Waarom kiezen veel huishoudens voor een beton-hout schutting?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe schutting voor in jouw tuin? Dan sta je zéker voor een leuke uitdaging. Het is namelijk zo dat het aanbod van schuttingen behoorlijk divers geworden is. Lange tijd kon je alleen voor een houten schutting kiezen, maar daar is recentelijk toch de nodige verandering in gekomen.

Zo kun je tegenwoordig ook voor een schutting van soort van vlechtwerk kiezen. Dit materiaal brengt een unieke uitstraling met zich mee, maar dit moet wel echt jouw smaak zijn. Als dit jouw smaak niet is, kun je op voorhand al beter uitkijken naar een andere schutting. De kans dat je dan bij een good old houten schutting uitkomt, is bijzonder groot. De houten schuttingen zijn namelijk nog steeds erg populair en worden in grote hoeveelheden aangeboden.

Tegelijkertijd zien we ook het aanbod van houten schuttingen veranderen. Jarenlang kozen de fabrikanten ervoor om de schuttingen volledig van hout te vervaardigen. Met name in de afgelopen jaren is daar echter verandering in aangebracht; meer en meer fabrikanten kiezen voor een combinatie van beton en hout. Ook kiezen veel fabrikanten voor een combinatie van steen en hout.

Waarom kiezen veel fabrikanten hier nou voor? Op die vraag gaan wij in dit artikel een antwoord geven. We kijken uitgebreid naar dit soort schutting en benoemen daarbij alle voordelen. We bespreken hierbij ook nog hoe je de beste beton-hout schutting voor in jouw tuin kunt vinden. Spreekt deze schutting jou op voorhand eigenlijk al aan? Dan is het interessant om direct dit artikel op je gemakje door te nemen. Na het lezen van dit artikel is de kans heel groot dat je graag een beton-hout schutting aan wilt schaffen. Daar zijn wij persoonlijk van overtuigd in ieder geval!

Waarom zou je überhaupt voor een schutting kiezen?

Heb je een tuin? Dan heb je ongetwijfeld ook met buren te maken. De meeste mensen wonen immers in een rijtjeswoning, waarbij je aan één of twee kanten met buren te maken hebt. Bovendien bevindt zich achter de meeste tuinen ook nog een looppad of een steeg. Als je géén tuinafscheiding in jouw tuin zou plaatsen, zou iedereen zomaar jouw tuin in kunnen kijken. Dat is geen al te prettige gedachte als je bijvoorbeeld in jouw zwembroek of bikini op jouw ligbed ligt.

Daarmee hebben we direct de eerste reden te pakken waarom veel huishoudens voor een schutting kiezen. Met een schutting weet je nu eenmaal de gewenste privacy te creëren. Dat is niet alleen prettig als je tijd in jouw tuin doorbrengt, maar ook als je bijvoorbeeld in jouw onderbroek door jouw huis loopt. Met dank aan de schutting ziet niemand je in dat geval; wel zo prettig!

Om van de privacy te kunnen genieten, moet je wel eerst een tuinafscheiding in jouw tuin plaatsen. Hierbij heb je eigenlijk de keus uit drie soorten tuinafscheidingen. Je kunt dus voor de welbekende schutting kiezen, maar je kunt ook voor een tuinhuisje kiezen. Door een tuinhuisje aan één van de kanten in jouw tuin neer te zetten, weet je die kant al volledig af te schermen. Je geniet hierbij niet alleen van de gewenste privacy, maar ook van de veelzijdigheid. Een tuinhuisje kun je immers ook op meerdere manieren gebruiken, bijvoorbeeld als gezellig zitje of als opbergruimte.

Tot slot kun je ook nog voor een natuurlijke tuinafscheiding kiezen. De meest bekende variant hiervan is een heg. Met een heg weet je een fraaie, groene en strakke uitstraling te creëren. Zodra de heg helemaal dichtgegroeid is, geniet je in jouw tuin ook van de gewenste privacy. Ondertussen moet je wel de nodige tijd aan het onderhoud besteden. Je moet immers de heg netjes snoeien en netjes bijwerken/bijhouden.

Eigenlijk is het dus direct duidelijk: een schutting biedt de meeste voordelen aan. Als je voor een schutting wilt kiezen, moet je wel een keuze maken tussen de verschillende materialen. Ga je voor vlechtwerk? Ga je voor de klassieke houten schutting? Of gaat jouw voorkeur uit naar een combinatie van hout en beton? De keuze is aan jou. Wij willen je met dit artikel alleen maar wijzen op de vele voordelen van een schutting van hout en beton!

Hoe ziet een beton-hout schutting er precies uit?

Wij raden je het volgende aan om eens te doen: loop eens een rondje door jouw woonwijk. Als je een rondje door een willekeurige woonwijk loopt, kom je al snel de nodige verschillende schuttingen tegen. De kans is groot dat je hierbij ook beton-houten schuttingen tegenkomt; deze varianten zijn immers bijzonder populair geworden.

Maar, hoe ziet een beton-hout schutting er nou precies uit? En wat zijn de belangrijkste kenmerken van een dergelijke schutting? Nou, in de meeste gevallen is het onderstel van beton. Doordat het onderste gedeelte van beton is, staat de schutting bijzonder stevig en stabiel. Mocht er onverhoopt een halve tornado door ons land heen razen, blijft de betonnen schutting waarschijnlijk staan. Dit zou wel eens anders kunnen zijn als je voor een normale houten schutting had gekozen.

Tevens vormt het beton een mooie overgang tussen de stoeptegels en het hout. Vaak zijn de tussenelementen bij een dergelijke schutting ook nog van beton vervaardigd. Ook dit brengt een fraaie overgang met zich mee. Eigenlijk zijn wij over het geheel van een beton-hout schutting ongekend te spreken.

Overigens hoeft een dergelijke schutting niet altijd van beton vervaardigd te zijn. Verschillende fabrikanten kiezen namelijk ook voor een andere steensoort. Het is volledig aan de fabrikant om dit te bepalen, waardoor jij in ieder geval ook uit verschillende steensoorten kunt kiezen.

Al met al heeft een beton-hout schutting dus een kenmerkende uitstraling. Is dat het enige opvallende kenmerk van een dergelijke schutting? Nee, zeker niet! Ten opzichte van een normale houten schutting biedt een dergelijke schutting namelijk nog meer voordelen aan. Wat deze voordelen precies zijn, bespreken wij graag in het restant van dit artikel!

Wat zijn de voordelen van een beton-hout schutting?

Je ziet steeds meer huishoudens voor een beton-hout schutting kiezen. Als wij puur naar de voordelen kijken, is dat iets wat wij ons heel goed voor kunnen stellen. Sterker nog; er zijn meerdere redenen waarom wij de aanschaf van een beton-hout schutting zelfs aan kunnen raden.

Wat deze redenen en voordelen precies zijn? Wij verwijzen je daarvoor graag naar het restant van dit artikel. In het restant van dit artikel bespreken wij uitgebreid wat de belangrijkste voordelen van een beton-hout schutting zijn. Aangezien we jou zo uitgebreid mogelijk willen infomeren, bespreken we ook in het kort nog twee nadelen. Neem het artikel op je gemakje door en ga vervolgens op zoek naar de beste beton-hout schutting voor in jouw tuin!

Voordeel 1: een unieke uitstraling

Als je een schutting in jouw tuin gaat plaatsen, wordt dit al snel een ware eyecatcher. Dit komt door de plaats van de schutting, maar ook zeker door de afmetingen. Als je jouw tuin inkijkt, zie je gewoonweg direct de schutting naar voren komen. Mede daarom is het onwijs belangrijk om goed naar de uitstraling van de schutting te kijken.

Indien je voor een beton-hout schutting kiest, kies je in ieder geval voor een schutting met een unieke uitstraling. Een uitstraling die bovendien bij heel veel mensen in de smaak valt. Het meest gave is wellicht wel het contrast tussen het beton en het hout. Het beton heeft een industriële look, terwijl het hout juist een landelijke look heeft. Het is een vrij grote gok geweest om deze materialen met elkaar te combineren, maar de gok heeft echt heel goed uitgepakt.

Voor welke uitstraling jij het beste kunt gaan? Nou, dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Voordat je op zoek naar de beste beton-hout schutting gaat, raden wij je aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe moet jouw beton-hout schutting er precies uit komen te zien? En welke stijl vind jij het mooiste?

