Tussen welke soorten tuinhuisjes kun je kiezen?

Bij het maken van een tuinontwerp kun je heel veel kanten op. Zo kun je allereerst al een keuze maken tussen de verschillende stijlen. Ga je bijvoorbeeld voor een tuin met een landelijke uitstraling? Of gaat jouw voorkeur uit naar een tuin met een moderne uitstraling? De keuze is volledig aan jou. Ook binnen deze twee stijlen kun je overigens uit tal van varianten en stijlmogelijkheden kiezen.

Hierbij is het sowieso van belang om rekening met jouw eigen wensen en voorkeuren te houden. Wij willen je dan ook graag aanraden om echt goed over jouw wensen na te denken. Probeer zo duidelijk mogelijk voor jezelf te formuleren hóe je van jouw nieuwe tuin gebruik wilt maken. Als je dat duidelijk voor jezelf geformuleerd hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de beste indeling.

Wil je graag op een veelzijdige manier van jouw tuin gebruik kunnen maken? Dan is de aanschaf en plaatsing van een tuinhuisje absoluut aan te raden. Met een tuinhuisje geniet je namelijk van ongekend veel mogelijkheden. Veel mogelijkheden waardoor je nóg meer van jouw tuin kunt genieten. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Dan raden wij je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen.

In dit artikel vind je echter niet alleen maar informatie over de voordelen van een tuinhuisje. Nee, we bespreken ook uitgebreid hoe je het beste tuinhuisje voor in jouw tuin kunt vinden. Daarbij richten wij ons volledig op de verschillende soorten tuinhuisjes waaruit je kunt kiezen. Eigenlijk kun je dit artikel zien als een complete gids. Een complete gids waarmee je op een ideale wijze op zoek kunt gaan naar het beste soort tuinhuisje voor in jouw tuin.

Kun je dat tuinhuisje vervolgens via onze webshop aanschaffen? Nee, daarvoor moet je bij een gespecialiseerde partij zijn. Wij zijn ook gespecialiseerd, alleen dan in de verkoop van tuinmeubelen en accessoires. Mocht je jouw tuin ook met tuinmeubelen en accessoires op de leukst mogelijke manier in willen richten, ben je daarvoor bij ons zeker aan het juiste adres. Je bent dan ook van harte welkom om ons aanbod te bekijken!

 

Waarom überhaupt voor een tuinhuisje kiezen?

Heb je mogelijke interesse om een tuinhuisje in jouw tuin neer te zetten? Dat is iets wat wij ons maar al te goed voor kunnen stellen. Het is namelijk zo dat een tuinhuisje veel voordelen met zich mee brengt, waarover wij je graag uitgebreid willen informeren. Als je deze voordelen doorgenomen hebt, wil je waarschijnlijk direct één ding: een tuinhuisje voor in jouw tuin aanschaffen!

 

Allereerst is de veelzijdigheid van een tuinhuisje een absoluut voordeel. Zoals je wellicht al verwacht had, kun je een tuinhuisje namelijk voor tal van doeleinden gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw tuinhuisje als opbergruimte te gebruiken. Ook kun je er voor kiezen om in jouw tuinhuisje een leuk zitje te creëren. Als je voor bijvoorbeeld een tuinhuisje met overkapping kiest, kun je bovendien deze functies moeiteloos met elkaar combineren.

Daarmee hebben we direct het tweede voordeel te pakken: je hebt de keus uit ongekend veel soorten tuinhuisjes. Daarover ga je in dit artikel uiteraard alle informatie vinden! In onze ogen is dit een voordeel, aangezien je hierdoor in staat bent om een goede vergelijking te maken. Daardoor kun je uiteindelijk het tuinhuisje van jouw dromen aanschaffen. Een tuinhuisje waarmee je jouw tuin geheel naar wens kunt maken.

Ook dat is in onze ogen een belangrijk voordeel. Doordat een tuinhuisje behoorlijk groot is, is dit een ware blikvanger in jouw tuin. Je kunt hiermee dus moeiteloos de uitstraling van jouw tuin geheel naar wens beïnvloeden. Ga je hierbij voor een moderne stijl? Of voor een landelijke stijl? De keuze is – wederom – volledig aan jou.

