De tien leukste diy tips voor kinderen in je tuin

De meeste kinderen houden er wel van, lekker creatief bezig zijn. Ze knutselen graag en verzinnen hierbij de leukste dingen, de creativiteit en fantasie van kinderen is dan ook eindeloos! Nu het weer wat mooier weer aan het worden is en het zonnetje wat vaker schijnt is het een hele leuke tip om lekker met je kind de tuin in te gaan en hier creatief bezig te zijn!

Er zijn genoeg leuke knutselwerkjes te bedenken die daarna ook nog eens een mooi plekje in je tuin kunnen krijgen! Twee vliegen in een klap dus, jullie zijn lekker samen creatief bezig en daarnaast zorgen jullie ook nog eens voor leuke decoratie voor in de tuin! Wij hebben tien leuke diy tips voor je op een rijtje gezet die je samen met je kind kunt uitvoeren, veel plezier en succes gegarandeerd!

De tips nemen relatief weinig tijd in beslag en je hebt er ook niet heel veel bijzonders voor nodig waardoor het ook qua budget zeer aantrekkelijk is, daarnaast hoef je ook echt geen knutsel koningin te zijn want de knutselwerkjes zijn vrij eenvoudig uit te voeren en voor iedereen toegankelijk.

Bloempotten versieren een explosie van kleur

We kennen ze allemaal wel die saaie, bruine, terracotta bloempotten. Ze worden al sinds mensenheugenis gebruikt in de tuin en zijn hartstikke handig maar eerlijk toegegeven, ze zien er natuurlijk best een beetje saai uit. Gelukkig kun je hier heel gemakkelijk verandering in aanbrengen! Je kunt er met een paar simpele stappen namelijk voor zorgen dat deze saaie bloempotten er ineens een heel stuk leuker uitzien! Het enige wat je nodig hebt is gekleurde verf, in kleurtjes die je zelf mooi vindt, een kwast, en vernis. Oh ja en natuurlijk een bloempot!

Het is vervolgens heel simpel, versier de bloempot met de verf, maak er mooie patroontjes op, of schilder heeft in verschillende kleuren, zorg er in ieder geval voor dat het een kleurrijk geheel is. Vervolgens schilder je er nog een laagje vernis overheen als alles droog is en daarna laat je dit laagje ook nog even drogen. Als de bloempot dan helemaal droog is kun je hem gebruiken en dus vullen met gezellige plantjes! Het zal bij elkaar een mooi en kleurrijk geheel vormen, het fleurt je tuin meteen helemaal op!

Kun je mij de weg wijzen

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, die leuke houten wegwijzer borden waar bijvoorbeeld op staat Ibiza 10 kilometer, strand 5 kilometer, en ga zo maar door! Ze staan onwijs leuk in je tuin en hebben natuurlijk een dikke knipoog. Je kunt ze ook heel gemakkelijk zelf maken! En het leuke is dan dat je ook de teksten helemaal naar eigen wens kunt verzinnen! En ook dit knutselwerkje is weer vrij simpel! Laat bij de bouwmarkt een aantal planten op maat zagen zodat je de hoofdplank hebt en de planken die de wegwijzers gaan vormen. Als je het hout al direct bij de bouwmarkt op maat laat zagen scheelt dat je straks thuis een heleboel werk! Vervolgens pak je eerst de verf erbij en schilder je de wegwijsplanken en de hoofdplank in de gewenste kleur. Laat dit nu eerst even drogen voordat je aan de slag kunt en de teksten op de borden kunt schrijven. Als de verf droog is kun je nu vervolgens de gewenste teksten op de wegwijzers verven en ze eventueel nog verder versieren. Laat alles heel goed drogen en daarna kun je nog even met de hamer en wat spijkers aan de slag! Spijker namelijk de wegwijzer borden op de hoofdplank en dan is jouw eigen persoonlijke wegwijze al klaar! Geef hem een mooi plekje in de tuin en geniet ervan!