Vind je het lastig om dit voor jezelf te bepalen? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Graag willen we je daarom aanraden om op internet en in jouw woonwijk de nodige inspiratie op te doen. Ga gewoon heel veel soorten beton-hout schuttingen bekijken en bepaal welke stijl jouw voorkeur geniet. Als je uiteindelijk een beton-hout schutting in díe stijl uit weet te kiezen, geniet je van een prachtige uitstraling. Dat deze uitstraling dan ook nog eens uniek te noemen is, is ook mooi meegenomen!

Voordeel 2: de schutting staat bijzonder stevig

In ons land krijgen we steeds vaker met extreem weer te maken. In de zomer hebben we met hoge temperaturen te maken, maar ook met flinke stortbuien. In de winter hebben we vaak met lagere temperaturen te maken, terwijl het ook in de winter behoorlijk noodweer kan zijn. Het is eigenlijk wachten op het moment dat we in ons land met ongekend zware windstoten of een serieuze tornado te maken krijgen.

Gelukkig staat een hout-beton schutting bijzonder stevig. Dit is te danken aan de samenstelling van de schutting, maar ook aan het gewicht van het beton. Beton weegt gewoonweg relatief veel, waardoor de schutting erg stevig komt te staan. Mochten we ooit een tornado krijgen, hoef je niet bang te zijn voor jouw schutting. Dat is wel anders als je voor een normale houten schutting kiest. Een dergelijke schutting staat op zich ook wel stevig, maar lang niet zo stevig als een beton-hout schutting.

Is dit nou echt een belangrijk voordeel? Ja, in onze ogen is dat zeker het geval. Indien je voor een houten schutting kiest, bestaat namelijk ook de kans dat de schutting na enkele jaren ietwat scheef komt te staan. Dit kan komen door een harde windvlaag, maar kan ook komen door het verzakken van de tuin. Eigenlijk zijn er voldoende oorzaken waardoor een schutting scheef kan gaan staan. Bij een beton-hout schutting heb je daar een stuk minder omkijken naar. Dát is volledig te danken aan de stevige en stabiele constructie. Je kunt dus met een gerust hart een dergelijke schutting in jouw tuin neerzetten.

Voordeel 3: voor in de voor- én achtertuin geschikt

Ben je op zoek naar een schutting voor in jouw voortuin? Of ben je juist op zoek naar een schutting voor in jouw achtertuin? Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je naar op zoek bent. Het is namelijk een feit dat je een beton-hout schutting perfect kwijt kunt in een voortuin, maar ook in een achtertuin.

Ook op dit vlak weet een beton-hout schutting zich echt te onderscheiden. Ga maar eens na hoevaak jij een tuinhuisje als tuinafscheiding in een voortuin hebt zien staan. Hoogstwaarschijnlijk nooit. Moet je nu maar eens kijken hoevaak je in de voortuin een beton-hout schutting ziet staan. Als jij ook in jouw voortuin een dergelijke schutting wilt hebben, kun je overigens ook voor een lagere variant kiezen. Je hebt namelijk uit behoorlijk veel varianten de keuze, waarover later meer in dit artikel.

Met andere woorden: je kunt eigenlijk jouw gehele erf omheinen met een beton-hout schutting. Je geniet hierbij van een prachtige uitstraling en ook van een stevige constructie. Eigenlijk zijn alleen dit al voldoende redenen om voor een beton-hout schutting te kiezen!

Voordeel 4: je hebt steeds meer keuze

Wil jij graag een normale houten schutting in jouw tuin laten plaatsen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod is namelijk ongekend divers, waardoor je echt een goede vergelijking moet maken. Lange tijd viel dit wel mee bij een beton-hout schutting, maar ook het aanbod van die schuttingen begint steeds uitgebreider te worden.

Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je kunt altijd de perfecte beton-hout schutting voor in jouw tuin uitkiezen. Om jouw zoektocht soepel te laten verlopen, raden wij je aan om jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Waar wil je de beton-hout schutting precies neerzetten? Hoe moet deze schutting er uit komen te zien? En aan welke eigenschappen moet de schutting voldoen? Dit zijn slechts enkele vragen waar je voor jezelf even goed over na moet denken!

