Een tuinposter als blikvanger

Onze tuinen spelen een grote rol in ons leven. We brengen er steeds meer tijd door in onze tuinen en besteden dus ook steeds meer aandacht aan de inrichting ervan.

Bij het inrichten van onze tuinen hebben we tegenwoordig steeds meer oog voor de details. We beseffen dat we hiermee onze tuinen persoonlijk kunnen maken en aan al onze wensen kunnen laten voldoen.

Door een persoonlijk tintje aan uw tuin toe te voegen voelt het al snel warm en vertrouwd en voelt u zich helemaal thuis in uw eigen tuin. Dit persoonlijke tintje voegen we op heel veel verschillende manieren toe.

Soms met meubelen waar we herinneringen aan hebben, of door planten te planten waar we blij van worden en die bij ons passen, maar dus ook door accessoires. Hiermee geven de tuin echt een persoonlijke sfeer. We kiezen accessoires die bij ons passen en die onze smaak weergeven.

Een hele goede manier om dit te doen is doormiddel van een tuinposter. Deze kunt u namelijk volledig naar wens samenstellen en op iedere gewenste plek in de tuin ophangen. Zo maakt u de tuin volledig naar wens en enorm persoonlijk!

Maar welke keuzes zijn er allemaal te maken als het aankomt op het gebied van tuinposters? Welke materialen worden er gebruikt en hoe kunnen we ze het beste ophangen?

Wij laten het u allemaal weten en nemen u graag mee op weg in de wereld van de tuinposters.

Een stukje groen in de tuin

Zoals we zojuist al aangaven is de tuinposter de ideale manier om een persoonlijk sfeertje aan uw tuin te geven. U kunt ze in elke gewenste print laten afdrukken en dit zal direct een ander gevoel aan uw tuin geven. En mocht u de print na een tijdje zat zijn is het ook heel gemakkelijk te regelen om een nieuwe print op te hangen! Zo kunt u ook nog eens gemakkelijk afwisselen!

Wat we vaak zien is dat mensen de tuinposter gebruiken om een stukje groen in de tuin te brengen! Zeker bij de wat kleinere tuinen of bijvoorbeeld een balkon tuin kan dit natuurlijk een hele handige oplossing zijn!

Er zijn bijvoorbeeld enorm veel printen van bloemen en planten te verkrijgen, u kunt het zo gek niet bedenken of het is te maken tot tuinposter. Met een tuinposter vol bloeiende planten en bloemen geeft u direct een groen gevoel aan uw tuin zonder dat dit veel ruimte inneemt.

Ook voor mensen met minder tijd of minder groene vingers kan dit een prima oplossing zijn! Een paar posters vol met groen aan de muur of schutting en uw tuin voelt toch heel natuurlijk aan, een prima oplossing dus!

De mooiste vakantie ooit

Wat is er nu fijner dan heerlijk in uw eigen tuin te zitten, het zonnetje schijnt, u heeft een heerlijk drankje in de hand en bent optimaal aan het genieten van het buiten zijn. Het voelt eigenlijk bijna alsof u op vakantie bent. Bijna maar nog niet helemaal.

Wilt u nu ook in uw eigen tuin dit ultieme vakantiegevoel ervaren dan kan het enorm leuk zijn om een print van uw favoriete vakantiebestemming op een tuinposter te laten drukken en deze in de tuin te hangen. Op deze manier hoeft u maar naar de poster te kijken en u waant uzelf weer terug in het land!

Denk bijvoorbeeld aan een poster van het prachtige Italië, of met een veld vol zonnebloemen dat u aan uw tijd in Frankrijk doet denken, of een prachtig Spaans landschap. U kunt werkelijk alle kanten op!

En om het nog persoonlijker te maken kan het helemaal leuk zijn om een zelfgemaakte vakantiefoto op een doek te laten printen! Kies uw mooiste vakantiefoto uit en laat deze op een tuinposter printen, op deze manier heeft u altijd een stukje vakantie in uw eigen achtertuin! Succes gegarandeerd.

Uw favoriete huisdier

Een ander populair thema voor de tuinposter is huisdieren. Veel mensen hebben al jaren een huisdier waar ze enorm aan gehecht zijn. Een lieve hond of kat of een ander dier wat hen veel liefde en plezier geeft en waar ze heel veel van houden.

Nu gaan dieren en de natuur natuurlijk sowieso ontzettend goed samen en daarom kan het dus enorm leuk zijn om een huisdier op een tuinposter te laten afdrukken en deze in de tuin op te hangen.

Op deze manier kunt u altijd naar uw favoriete huisdier kijken en lijkt het net of hij of zij erbij is in de tuin. Ook kinderen vinden dit vaak enorm leuk en kijken met veel plezier naar de tuinposter met het huisdier erop!

Teksten zijn niet weg te denken

Net als in onze woningen zijn ook in de tuin de bekende teksten niet weg te denken. We zijn er dol op, bekende spreuken of lieve teksten of woorden gedrukt op een houten bordje, papier of ander materiaal en we hangen deze graag in onze woningen.

Nu kunt u deze teksten natuurlijk ook heel gemakkelijk op een tuinposter laten drukken en dat zien we dan ook heel vaak gebeuren! Mensen kiezen hun favoriete tekst waar ze een goed gevoel bij hebben en plaatsen deze op een tuindoek in de tuin!

Als u dan vervolgens naar uw favoriete tekst kijkt heeft u waarschijnlijk direct een goed gevoel te pakken en dat is nu precies de bedoeling!

Maar we kwamen laats ook nog een heel ander leuk idee tegen. We hebben bijna allemaal wel een barbecue in de tuin of we houden op zijn minst van lekker eten en drinken. Om de plek waar de barbecue staat nu wat op te leuken kunt u bijvoorbeeld een tuinposter met uw favoriete barbecue recept ophangen. Of een tuinposter met een print van barbecue gerechten, een erg leuke en originele toevoeging aan uw tuin!

Maar ook bij de loungehoek of eettafel in de buurt kan een tuinposter met een foto van een lekker gerecht, of een recept tekst een hele leuke en verrassende optie zijn! En wellicht brengt u uw gasten op deze manier ook nog eens op een idee voor een heerlijke maaltijd!

En als laatste in de categorie teksten zien we ook vaak namen of speciale datums voorbijkomen. Het kan erg leuk zijn om een poster met de namen van de leden in het gezin in de tuin te hebben hangen. Of met een trouw of geboortedatum erop. Dit ziet er niet alleen erg leuk uit het is ook nog eens echt heel persoonlijk waardoor de tuin meteen een persoonlijk sfeertje zal krijgen!

Het hele gezin op de foto

Veel ouders kijken altijd met enorm veel plezier naar foto’s van hun kinderen en hebben ook bijna altijd wel een camera bij de hand. Zo worden er heel wat leuke momenten vastgelegd om later met een grote glimlach op terug te kijken.

En hoe leuk is het dan om een foto van uw kroost af te laten drukken op een tuinposter en deze vervolgens in de tuin te hangen. Enorm leuk om naar te kijken en het zal direct een warm gevoel oproepen en daarnaast maakt het de tuin ook nog eens heel erg persoonlijk.

Ook de kinderen zelf zullen het enorm leuk vinden om de foto’s van zichzelf in de tuin te zien hangen en zullen het vast ook met trots aan hun vriendjes en vriendinnetjes laten zien.

Kinderspel op de tuinposter

Als laatste hebben we nog een enorm leuk idee en blijven we even in de kindersferen. Veel kinderen spelen namelijk enorm graag in de tuin! Lekker buiten zijn, vies worden en heerlijk vrij je gang kunnen gaan. Heerlijk vinden kinderen dit!

Maar soms kan het ook wel een beetje lastig zijn om te bedenken wat je nu precies gaat spelen. Er zijn vandaag de dag ook zoveel keuzes. Nu is het een leuk idee om een tuinposter te voorzien van bijvoorbeeld een autoweg print, kinderen kunnen hier dan met speelgoedauto’s overheen rijden, een ware hit!

Maar het kan ook heel leuk zijn om er een spel op uit te schrijven, of een zoektocht in de tuin. Of wat dacht u van een dartbord zodat de kinderen bijvoorbeeld met waterballonnen moeten proberen in de roos te gooien. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos!

Ook kan het heel leuk zijn om er verschillende afbeeldingen van dieren op te plaatsen, zeker voor de wat jongere kinderen kan dit leuke raadspelletjes opleveren, laat ze bijvoorbeeld een dier aanwijzen wat u opnoemt, of wijs de dieren aan en vraag welke geluiden ze maken, leerzaam en leuk tegelijkertijd!

Op welke manier ophangen

De tuinposters kunnen op verschillende manieren opgehangen worden. De meest bekendste manier is die met de oogjes in iedere hoek van de tuinposter. Er zitten dan als het ware vier gaatjes, in iedere hoek van de poster eentje en hier zitten metalen ringetjes omheen. Als u dan haken of dopjes op de wand of schutting bevestigd kunt het doek er zo ophangen. Maar we zien ook vaak dat er touwtjes door de ringen gestoken worden om het doek op deze manier vast te spannen.

Een andere manier is ringen rondom, dan is het eigenlijk het hele doek aan alle kanten voorzien van ringetjes en kan het vervolgens op dezelfde wijze bevestigd worden.

Een andere manier die we wat minder vaak tegenkomen maar die wel heel handig is, de poster is geprint op een houten paneel en dit paneel wordt vervolgens ergens in de tuin opgehangen. Een makkelijke en stevige manier.

Ook zien we soms dat er aan de boven- en onderkant van het doek een balkje bevestigd wordt en dat het doek hiermee opgehangen wordt. Ook dit is een makkelijke maar ook zeer stevige manier van bevestigen.

En als laatste zien we soms dat er twee tunnelbuisjes in het doek worden gemaakt en dat het doek hiermee vervolgens vastgezet kan worden.

Uiteraard speelt bij de wijze van ophangen ook de ondergrond een grote rol, niet iedere ondergrond is geschikt voor elke manier van ophangen het is dus aan te raden om hier van tevoren even goed naar te kijken alvorens u aan de slag gaat!

Een echte toevoeging voor uw tuin

Wat voor soort tuinposter u ook kiest het is sowieso altijd een enorm leuke toevoeging voor uw tuin, het maakt uw tuin uniek en persoonlijk en het is de ideale manier om uw eigen stempel op uw tuin te drukken.

De posters zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en u kunt ze zowel standaard als met uw eigen design aanschaffen. Ook zijn er zoals we al aangaven verschillende manieren om ze te bevestigen en zo zal er altijd wel een manier bij zitten die bij uw tuin past.

Een tuinposter is dus een aanschaf waar u zeker geen spijt van zal krijgen en een echte aanrader voor iedere tuin!