Je eigen happy stones in de tuin

Ze zijn tegenwoordig enorm populair, de zogenaamde happy stones! Stenen die prachtig mooi geverfd zijn in allerlei kleuren en soms een leuke tekst bevatten. Deze stenen worden vervolgens ergens neergelegd zodat iemand ze kan vinden, er blij van wordt en de steen vervolgens ook kan houden, enorm leuk natuurlijk! Naast dat het heel leuk is om een happy stone te vinden is het ook nog eens een heel erg leuk gezicht al die vrolijk gekleurde stenen! Een prima idee dus om er ook een paar in je tuin te plaatsen! Ten eerste heb je hier dus een paar leuke stenen voor nodig, het formaat maakt in principe niks uit maar het is wel zo leuk om stenen in verschillende maten te gebruiken! En ook nu pak je vervolgens weer de verf en een kwast erbij en beschilder je de stenen zoals je het zelf leuk vindt! Je kunt ze verschillende kleurtjes geven, maar je kan er ook kleine tekeningen op maken, of zelfs iets op schrijven, de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos! Als ze klaar zijn geef je ze voor de zekerheid nog een laagje vernis zo weet je zeker dat ze lang mooi blijven in de tuin. Daarna kun je een mooi plekje voor ze uitzoeken en heerlijk genieten van de prachtige stenen!

Een windvanger van stof

De wind is een van de leukste dingen in de tuin om creatief mee te spelen. De wind kan dingen wegblazen en laten bewegen en vooral kinderen vinden dit vaak heel erg interessant en leuk om naar te kijken! Bij deze diy tip maken we dan ook gebruik van de wind in de tuin en zorgen we voor een waar spektakel! Wat je voor deze tip nodig hebt is eigenlijk heel simpel, een stuk stof naar keuze van 50 bij 50 centimeter, wat ijzerdraad en een stok. Je begint ermee om de stof in repen te knippen, dit kunnen gelijke repen zijn maar ze kunnen ook allemaal een verschillende lengte hebben, het is maar net wat je zelf mooi vindt. Vervolgens buig je het ijzerdraad tot een cirkel, het formaat is ook weer helemaal afhankelijk van je eigen wens. Vervolgens knoop je de reepjes stof aan de cirkel van ijzerdraad en zet je ze goed stevig vast! Pak nu nog een ander stukje ijzerdraad en bevestig hiermee de stok aan de ring met de lapjes stof. Als alles goed vastzit kun je de stok in de grond zetten en zal je zien dat de stof prachtig op de wind beweegt. Kinderen zullen het geweldig vinden om hier in de tuin naar te kijken en hoe leuk is het dan als je het zelf hebt gemaakt!

Een gezellig lichtje op tafel

Iedereen houdt ervan, die heerlijke warme zomeravonden! Avonden waarop de temperatuur om 22:00 uur in de avond nog steeds hoog is en de lucht heerlijk warm blijft aanvoelen. Op deze avonden kun je heerlijk lang buiten blijven zitten, vaak is het qua temperatuur buiten zelfs beter vol te houden dan binnen. Je pakt er een gezellig wijntje bij en zet wat lekkers op tafel en het grote genieten kan beginnen! Vaak is het dan ook heel gezellig om een kaarsje op tafel te zetten! Nu kun je heel gemakkelijk zelf een leuk waxinelichtje houdertje maken, wij leggen je graag uit hoe je dat kunt doen!

Je hebt hiervoor een paar dingen nodig, ten eerste een leeg glazen potje, ten tweede een lijmpistool, glasstiften en een bolletje touw met pomponnetjes eraan. Vervolgens is het eigenlijk heel erg simpel, was eerst het glazen potje goed af en maak het droog. Vervolgens plak je met het lijmpistool het randje touw met de pomponnetjes rondom het potje, dit kun je aan de bovenrand van het potje doen of ergens halverwege. Laat dit vervolgens heel even drogen en dan kun je verder gaan met de glasstiften, dit is namelijk heel erg leuk want met deze speciale stiften kun je namelijk op het glas tekenen en schrijven. Zo kun je de glaasjes helemaal naar je eigen wens versieren. Als je er vervolgens een lichtje inzet staan ze super leuk op tafel en kun je extra sfeervol genieten van een heerlijke zomeravond!