Doordat het aanbod steeds diverser begint te worden, kun je in ieder geval een prima vergelijking maken. Het is hierdoor ook mogelijk om een nét iets andere soort beton-hout schutting uit te kiezen dan jouw buren. Aangezien meer en meer huishoudens voor een beton-hout schutting kiezen, is het wel zo prettig dat je voor een unieke variant kunt kiezen!

Voordeel 5: een ongekend lange levensduur

Heb je enig idee hoelang je van een normale houten schutting kunt genieten? In de meeste gevallen kun je uitgaan van minstens 20 jaar. Hierbij zijn ook flinke uitschieters bekend, waarbij de houten schuttingen bijvoorbeeld 30 jaar op dezelfde plek hebben gestaan. Nou, wij hebben goed nieuws voor je: met een beton-hout schutting geniet je van een nóg langere levensduur.

Waar deze lange levensduur aan te danken is? Deze lange levensduur is met name te danken aan de constructie van de schutting. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, bestaat de onderkant uit beton. Dit materiaal is bijzonder stevig, waardoor de schutting ook stevig blijft staan. Juist dát zorgt ervoor dat je van een ongekend lange levensduur kunt genieten. Ruim 40 jaar een beton-hout schutting in jouw tuin laten staan? Het is echt mogelijk.

Bijkomend voordeel: tijdens deze lange levensduur blijft de beton-hout schutting ook echt recht staan. Normaal gesproken kan een houten schutting scheef komen te staan, maar bij een beton-hout schutting hoef je hier niet bang voor te zijn. In onze ogen is dit echt een uniek voordeel van een dergelijke schutting ten opzichte van een normale houten schutting!

Voordeel 6: een beton-hout schutting past in elke tuin

Voor wat voor tuin heb jij gekozen? Ben jij gegaan voor een landelijke tuin? Of heb je de voorkeur gegeven aan een strakke tuin? In principe maakt het niet uit waar je voor gekozen hebt. In beide soorten stijlen past een beton-hout schutting namelijk precies. In een landelijke tuin komt het hout perfect tot zijn recht, terwijl in een strakke tuin juist het beton prima tot zijn recht komt.

Wat ons betreft is dit ook een belangrijk en uniek voordeel. Een voordeel waardoor je echt voor in elke tuin een geschikte beton-hout schutting kunt vinden. Voordat het zover is, moet je dus wel eerst een goede vergelijking maken. Neem hier echt de tijd voor, zodat je uiteindelijk de perfecte beton-hout schutting voor in jouw tuin kunt vinden. Dat is dé schutting die qua stijl volledig in jouw tuin past.

Voordeel 7: je kunt prachtige combinaties in jouw tuin maken

Heb je uiteindelijk voor een beton-hout schutting gekozen? Dan mag je in jouw handjes wrijven. Je bent namelijk nu in staat om een prachtig geheel in jouw tuin te creëren. Dat doe je bijvoorbeeld door de gewenste begroeiing, tuinmeubelen en tuinaccessoires in jouw tuin neer te zetten.

Een belangrijk voordeel hierbij is dat je met een beton-hout schutting alle kanten op kunt. Ook dat is weer te danken aan de uitstraling en structuur van een dergelijke schutting. Je kunt prima voor strakke tuinmeubelen kiezen, maar je kunt ook meer voor landelijke tuinmeubelen kiezen. Een beton-hout schutting past immers in zowel een landelijke- als in een moderne tuin.

Ook kun je met behulp van accessoires en begroeiing de schutting leuk aankleden. Je kunt plantenbakken met bloemetjes erin aan de schutting ophangen, terwijl je ook voor de schutting verschillende accessoires neer kunt zetten. In principe maakt het hierbij niet uit wat jouw stijl is; met een beton-hout schutting kun je simpelweg alle kanten op.

Wil jij graag fraaie tuinmeubelen en accessoires voor in jouw tuin aanschaffen? Dan ben je hiervoor bij ons in ieder geval aan het juiste adres. Bij ons vind je niet alleen een uitgebreid aanbod, maar ook nog eens een hoogwaardig aanbod. Wij werken namelijk met alleen de beste merken samen, waardoor wij je een hoogwaardig aanbod voor kunnen schotelen.

Moet je voor onze meubelen en accessoires dan de hoofdprijs betalen? Nee, allerminst. Wij doen er namelijk alles aan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Bij ons geniet je dus van een ideale prijs-kwaliteitsverhouding; hierdoor wordt het nog leuker om jouw tuin geheel naar wens in te richten.

Als je voor een beton-hout schutting hebt gekozen, kun je in ieder geval alle kanten op. Wat ons betreft is ook dit weer één van de grootste voordelen van een beton-hout schutting!

Een beton-hout schutting kopen; waar moet je rekening mee houden?

Is het dan allemaal koek en ei bij/met een beton-hout schutting? Nee, zeker niet. Er zijn namelijk ook enkele belangrijke aandachtspunten waar je goed rekening mee moet houden. Wij willen je graag zo uitgebreid mogelijk informeren, dus bespreken wij deze aandachtspunten ook nog. Neem de aandachtspunten op je gemakje door en bepaal of deze voor jou doorslaggevend zijn. Als dat het geval is, kun je beter verder kijken naar een ander soort schutting.

Een beton-hout schutting is niet makkelijk te plaatsen

Heb jij een prachtige beton-hout schutting aangeschaft? En wil je deze graag in jouw tuin gaan plaatsen? Dan moet je over het nodige materieel beschikken. Het is namelijk een feit dat een beton-hout schutting behoorlijk zwaar is. De schutting weegt al snel de nodige kilo’s, waardoor het plaatsen hiervan niet al te makkelijk is.

Hoe je dit op kunt lossen? Door de schutting door een vakman te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een tuinman of een hovenier beschikt over het juiste materieel, waardoor hij/zij jouw schutting op de juiste manier kunt plaatsen. Nadeel hiervan is wel dat je met een extra kostenpost rekening moet houden. Het zou goedkoper zijn om zelf jouw schutting te plaatsen, maar dat is bij een beton-hout schutting dus niet altijd mogelijk.

Een beton-hout schutting is relatief prijzig

Als je het aanbod van beton-hout schuttingen bekijkt, zie je vrij veel varianten voorbij komen. Bij deze varianten zie je ook vrij forse prijskaartjes naar voren komen. Dat is sowieso iets waar je goed rekening mee moet houden; een beton-hout schutting is behoorlijk aan de prijs.

Door het relatief hoge gewicht kunnen de kosten bovendien nog verder oplopen. Je moet immers in veel gevallen de schutting laten plaatsen, waardoor je met nóg een kostenpost te maken krijgt. Gelukkig geniet je wel van een ongekend lange levensduur, waardoor je de kosten over heel wat jaar kunt verspreiden. Als je dan naar het bedrag per jaar kijkt, valt het opeens reuze mee!

Hoe vind je de perfecte beton-hout schutting?

Ben je overtuigd van de voordelen van een beton-hout schutting? En vind je de hierboven genoemde nadelen eigenlijk niet al te belangrijk? Dan is het advies om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste beton-hout schutting van dit moment. Wat de beste variant is, is hoofdzakelijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Om uiteindelijk de beste variant te kunnen vinden, hebben wij enkele tips voor je opgesteld:

  • Zet eerst jouw wensen op een rijtje. Het is sowieso verstandig om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Op die manier kun je alvast een behoorlijke schifting in het aanbod maken.
  • Neem de tijd. Het vinden van de beste beton-hout schutting is geen haastklus. Ons advies is dan ook om echt jouw tijd hiervoor te nemen, zodat je écht een goede vergelijking kunt maken.
  • Ga voor kwaliteit. In onze webshop vind je alleen meubelen en accessoires van de beste merken. Waarom? Omdat die merken kwaliteit leveren. Je geniet hierdoor van een langere levensduur en van veel gemak. Dat is ook zo als je een kwalitatieve beton-hout schutting kiest. Ga daarom altijd voor kwaliteit en bespaar niet onnodig op de aanschafprijs.
  • Doe veel inspiratie op. Tot slot willen wij je aanraden om veel inspiratie op te doen. Door deze inspiratie op te doen, kun je sneller/gemakkelijker bepalen wat je precies mooi vindt. Dit maakt jouw zoektocht uiteindelijk alleen maar makkelijker. Veel succes!
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tuin