Kies je voor de aanschaf van een tuinhuisje? Dan geniet je sowieso van een lange levensduur. Als je een tuinhuisje van een top merk aanschaft, kun je moeiteloos 30 á 40 jaar van dit tuinhuisje genieten. Wat wens je nog meer? Het klopt dat een tuinhuisje zeker niet goedkoop te noemen is, maar je geniet dus wel van een lange levensduur. Als je de totale investering over de levensduur uitspreidt, valt de investering per jaar reuze mee!

Tot slot is het ook nog fijn dat je een tuinhuisje in sommige gevallen zelf kunt plaatsen. Als je voor een normaal en niet al te groot tuinhuisje kiest, kun je deze zelf in elkaar zetten. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar je kunt hier ook nog het nodige geld mee besparen. Indien je het tuinhuisje door een specialist laat plaatsen, moet je immers rekening houden met een bepaald prijskaartje.

Al met al staat het voor ons als een paal boven water: een tuinhuisje brengt unieke én zwaarwegende voordelen met zich mee. Daarbij is het ook opvallend dat wij niet de enige zijn die deze voordelen inzien. Nee, in de afgelopen jaren kiezen meer en meer Nederlanders voor een tuinhuisje. Ook dat heeft weer puur te maken met de hierboven genoemde voordelen!

 

De soorten tuinhuisjes

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een nieuw tuinhuisje? Dan kun je je borst nat maken. Het aanbod is namelijk bijzonder divers, waardoor je echt een uitgebreide zoektocht in gang moet zetten. Tijdens deze zoektocht kom je daarbij ook al snel in aanraking met verschillende soorten tuinhuisjes.

In dit artikel willen wij je graag uitgebreid informeren over de verschillende soorten tuinhuisjes. Als je inzicht in de verschillende soorten tuinhuisjes krijgt, is het namelijk makkelijker om uiteindelijk de knoop door te hakken. Het is hoe dan ook aan te raden om een uitgebreide vergelijking aan te maken, aangezien je het geld maar één keer uit kunt geven.

Met andere woorden: wij raden je aan om dit artikel op je gemakje even goed door te nemen. Aan de hand van de informatie uit dit artikel kun je voor jezelf vervolgens bepaalde keuzes gaan maken. Bepaalde keuzes met betrekking tot het tuinhuisje van jouw dromen.

 

De stijl van het tuinhuisje

Allereerst is het zaak om goed naar de stijl van het tuinhuisje te kijken. Je hebt namelijk de keus uit verschillende stijlen, waaronder luxe, landelijk en modern. Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijk tuinhuisje? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuinhuisje van hout. Hout is immers een natuurlijk product en past dus naadloos in een tuin met een landelijke uitstraling.

Gaat jouw voorkeur meer uit naar een strakke tuin? Dan kun je beter kiezen voor een modern of een luxe tuinhuisje. Een dergelijk tuinhuisje kenmerkt zich door strakke vormen, strakke patronen en strakke kleuren. Daarbij vind je bijvoorbeeld tuinhuisjes van hout terug, maar ook tuinhuisjes van bijvoorbeeld kunststof of aluminium.

Naar welke stijl gaat op dit moment jouw voorkeur? Het is wellicht lastig om dit te bepalen, maar probeer hier wel goed over na te denken. Via het internet kun je bovendien de nodige inspiratie op doen. Bekijk veel foto’s en bepaal vervolgens naar welke stijl jouw voorkeur uitgaat. Wij raden je aan om hierbij ook naar de rest van jouw tuin te kijken. Heb je bijvoorbeeld een tuin volledig in landelijke stijl? Dan is het niet al te fraai om hier een modern tuinhuisje in te zetten. Uiteraard is dit wel afhankelijk van jouw eigen voorkeuren.

 

De vorm van het tuinhuisje

Iets waarbij je ook ongekend veel keuze hebt, is de vorm van het tuinhuisje. Gaat je voorkeur uit naar een rond tuinhuisje? Of heb je liever een rechthoekig of een vierkant tuinhuisje? De keuze is volledig aan jou. Als je naar het aanbod van tuinhuisjes kijkt, zie je namelijk veel verschillende vormen naar voren komen.

Wat is voor in jouw tuin de beste vorm? Dat is afhankelijk van de vorm van jouw tuin, van de ruimte in jouw tuin en van jouw voorkeuren. Je moet hierbij met name goed kijken naar de manier waarop je van het tuinhuisje gebruik wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een gezellig zitje in jouw tuinhuisje creëren? Dan is een rond tuinhuisje super leuk. Als je jouw tuinhuisje liever als opbergruimte wilt gebruiken, is een rechthoekig of vierkant tuinhuisje echter een stuk praktischer.

De vorm van het tuinhuisje is sowieso bepalend voor de uiteindelijke uitstraling. Zet bijvoorbeeld maar eens een rond tuinhuisje en een vierkant tuinhuisje naast elkaar. Deze twee soorten tuinhuisjes hebben echt een unieke uitstraling ten opzichte van elkaar!

 

<h2>Het materiaal van het tuinhuisje</h2>
Wist je ook al dat je uit meerdere materialen kunt kiezen? Ja, zeker! Zo kun je bijvoorbeeld voor hout kiezen, voor aluminium kiezen of voor kunststof kiezen. In sommige gevallen is het ook nog mogelijk om voor een combinatie van materiaalsoorten te kiezen. Aan jou de keus.

Hoe je op dit vlak de juiste keuze kunt maken? Nou, er zijn eigenlijk twee facetten waar je goed naar moet kijken. Enerzijds is dit de uitstraling van het materiaal. Een tuinhuisje van hout heeft immers een compleet andere uitstraling dan een tuinhuisje van aluminium. Probeer dus voor jezelf te bepalen wat je mooi vindt en wat mooi in jouw tuin staat.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar het onderhoud van het materiaal. Kies je voor hout? Dan moet je sowieso rekening houden met enig onderhoud. Dat is echter anders bij aluminium of kunststof; daar heb je in principe helemaal geen omkijken naar. Tegelijkertijd levert hout je wel een belangrijk voordeel op: na verloop van tijd kun je het hout in een andere kleur schilderen. Je geeft je tuinhuisje daarmee eigenlijk een make-over, waardoor je óók op de lange termijn tevreden met jouw tuinhuisje blijft.

Al met al kun je uit meerdere materialen kiezen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is deze keuze bepalend voor meerdere facetten. Denk hier dus echt goed over na, doe de nodige inspiratie op en hak de knoop vervolgens door!

 

Hoe groot moet het tuinhuisje voor in jouw tuin worden? Jij bent de enige die antwoord op deze vraag kan gaan geven. Hierbij is het belangrijk om naar jouw voorkeuren te luisteren, maar ook om goed naar de ruimte in jouw tuin te kijken.

Heb je een immense tuin? Dan is het voor de hand liggend om voor een groter tuinhuisje te kiezen. Heb je een kleinere tuin? Dan is het voor de hand liggend om voor een kleiner tuinhuisje te kiezen. Sterker nog; in dat geval ben je min of meer verplicht om voor een kleiner tuinhuisje te kiezen. Je hebt immers in jouw tuin niet de ruimte om een groot tuinhuisje neer te zetten.

 

Hierbij is het dus ook zaak om weer naar jouw voorkeuren te kijken. Hoe wil je het tuinhuisje precies gaan gebruiken? En welke afmetingen zijn daarvoor passend? Als je de antwoorden op die vragen weet te vinden, kun je gericht op zoek gaan naar het best mogelijke tuinhuisje voor in jouw tuin. Een tuinhuisje met in ieder geval de gewenste afmetingen.

 

De aankleding van het tuinhuisje
In welke kleur is het tuinhuisje? Hoeveel ramen heeft het tuinhuisje? Hoe ziet het dak van het tuinhuisje eruit? En hoeveel deuren heeft het tuinhuisje? Ook dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken. Wij noemen dit de aankleding van het tuinhuisje.

Laten we aftrappen met de kleur. Wil jij het liefste een donkergekleurd tuinhuisje hebben? Of gaat jouw voorkeur uit naar een lichtgekleurd tuinhuisje? Als je het aanbod van tuinhuisjes bekijkt, zie je direct dat je uit meerdere kleuren kunt kiezen. Het is dan ook aan jou om te bepalen naar welke kleurtint jouw voorkeur uitgaat.

Ook is het advies om goed naar de ramen en de deuren te kijken. Let hierbij niet alleen op de hoeveelheid ramen en deuren, maar ook op de manier waarop je deze kunt gebruiken. Kun je de ramen bijvoorbeeld open doen? En ben je in staat om de deur op een aangename manier open te doen? Ook dat zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken. Uiteraard moet je hierbij ook nog naar de vormgeving van de ramen en de deuren kijken.

Kijk tevens goed naar de vorm van het dak. Je kunt kiezen voor een tuinhuisje met een fraai plat dak, maar je kunt ook kiezen voor een tuinhuisje met een puntdak. Het is volledig aan jou om te bepalen naar welk soort dak jouw voorkeur uit gaat. Bestaat er op dit gebied ‘goed’ en ‘fout’? Nee, dat is eigenlijk niet het geval. Beide soorten daken brengen in ieder geval hun eigen voordelen met zich mee!

 

Tuinhuisje met overkapping
In de afgelopen jaren zijn de tuinhuisjes in ons land dus ongekend populair geworden. Daarbij valt met name op dat de tuinhuisjes met overkapping het bijzonder goed doen. Meer en meer mensen kiezen voor een dergelijk tuinhuisje; iets wat wij volledig kunnen begrijpen.

Een tuinhuisje met overkapping kun je namelijk op een veelzijdige manier gebruiken. Je kunt in het tuinhuisje jouw tuingereedschap en fietsen opbergen, terwijl je onder de overkapping een gezellig zitje kunt creëren. Doordat het tuinhuisje en de overkapping in verbinding met elkaar staan, creëer je bovendien een prachtige uitstraling in jouw tuin. Een uitstraling waar je echt jarenlang optimaal van kunt genieten.

Wil je graag een tuinhuisje met overkapping aanschaffen? Dan is het ook aan te raden om op bovengenoemde criteria te letten. Verder raden wij je aan om rekening te houden met een vrij fors prijskaartje. Voor de aanschaf van een tuinhuisje met overkapping moet je relatief diep in de buidel tasten.

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om een tuinhuisje aan te schaffen? Bepaal dan eerst naar welk soort tuinhuisje je voorkeur uit gaat. Aan de hand van bovengenoemde criteria kun je dat nu immers voor jezelf gaan bepalen.

Daarbij is het wel zaak om met enkele dingen rekening te houden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de plaatsing van het tuinhuisje. Ga je het tuinhuisje zelf in jouw tuin neerzetten? Of kies je ervoor om dit door een gespecialiseerde partij te doen? Voor beide mogelijkheden valt absoluut iets te zeggen. Als je dit zelf doet, weet je in ieder geval geld te besparen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een fundering van beton, is het echter verstandiger om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met een vrij forse investering. Als je een tuinhuisje aan wilt schaffen, red je het niet met honderd euro. Nee, je moet echt met een groter bedrag op de proppen komen. Dit bedrag is het in onze ogen echter wel dubbel en dwars waard. Besef daarbij ook goed dat je jarenlang van een tuinhuisje kunt genieten!

Slotwoord
naar welk soort tuinhuisje gaat op dit moment jouw voorkeur? Aan de hand van bovengenoemde criteria kun je dit nu voor jezelf gaan bepalen. Wij willen je graag alvast veel plezier met/van jouw nieuwe tuinhuisje wensen. Van de aanschaf van een tuinhuisje ga je zowel op de korte- als op de lange termijn geen spijt krijgen! Succes met de zoektocht naar het perfecte huisje voor in jouw tuin.