Gekleurde schelpen op tafel

Schelpen zorgen vaak direct voor een heerlijk vakantiegevoel, iets wat je in je tuin natuurlijk heel goed kunt gebruiken! Het is dan ook heel erg leuk om gekleurde schelpen op tafel te leggen. Verzamel echt heel veel schelpen en verf deze vervolgens in allemaal leuke frisse kleurtjes. Vervolgens ga je kijken of je ergens in huis een leuk bord, of een kom of een schaal hebt waar je een beetje zand in kunt doen. Daarna leg je de schelpen erop en je kunt dan eventueel zelfs nog een klein waxinelichtje in het midden zetten. Geef het nu een mooi plekje op tafel en je kunt er heerlijk van genieten!

Een bloembak met schelpen

En we blijven nog even in het schelpen thema, zorg dus ook maar dat je er genoeg verzameld hebt. Dit keer gaan we namelijk een bloembak versieren met schelpen. Verzamel eerst allemaal schelpen in verschillende vormen en maten, hoe meer variatie hoe leuker! Vervolgens pak je er weer het lijmpistool bij. Plak nu de schelpen een voor een op de bloembak. Het is leuk om er een patroontje in te maken maar het is net zo leuk om de schelpen er willekeurig op te plakken en maar te zien wat er gebeurt! Je kunt ervoor kiezen om de hele bloembak te beplakken maar het is bijvoorbeeld ook heel leuk om alleen een rand te doen! Als je alle schelpen bevestigd hebt kun je de bloembak vullen met grond en leuke plantjes, geef hem een mooi plekje in je tuin en iedere keer als je ernaar kijkt heb je het gevoel alsof je op vakantie bent in eigen tuin! En hier gaat het natuurlijk allemaal om!

Vlaggetjeslijn door de tuin

Iedereen houdt wel van een goed feestje, en bij een feestje hangen we natuurlijk slingers op. Maar wat nu als het altijd feest in je eigen tuin kan zijn? Hoe leuk is dat, je stapt de tuin in en direct heb je een feestelijk gevoel! Met een vlaggetjeslijn in je tuin hang je zelf de slingers op en is jouw tuin altijd klaar voor een feestje! En het is ook nog eens helemaal niet veel werk, je zet de slinger namelijk best makkelijk in elkaar! Je hebt het volgende nodig, een sterk stuk touw, op de lengte die jij leuk vindt voor je slinger, verschillende stukjes stof, een schaar en een lijmpistool. Vooral met de stof kun je natuurlijk heel veel kanten op, je kunt de vlaggetjes allemaal hetzelfde maken in dezelfde kleur, maar je kunt er ook voor kiezen om allemaal verschillende stofjes te nemen in verschillende kleuren en met verschillende patronen. Knip de stofjes vervolgens in de vorm van een vlaggetje, daarna leg je het vlaggetje op het touw en vouw je het vlaggetje aan de bovenkant om het touw heen, dit lijm je vervolgens vast met het lijmpistool en klaar is kees, jouw vlaggetjeslijn is klaar voor een feestje! Vervolgens zoek je er een mooi plekje voor in de tuin en bevestig je de vlaggetjeslijn, het is een super leuk gezicht om al die vrolijk gekleurde vlaggetjes op de wind te zien wapperen! Heb je nu zin in het ultieme Ibiza gevoel, dan is het ook heel erg leuk om enkel witte vlaggetjes te maken!

Wie wonen er hier

Een naambordje in de tuin is altijd leuk, zo weet je altijd waar je woont. En dit naambordje maak je ook nog eens heel makkelijk zelf! Het enige wat je nodig hebt is een stukje hout en een stuk touw en een lijmpistool. Vervolgens is het eigenlijk echt heel simpel, je vormt met het touw de letters van jullie achternaam en je plakt dit met het lijmpistool op het hout. En eigenlijk ben je dan al klaar! Je kunt er bijvoorbeeld nog wel een klein hartje bij maken van touw of eventueel jullie huisnummer. Daarna kun je het bordje een mooi plekje geven in de tuin! Hang het bijvoorbeeld aan het tuinhuis of de schutting.

Gezellige kussentjes op de bank

Hoe maak je een saai wit tuinbankje nu een stuk gezelliger? Heel simpel door er leuke kussentjes op te plaatsen! En deze kussentjes kun je dus heel makkelijk zelf maken! Verzamel een mooi stuk stof en naai hier een kussenhoesje van. Op internet staan hier heel veel makkelijke patroontjes voor! Het is daarna ook nog leuk om de hoesjes met kraaltjes of pailletten te versieren! Leef je uit!