Een warm welkom voor de vogels in je tuin

Het vogel seizoen komt er weer aan. Het seizoen waarbij we de vogels een handje moeten helpen om de herfst en de winter door te komen. Waar er in de zomer en de lente meer dan genoeg voedsel en beschutting voor de vogels te vinden is vormt dat in de herfst en de winter een ander verhaal. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan en om de vogels te voorzien van voldoende voeding en beschutting. Hoe we dat doen laten wij je graag zien!

Het resultaat van een warm welkom voor vogels in je tuin is dat vogels de weg naar je tuin weten te vinden en hier dus ook zeer zeker van genieten! Maar hiervoor is dus wel het een en ander nodig en wij laten je graag zien hoe we dat aanpakken. Op deze manier zorgen wij er namelijk voor dat de vogels krijgen wat ze nodig hebben en dat ze dus met veel plezier jouw tuin op gaan zoeken.

Een warm welkom voor vogels in je tuin is dus zeker weten in de herfst en winter maanden een heel erg goed idee en zorgt dan ook voor veel sfeer en gezelligheid. Hoe we dat precies aanpakken laten wij in deze blog dan ook zien.

Vogels in de tuin

Het is natuurlijk een onwijs leuk gezicht al die vogels in je tuin. veel mensen genieten er dan ook enorm van om de vogels in hun tuin gezellig te horen kwetteren en om te zien hoe ze het naar hun zin hebben. Het vormt dan ook vaak een sfeervol en gezellig tafereel.

Maar toch is het zo dat niet zomaar al die vogels je tuin op komen zoeken. Dat doen ze natuurlijk enkel en alleen als er iets te halen valt. Zeker in de herfst en de winter is dat dan ook erg belangrijk voor de vogels. Ze kunnen dan minder voedsel vinden doordat de natuur een winterslaap houdt en daarnaast is er dus ook minder beschutting te vinden. Struiken en bomen bevatten nu eenmaal een stuk minder bladeren in deze tijd. De hoogste tijd dus om dit voedsel en deze beschutting ergens anders te gaan zoeken en dan kom je toch al snel uit bij de mensen in de tuin.

Zeker in de herfst- en wintermaanden gaan vogels dan ook naarstig op zoek naar wat lekkers te eten en drinken en beschutting tegen het veranderende weer. Gelukkig kunnen ze dit alles dan ook vaak vinden bij mensen in de tuin en de hoogste tijd dus om op zoek te gaan!

Een vogelhuisje in de tuin

Veel mensen plaatsen een vogelhuisje in de tuin en dat is een heel erg goed idee. De vogels genieten er namelijk enorm van om een veilige en fijne plek te hebben waar ze kunnen schuilen en eventueel een nestje kunnen maken.

Al de temperatuur buiten zakt en het steeds kouder en meer guur wordt zien we dan ook vaak dat vogels beschutting gaan zoeken. Zeker als er sneeuw en ijs komt te liggen kan het voor vogels erg lastig worden om ergens in de natuur nog een beschutte plek te vinden en het is dan ook niet vreemd dat ze die vervolgens in de natuur gaan zoeken. Gelukkig kunnen ze die daar dan ook prima vinden!

Een vogelhuisje in de tuin kan dan ook een echte uitkomst zijn. Naast dat de vogels er heel veel aan hebben kan het voor jezelf ook erg leuk en prettig zijn want je bent op deze manier wel verzekerd van vogels in de tuin! Daarnaast is het ook nog eens zo dat het heel sfeervol en gezellig staat in je tuin.

Zorg wel voor wat lekkers te eten en drinken in het huisje voor de vogels. Dit vergroot de kans enorm dat ze juist jouw vogelhuisje uitzoeken om in te verblijven. Daarnaast is het ook verstandig om goed te kijken op welke plek in de tuin het vogelhuisje komt te staan. Het is belangrijk om een plek te kiezen waar de vogels zich veilig wanen. Dus het liefst een wat meer afgelegen plek zodat er niet teveel rumoer om het huisje heen is. Dit kan namelijk afleidend werken voor de vogels en hen zelfs afschrikken in het ergste geval!

Vogels nemen graag een badje

Je zou het wellicht niet meteen bedenken maar vogels nemen dus heel erg graag een badje! Dat is dan ook echt iets waar ze om bekend staan en het is dan ook zeker weten heel erg leuk om te zien hoe de vogels hiervan genieten. Zonder dat we het weten zijn vogels dus eigenlijk hele schone diertjes die maar wat graag van een heerlijk vogelbadje willen genieten. De hoogste tijd dus om hiervoor te zorgen en om de vogels van een lekker badje te voorzien!

Er zijn verschillende soorten vogelbadjes te verkrijgen. Wel is het slim om ervoor te zorgen dat deze altijd wat hoger staan. Dit is namelijk wel zo prettig voor de vogels. Zij willen namelijk wel ongestoord van een badje kunnen genieten en als ze op de grond zitten lukt dit natuurlijk niet. Meer dan genoeg reden om een vogelbadje een wat hoger plekje te geven en de vogels zo ongestoord te laten badderen.

Zorg voor een rustige plek in de tuin

Als je graag wil dat vogels je tuin gaan bezoeken dan is het vooral ook zaak om ervoor te zorgen dat het niet te druk is in je tuin. vogels houden hier namelijk helemaal niet van. Als het ergens lawaaierig is en vol drukte en rumoer dan zien we ook al snel dat de vogels weg gaan en hun rust ergens anders gaan zoeken. Dit wil je nu juist voorkomen want het is zo leuk om zelf te genieten van vogels in de tuin.

Vandaar dat het dus zeker weten een aanrader is om in de tuin voor een rustig plekje te zorgen zodat de vogels hier optimaal van kunnen genieten. Dit zorgt er ook voor dat vogels je tuin sneller weten te vinden. Mocht je nu een vogelhuisje of een voederplek willen plaatsen doe dit dan ook bij voorkeur in het rustigste gedeelte van je tuin. De vogels zullen dit onwijs prettig vinden en hier ook enorm van genieten.

Zorg voor voldoende te eten voor de vogels

Een grote reden voor vogels om in een tuin neer te strijken is als er iets te eten valt te vinden. Gelukkig is dat in de meeste tuinen dan ook zeker aan de orde. Zo kunnen vogels natuurlijk lekker snoepen van de struiken, bomen en planten die ze vaak in onze tuinen kunnen vinden. Dit is natuurlijk in de lente en in de zomer aan de orde maar als het herfst en winter gaat worden is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dan is er ineens een stuk minder lekkers te vinden en dat zorgt toch wel voor problemen.

Vandaar dat het ook erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat je in deze seizoenen voldoende te eten voor de vogels in je tuin hebt. Zorg dat je op bepaalde plekken in de tuin voer hebt staan waar de vogels wat van kunnen pakken. Op deze wijze help je de vogels dus echt de winter door. Let er wel op dat je dus kiest voor rustige plekken, vogels vinden het namelijk niet zo fijn om op drukke plekken te eten. Ze hebben dan ook het liefste rustige plekken waar ze lekker wat te eten en drinken kunnen nemen en waar ze zich ook veilig voelen.

Vaak weten mensen niet precies wat vogels nu eigenlijk eten. Gelukkig kun je hier een aantal kanten mee op. Ten eerste is het heel handig om voor vogelzaad te zorgen. Dat is toch wel hetgeen de vogels het meeste eten. Daarnaast zien we ook dat vogels vaak van fruit houden. Wat stukjes fruit is dan ook zeker weten een goed idee. Ook vetbolletjes zien we natuurlijk vaak voorbij komen en ook hier zijn vogels over het algemeen dol op. Deze kun je kant en klaar kopen of heel eenvoudig zelf maken. Kortom ook hier kun je dus weer veel kanten mee op.

Het leuke aan het zelf maken van deze vetbollen is dat je er veel plezier aan kunt beleven en het ook een leuke bezigheid is om met kinderen te doen. Ook zij genieten hier enorm van en hebben hier dus ook lol in. Ook bestaat er daarnaast nog kant en klaar vogelvoer en kun je ook altijd wat nootjes neerleggen. Kortom er is meer dan voldoende te vinden wat de aandacht van de vogels zal trekken en waarschijnlijk zijn ze erg blij dat ze zo buiten wat lekkers kunnen vinden.

Houdt andere huisdieren uit de buurt

Als er iets is waar vogels een hekel aan hebben en waar ze het liefste meters bij uit de buurt blijven dan zijn het wel honden en katten. Je kunt jezelf dan ook vast wel voorstellen dat als jij honden en katten los laat rondlopen in de tuin dit de vogels enorm af zal schrikken. Vogels worden namelijk altijd al opgejaagd door honden en katten dit is simpelweg de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vogels vanuit dit instinct reageren en dus liever ver bij honden en katten vandaan blijven.

Als je dus graag wil dat vogels een fijn plekje in je tuin vinden en zich hier prettig voelen dan is het ten zeerste aan te raden om dus in ieder geval de honden en katten uit je tuin te houden. Op deze manier voelen de vogels zich veilig en worden ze niet meteen geconfronteerd met een bedreiging en dat heeft veel fijne voordelen.

Het is dan ook een aanrader om andere huisdieren uit de buurt te houden zodat de vogels zich vrij voelen om een tijdje in je tuin te verblijven en daar lekker wat te eten en drinken en bescherming tegen het weer te vinden. Houdt je andere huisdieren dus binnen en geef op deze manier de vogels de kans zich veilig te voelen.

Een warm welkom voor de vogels in je tuin

In de herfst en in de winter is het heel erg fijn om lekker veel vogels in je tuin te zien. Zij voelen zich hier vaak prettig en gaan over het algemeen uit zichzelf al op zoek naar een andere plek om eten en drinken te vinden en om zich dus op hun gemak te voelen. Vaak vinden ze dit dus bij jou in de tuin en dat is toch echt wel enorm fijn!

Genoeg reden dus om je vogels een warm welkom te geven en om er dus voor te zorgen dat ze zich helemaal op hun gemak voelen. Gelukkig kun je dit op een aantal manieren doen en gaat het er daarbij vooral om dat je tegemoet komt aan wat de vogels in de basis nodig hebben. Dan hebben we het dus over eten en drinken een badje om te nemen en natuurlijk ook een plek om te schuilen. Als je hierin voorziet dan geef je de volgens wat ze nodig hebben en weten ze dus ook zeker weten je tuin wel te vinden en dat is natuurlijk super fijn!

De hoogste tijd dus voor een warm welkom voor de vogels in je tuin zodat zij de weg naar je tuin ook blijven vinden en hier optimaal van genieten. Dat is dan ook zeker weten wat ze gaan doen als ze ontdekken dat er voedsel te vinden is en een lekkere warme en droge plek om te schuilen. Houdt overigens wel andere huisdieren binnen, vooral honden en katten komen erg bedreigend over op de vogels en dat zorgt er vaak voor dat ze weer ergens anders naartoe gaan. Het is dan ook zeker weten aan te raden om er zorg voor te dragen dat je de vogels voorziet in wat ze nodig hebben en dat je er dus alles aan doet om ze dat ook te geven! Op deze manier kun je zelf ook genieten van de vogels in je tuin en dat is natuurlijk wel heel wat waard. Het is dan ook een heel erg leuk gezicht om de vogels in je tuin te zien genieten van al het lekkers en moois en dat is dan ook zeker weten de moeite waard. Zorg er dus voor dat ze alles kunnen vinden wat ze nodig hebben zodat ze optimaal kunnen genieten in je tuin!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin