Potten vol met planten in de tuin

Het is vaak een ontzettend leuk gezicht, potten vol met planten in de tuin! Planten met bloemen in allerlei kleuren en vormen, en prachtige potten om het geheel af te maken! Het kan enorm genieten zijn om zoveel groen in je eigen tuin te zien! Daarnaast kan het je tuin ook meteen helemaal opfleuren, het zal je verbazen wat een paar potten met planten erin soms al voor het aangezicht van je tuin kunnen doen! Op deze manier zorg je vaak meteen voor een sfeervol geheel en dat is natuurlijk wel heel erg leuk en gezellig.

Als je ook besluit om zelf gezellig een paar potten met planten in de tuin te zetten dan kun je best voor een aantal vragen komen te staan. Want welke planten kies je, en welke potten passen hierbij. Hoe zit het met het formaat van de pot en de plant en wat past er dan bij elkaar? Hoe plant je de planten in de potten en verzorg je ze vervolgens? Allemaal vragen waar wij gelukkig de antwoorden voor je op hebben! Het is gelukkig ook een stuk makkelijker dan je denkt en het is erg leuk om ook jouw tuin te vullen en op te fleuren met gezellige potten vol met planten!

Daarnaast is het ook nog eens een erg leuke bezigheid om op deze manier in je tuin bezig te zijn! Je kan er namelijk enorm van genieten om planten te kiezen, ze vervolgens in een pot te planten en er daarna goed voor blijven zorgen! Wij zouden het dan ook zeker iedereen aanraden om een paar mooie planten met pot in je tuin te zetten, het is meteen een heerlijk gezicht!

De meest vrolijke kleuren

Het is een enorm vrolijk gezicht, potten vol met planten in je tuin! Zeker als er aan deze planten de meest mooie en kleurrijke bloemen bloeien! Dan heb je naast heel veel groen ook meteen heel veel kleur in je tuin en dit ziet er ontzettend gezellig uit!

Het is helemaal leuk om heel veel verschillende kleuren plantjes te kiezen, op deze manier zorg je namelijk voor een ontzettend leuk en vooral gekleurd beeld in je tuin, hoe mooi is het om zicht te hebben op een bontgekleurde verzameling met mooie kleuren in je eigen achtertuin!

Gelukkig zijn er ook ontzettend veel mooie en gekleurde bloemen te vinden dus hier kun je dan ook zeker een keuze in maken! Van felgekleurde bloemen tot bloemen in pastel tinten en alles ertussen in! De mogelijkheden zijn eindeloos en zorgen ervoor dat je een prachtig beeld in je tuin krijgt!

Het grote voordeel van bloempotten

Naast dat het er dus heel erg mooi uitziet, al die mooie bloempotten gevuld met planten en bloemen is het ook nog eens enorm handig! Bloempotten hebben namelijk enorm veel voordelen! Zo is het ten eerste enorm handig dat je ze ook nog kunt verplaatsen! Je kunt ze dus heel erg makkelijk op ieder gewenst moment een ander plekje geven in je tuin! Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je liever een plekje in de zon voor ze zoekt of juist in de schaduw, doordat de meeste bloempotten niet vast staan kun je ze dus vaak meebewegen met de zon of de schaduw.

Dit is niet alleen heel erg handig maar komt ook de kwaliteit van je planten en bloemen ten goede! Je kunt je planten namelijk zon bieden als ze zit nodig hebben maar ze dus ook in de schaduw zetten als de zon te fel schijnt. Daarnaast kun je op deze manier je planten en bloemen ook beschermen voor harde wind of andere weersomstandigheden waar ze wat minder goed tegen kunnen! Op deze manier gaan je planten en bloemen dus ook meteen veel langer mee en kun je er optimaal plezier van beleven!

Een ander groot voordeel van bloempotten is dat er over het algemeen minder snel een ziekte bij je bloemen en planten kan komen. In de tuinaarde is dit soms nog weleens het geval, het verspreidt op die manier vaak ook snel en voor je het weet hebben al je bloemen en planten er last van. Dit is bij bloempotten niet het geval, hier zitten de bloemen en planten zelf op hun eilandje en op deze manier zijn ze dus eigenlijk automatisch al beschermd!

En het laatste grote voordeel is dat je heel makkelijk kunt spelen met de indeling van je tuin! De ene keer zet je de bloempotten bij elkaar neer, de andere keer maak je weer een andere combinatie en op deze manier kun je dus iedere keer spelen met de inrichting van je tuin en ervoor zorgen dat alles er precies zou bijstaat als jij graag zou willen! Zo blijft je tuin speels en afwisselend en dit is natuurlijk erg leuk en fijn!

Hoe plant je bloemen en planten in een pot

Het is dus ontzettend leuk om potten vol met bloemen en planten in je tuin te hebben staan en wij zien hier dan ook zeker heel veel voordelen van in. Maar hoe pak je het nu precies aan als je er ook voor kiest om een paar potten met planten en bloemen in je tuin te zetten? Welke bloemen en planten kies je hiervoor en hoe plant je ze vervolgens in de potten? Wij leggen het je in deze blog graag allemaal uit!

Ten eerste kies je dus bloemen en planten voor in de potten, hierbij is het belangrijk dat je eerst goed kijkt of het bloemen en planten zijn die geschikt zijn om in potten te planten. Als dit het geval is dan kun je aan de slag! Naast dat je dus de juiste planten koopt die ook echt geschikt zijn voor het planten in een pot is het vooral ook belangrijk dat je de juiste aarde gebruikt. Het beste is dan ook om potgrond te gebruiken, daarnaast moet je ook per plant of bloem nog even goed kijken wat deze extra nodig heeft! Dit kun je toevoegen aan de potgrond, het is juist vaak heel erg goed om een fijne mix te maken, op deze manier geef je gelijk ook lucht aan de grond en dit is echt heel erg belangrijk. Doordat er lucht in de grond zit, zorg je er namelijk voor dat voeding en water beter door de aarde heen kunnen lopen en ook langer in de grond blijven zitten. Dit heeft dan weer als gevolg dat de planten hier dus ook langer van kunnen profiteren en dit is uiteindelijk wat je wil natuurlijk!

Nu je weet wat je nodig hebt kun je echt aan de slag gaan, zorg er eerst voor dat er voldoende grond in de pot zit. Houdt dit dus goed luchtig je hoeft het niet helemaal aan te stampen, het is juist zelfs beter om dit niet te doen, vanwege de voordelen die dit voor de planten en bloemen heeft zoals we hierboven hebben beschreven. Als de pot bijna vol zit dan is het tijd om de plant of bloem erin te zetten, dit doe je door eerst een kuiltje in de grond te maken zodat de kluit of de onderkant met de wortels van de plant of bloem erin passen. Vervolgens schep je er wat aarde nog omheen en deze druk je vervolgens wel plat en goed aan zodat de kluit of wortels van de plant stevig in de aarde zitten. Giet hier ook een beetje water overheen zodat de plant of bloem meteen vocht en voeding heeft. Nu is het vooral handig om een fijn plekje voor de pot te zoeken en alles even met rust te laten zodat de plant of bloem goed kan aarden op zijn nieuwe plek!

Soms kunnen jonge plantjes nog wel wat hulp gebruiken, het kan dan handig zijn om ze een beetje op weg te helpen om wat steviger te staan door er een stokje naast te plaatsen. Op deze manier hebben ze wat houvast en kunnen ze goed groter groeien met een steuntje in de rug. Uiteindelijk kun je vaak na verloop van tijd het stokje weer verwijderen en kan de plant het helemaal op eigen kracht! Ook hebben ze soms nog wat extra voeding nodig, deze kun je ook heel makkelijk aan de grond toevoegen en op deze manier help je de jonge plantjes goed op weg!

De overgang naar een pot kan soms namelijk best wel wat kosten van de planten en bloemen, het is dan ook erg belangrijk dat ze goed aarden kunnen en op deze manier vergroot je dus ook de kans dat ze het ook in de bloempot goed blijven doen en uitgroeien tot grote en sterke planten en bloemen!

Allerlei soorten en maten

Een ander ontzettend leuk voordeel van het plaatsen van bloempotten met planten en bloemen in je tuin is dat je deze in allerlei soorten en maten hebt! Je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken of het is wel te koop! Bloempotten in allerlei verschillende kleuren, met een print of zonder print, een kleine bloempot of een enorm groot formaat, van steen, ijzer of beton, kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook qua stijl variƫren de bloempotten enorm. Zo heb je bloempotten die heel erg modern zijn om te zien en dus prima passen in de strakke en moderne tuin, maar je hebt ook landelijke bloempotten of bloempotten die perfect passen in een Italiaanse of Spaanse sfeer in je tuin. Kortom met bloempotten kun je dus alle kanten op en er is altijd wel een model te vinden wat perfect bij jouw tuin past! Het is dan ook heel erg leuk om verschillende bloempotten te combineren, op deze manier zorg je voor een hele afwisselende sfeer in je tuin en vormt het helemaal een mooi geheel!

En als je echt bijzonder wil zijn en ook nog creatief aan de slag wil gaan dan kun je ook nog zelf je bloempotten versieren en ze helemaal naar je zin maken! Denk er bijvoorbeeld aan om ze te schilderen, of te versieren met steentjes of andere attributen. Op deze manier krijg je echt hele persoonlijke en vooral unieke bloempotten die niemand anders heeft! En hoe bijzonder is dat, echte kunstwerken in je eigen tuin ook nog eens van eigen hand als unieke blikvangers!

Je ziet je kan dus heel veel kanten op met de bloempotten in je tuin en je kunt er je tuin dus echt mee opfleuren. Het zorgt vaak voor een heel vrolijk en fleurig geheel om veel bloempotten in je tuin te hebben staan. Daarnaast ziet het er ook echt feestelijk uit. En denk ook eens aan het vele groen in je tuin, dit is ook heel belangrijk en daarmee draag je meteen ook op een positieve manier bij aan de natuur!

Een bontgekleurde verzameling

We kunnen dus wel stellen dat je met potten in je tuin gevuld met planten en bloemen kunt zorgen voor een heel fleurig geheel. Het fleurt letterlijk je hele tuin op en zorgt voor een mooi gezicht vol kleur. Zeker als alle bloemen ook nog eens in bloei staan kun je hier enorm van genieten. En hoe leuk is het om de potten met bloemen af te wisselen en zo steeds voor een andere samenstelling van kleuren te kiezen.

Het is dus zeker een goed plan om met bloempotten te werken in je tuin en hiermee te zorgen voor een gezellig beeld! Daarnaast ziet het er ook nog eens heel verzorgt uit. Zorg echter wel dat je de planten en bloemen in de potten op de juiste manier plant en ook de zorg geven die ze nodig hebben. Op deze manier zorg je ervoor dat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin