlijk buiten te zijn en toch ook in beweging te komen terwijl je kunt genieten van een fijn uitstapje met het hele gezin.

Kies vooral het uitstapje wat het beste bij je past of wat je nog nooit hebt ervaren zodat je echt ook weer iets nieuws kunt beleven! Het is dan ook zeker de moeite waard om er lekker op uit te gaan en te genieten van alles om je heen. Kijk ook wat er verder nog bij je in de buurt te doen is zo kun je vaak de leukste activiteiten ontdekken en er blijkt vaak zoveel meer leuks in de buurt te zijn dan je op het eerste gezicht misschien zou denken!

En als je helemaal gezond wil doen probeer dan zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de uitstapjes toe te gaan zodat je lekker veel buiten bent en ook nog eens heerlijk in beweging komt!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin