Genieten van de natuur in Frankrijk

Het is weer zomer en dat betekend voor heel veel mensen vakantie! Sommigen blijven in Nederland maar we trekken ook met zijn allen massaal naar het buitenland. Een van de landen die vaak hoog op ons lijstje staan is dan Frankrijk. Niet zo verwonderlijk ook want het is werkelijk waar een heerlijk land om vakantie te vieren! Het heeft namelijk alle factoren om ervoor te zorgen dat jij optimaal van een heerlijke tijd kunt genieten!

Frankrijk heeft dan ook zeker veel voordelen voor de Nederlandse vakantiegangers, een land wat niet te ver reizen is, een heerlijk klimaat heeft en ook nog eens prachtige natuur. Daarnaast is de Franse keuken natuurlijk ook echt een feestje dus wat wil je nog meer! In deze blog gaan wij je vooral wat meer vertellen over de natuur in Frankrijk. Wat maakt deze natuur zo anders dan de natuur bij ons en wat zorgt ervoor dat de natuur in Franrijk zo divers is. En wat is er zo kenmerkend voor de Franse natuur?

Kortom we nemen je mee op reis en laten je zien waarom er zo ontzettend veel mensen verkocht zijn aan Frankrijk en het een ideale vakantieplek vinden! Wij denken zelfs dat na het lezen van deze blog jij misschien ook wel een tripje naar Frankrijk gaat boeken om daar de prachtige natuur te aanschouwen en te genieten natuurlijk van een heerlijk zonnetje en de Franse keuken en gezelligheid! Lees je met ons mee?

Een heerlijk land

We durven met recht te zeggen dat Frankrijk werkelijk waar een heerlijk land is. En heel veel mensen zijn dit met ons eens! Waarom we met zijn allen zo gek zijn op Frankrijk heeft een aantal redenen. Er zijn namelijk een paar verschillende factoren die ervoor zorgen dat we Franrijk een heerlijk land vinden waar we met zijn allen zo enorm van kunnen genieten!

Ten eerste heeft Frankrijk een heerlijk klimaat, wel is het zo dat dit per deel kan verschillen en dat het er natuurlijk wel aan ligt waar in Frankrijk je precies verblijft. Frankrijk is namelijk heel erg groot en heeft dus ook veel verschillende weerstypen. Maar over het algemeen is het vooral lekker warm in Franrijk en kun je er dus genieten van een heerlijk zonnetje! Daarnaast zijn er wel delen van Frankrijk waar wat regen kan vallen, deze delen zijn ook aanzienlijk groener maar alsnog kun je dan vooral genieten van een heerlijk lekker zonnetje! En een heerlijk aangename temperatuur! Dit is dan ook meteen wat Frankrijk zo aantrekkelijk maakt. Wel is het zo dat de temperatuur in Frankrijk ook flink op kan lopen! Het kan er met gemak erg warm worden en dan bedoelen we gerust boven de 40 graden, wel is het een ander soort warmte dan in ons eigen land waardoor het ook beter te doen is!

Maar niet alleen de temperatuur maakt Frankrijk tot een heerlijk land om op vakantie te gaan! Ook de heerlijke Franse keuken is een waar feestje! De fransen zijn er namelijk ontzettend goed in om de meest heerlijke taartjes en koekjes uit hun keuken te toveren. Hier staan ze dan ook wereldwijd om bekend! Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke eclair of een tart lette. Dit is dus werkelijk waar een feestje om te proeven en de Fransen zijn hier dus echt koning in!

En niet alleen het gebak en de taart zijn in Frankrijk om van te smullen, ook de rest van de Franse keuken is werkelijk waar een feestje! Denk bijvoorbeeld aan de meest heerlijke gerechten met vlees, vis en heerlijke sauzen, het is niet voor niets dat de meest hoog aangeschreven culinaire opleidingen in Frankrijk gevestigd zijn en dit zie je dan ook zeker terug in de Franse keuken.

Nu hebben we het gehad over het heerlijke klimaat in Frankrijk en de verrukkelijke Franse keuken laten we vooral ook niet de natuur vergeten, de natuur in Frankrijk is namelijk werkelijk waar adembenemend. En het leuke aan de natuur in Frankrijk is dat het heel divers is. Hierbij komen we wederom weer uit op de verschillende delen die Frankrijk heeft en die dus ook over het algemeen allemaal verschillende soorten natuur hebben, zo zijn er delen in Frankrijk waar je vooral heel veel wijngaarden ziet en veel groen. Maar er zijn dus ook delen met de meest schitterende bloemen te vinden. En wat dacht je van delen waar het heel heuvelachtig is en je de meest prachtige natuur kunt bewonderen. Frankrijk is dan ook werkelijk waar een pareltje waar je heerlijk van kunt genieten en waar je de meest mooie avonturen kunt beleven! En in deze blog nemen wij je dan ook graag mee op avontuur!

Een heuvelachtig landschap

Zoals we net al schreven kun je in Frankrijk dus werkelijk waar allerlei verschillende soorten natuur vinden. Van de meest mooie vlakke stukken land tot werkelijk waar prachtige heuvelachtige landschappen. Juist deze veelzijdigheid maakt Frankrijk tot een ontzettend boeiend en mooi land om te bezoeken. Je kunt er dus werkelijk waar in ieder deel weer iets nieuws aanschouwen. Daarom is het ook een erg mooi land wat zeer geschikt is om een rondreis doorheen te maken. Op deze manier leer je de verschillende delen kennen en hier kun je alleen maar heel erg van genieten!

Een van de charmes van Frankrijk zijn de prachtige heuvelachtige landschappen die het land reik is. Overal waar je kijkt zie je in deze gebieden glooiende bergen waarachter de meest prachtige stukken land verscholen liggen. Het is hier vaak ook ontzettend groen en dat is dan ook echt een lust voor het oog! Daarnaast zie je in deze stukken land ook vaak heel veel wijngaarden verschijnen waar je ook gerust een bezoekje aan kunt brengen! Op deze manier maak je jouw bezoek aan Frankrijk helemaal compleet en kun je dus optimaal genieten van alles wat dit heerlijke land te bieden heeft!

Een ander voordeel van deze prachtige heuvelachtige landschappen is dat er ook onwijs mooie struiken, planten, bloemen en bomen groeien! Het is er vaak een wat vochtiger klimaat waardoor er ook wat meer regen valt dan in andere gebieden en dit zorgt ervoor dat er een hoop planten en bloemen zijn die hier heel erg graag hun plekje zoeken en die dus ook prachtig bloeien en groeien en het heel goed doen in dit klimaat!

Het is dus zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan de mooie heuvelachtige landschappen van Frankrijk en hier heerlijk te genieten van al het moois wat deze stukjes natuur te bieden hebben!

Richting de kust

Maar naast heuvels heeft Frankrijk ook een flinke kuststrook en ook hier is het werkelijk heel fijn om te verblijven, deze delen van Frankrijk kun je echter totaal niet vergelijken met de heuvelachtige landschappen waar we het eerder over hadden. Aan de kust heerst een zeeklimaat en dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Zo staat er vaak een verkoelend windje wat enorm prettig kan zijn als je net lekker op het strand ligt te zonnen en het toch wel erg benauwd wordt!

Daarnaast is het er ook echt prachtig en is er ook hier schitterende natuur te vinden waar je heerlijk van kunt genieten! Zo kun je ook hier genieten van veel groen en vooral veel verschillende soorten bloemen! Het is hier dan ook erg kleurrijk en dat is natuurlijk een lust voor het oog! Het is enorm genieten om al deze verschillende kleuren door elkaar te zien en om te genieten van al het moois wat deze regio te bieden heeft!

Wij zouden dan ook zeker aanraden om naast de heuvels ook een bezoekje aan de kust te brengen al was het alleen maar om een heerlijke verkoelende duik te nemen! Daarnaast heb je langs de kust ook een prachtig uitzicht over de zee en er zijn hier dan ook werkelijk waar betoverende plekjes te vinden die zo op een schilderij thuishoren!

Het binnenland

En dan hebben we natuurlijk ook nog het binnenland van Frankrijk. Hier is het eigenlijk ook heel erg bijzonder omdat je er van alles wat kunt vinden! En dat is dan eigenlijk ook meteen wel weer heel erg kenmerkend voor Frankrijk je kunt er namelijk overal wel van alles wat vinden! Van de meest prachtige landschappen met heuvels tot hele platte stukken. Van hele droge stukken tot juist heel veel groen je komt het echt allemaal tegen.

Wijngaarden en juist stukken met heel veel bomen en bloemen ook hiermee kun je allerlei kanten op en je kunt het dan ook allemaal opzoeken! Het ligt er maar net aan waar je behoefte aan hebt en waar je naar op zoek bent! Daarnaast is het vooral ook heel erg fijn en bijzonder om op verschillende plekken om je heen te kijken en zoveel moois te zien!

Een vakantie naar Frankrijk is dan ook een groot avontuur. Naast de meest prachtige stukken natuur kun je er zoveel meer moois vinden waar je hart sneller van gaat kloppen. Zeker het binnenland heeft dan ook echt ontzettend veel te bieden en je kunt hier dan ook met gemak een flinke tijd zoet zijn en allerlei verschillende plekken bezoeken!

Het binnenland is dus ook zeker de moeite van een bezoekje waard en wij zouden je dan ook zeker aanraden om ook even naar het binnenland te trekken als je een bezoekje aan dit mooie land brengt! Dit betekent eindeloos genieten van al het moois om je heen!

Genieten van de natuur in Frankrijk

Frankrijk is dus werkelijk waar een schitterend land waar je zeker eens naartoe moet gaan! Het land heeft dan ook absoluut heel erg veel te bieden op heel veel verschillende vlakken! Zo kun je er genieten van de meest prachtige stukken natuur waar op iedere plek weer wat moois te zien is. Maar er heerst ook een heerlijk klimaat waardoor het ook erg fijn is om een bezoekje aan dit mooie land te brengen en lekker te genieten van de zon en het heerlijke weer!

Uiteraard kan er ook een regenbui vallen maar dit komt de natuur alleen maar ten goede en zorgt ervoor dat je er prachtige stukken met groene natuur hebt waar je de meest prachtige uitzichten kunt hebben! Daarnaast is het ook een erg mooi land om allerlei nieuwe avonturen te beleven! Van een heerlijke wandeling door de heuvels tot een prachtig dagje genieten aan het strand en uitstaren over de zee, het kan er allemaal!

En vergeet ook vooral de wijngaarden niet, hier staat Frankrijk dan ook echt om bekend! Er zijn ontzettend veel wijngaarden in Frankrijk te vinden net als ontzettend veel wijn en dit is dan ook echt een specialiteit van dit land! Als je dus in Frankrijk bent is het ontzettend fijn om de wijngaarden te bezoeken en een wijnhuis en om vervolgens van alles te leren over het proces van het maken van wijn! Dit is een hele leuke activiteit waar je onwijs veel plezier aan kunt beleven!

Laat je dus verwonderen door alle schoonheid om je heen in het prachtige Frankrijk, vindt de wonderen in de natuur en kijk goed om je heen en wie weet kun je ook nog een prachtige zonnebloem meenemen want ook hier staat het mooie Frankrijk namelijk om bekend. De schitterende velden vol met zonnebloemen die open en dicht gaan op het ritme van de zonsopkomst en zonsondergang! Of een heerlijk ruikend stukje lavendel, want ook dit kun je weer heel veel vinden in dit schitterende land! Zo zie je maar dat Frankrijk ongelofelijk veel te bieden heeft en dat het een land is waar je optimaal van kunt genieten!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin